Albania’s politicians and artists supporting Iranian Mojahedin terrorists in clandestine concert

Albania’s politicians and artists supporting Iranian Mojahedin terrorists in clandestine concert

Albani Mojahedin Khalq terrorism mafia politiciansGazeta Impact, Tirana, Albania, January 17 2017:… The concert was held purportedly to show solidarity of the Albanian people with the Iranian Mojahedin who came to our country on the basis of a secret agreement between the Albanian government and the US. Hidden below the ground floor of the hall, and out of sight of the media, Albanian politicians and artists gave full support to the Iranian Mojahedin. During her … 

تعلیم دیدگان صدام مجاهدین خلق رجوی از عراق تا آلبانیAlbanian citizens fearful of radicalised Mojahedin Khalq neighbours deserve more information

Gazeta Impakt (Impact Newspaper)
Translated by Iran Interlink
Link to the original article (Albanian)

Albania’s politicians and artists supporting Iranian Mojahedin terrorists in clandestine concert

On January 16, 2017, at 19:00 in the concert hall of the orthodox church, the Iranian Mojahedin held an event with the participation of several artists and many politicians.

تروریسم مجاهدین خلق مافیای مواد مخدر در آلبانی

The concert was held purportedly to show solidarity of the Albanian people with the Iranian Mojahedin who came to our country on the basis of a secret agreement between the Albanian government and the US.

Hidden below the ground floor of the hall, and out of sight of the media, Albanian politicians and artists gave full support to the Iranian Mojahedin.

During her speech in support of the Mojahedin, Deputy Minister of the Interior Elona Gjebrea said “The Albanian state is guided by the principle that human rights are inalienable and inviolable rights, so we are a people in solidarity and support of the Mojahedin”. Apparently, Gjebrea does not know what is happening in Albania with human rights.

People are dying from cold, they are being killed in the streets, teenagers are dying on the job, these are only some of the cases of violation of human rights in our country that Gjebrea never covers.

Shehi, a Member of Parliament, was apparently only accidentally in the place, because during his address Shehu spoke about the Iranian government as one of the most isolated countries in the world because of its lack freedom and democracy which is demonstrated by its aggression against people. But Shehu apparently did not know that Iran enjoys diplomatic relations with Albania, and that only a few days ago, Foreign Minister Bushati signed several cooperation agreements with the Iranian state [during a visit to Tehran].

On the other hand, maestro Jean Ciko also spoke of the support that the Albanian people have for Iranian terrorists, and said he was satisfied with the cooperation they had with them over the years.

But if all those participants talked about democracy, and if all these people seek freedom, why were the media not allowed at that concert; that media which Shehi, Jean Ciko or Elona Gjebrea take with them wherever they go to do any work so that they can be praised? This concert was not held in the presence of any media.

http://www.gazetaimpakt.com/lajm/17743/politikane-dhe-artiste-mbeshtesin-terroristet-iranian/

Politikanë dhe artistë mbështesin terroristët Iranian

Më datën 16 janar 2017, në orën 19:00  në sallën e kulturës pas Ministrisë së Bujqësisë, muxhahedinët iranian kanë mbajtur një eveniment me pjesëmarrje të disa artistëve dhe shumë politikanëve.

تروریسم مجاهدین خلق مافیای مواد مخدر در آلبانی

Koncerti i mbajtur kishte për qëllim, solidaritetin e popullit shqiptar me muxhahedinët iranian të ardhur në vendin tonë në bazë të një marrëveshje sekrete mes qeverisë shqiptare dhe asaj amerikane.

Të futur nën katin përdhesë të sallës, dhe larg syrit të mediave, politikanët dhe artistët shqiptarë dhanë mbështetjen e plotë për muxhahedinët iranianë.

Zëvendës Ministrja e Brendshme, Elona Gjebrea gjatë fjalës së saj në mbështetje të muxhahedinëve tha se “Shteti shqiptar udhëhiqet nga parimi se të  drejtat e njeriut janë të drejta të patjetërsueshme dhe të paprekshme, ndaj jemi një popull solidar dhe jemi përkrah muxhahedinëve”. Por siç duket, Gjebrea nuk e di se çfarë po ndodh në shqipëri me të drejtat e njeriut.

Njerëzit po vdesin nga I ftohti, ata po vriten në rrugë, adoleshentë po vdesin në punë, këto janë vetëm disa nga rastet e shkeljes së të drejtave të njeriut në vendin tonë që Gjebrea nuk i përmend kurrë.

Dashamir Shehu deputet i kuvendit të Shqipërisë siç duket ishte në mënyrë aksidentale në atë vend, sepse gjatë fjalës së tij përshëndetëse Shehu foli për qeverinë iraniane si një ndër vendet më të izoluara në botë, aty sipas tij mungon liria dhe demokracia, dhe është një vend ku ushtrohet agression ndaj populli të tij, por Shehu siç duket nuk e di që Irani ka mardhënie diplomatike me Shqipërinë, dhe vetëm para pak ditësh ministri i jashtëm Ditmir Bushati lidhi disa marrëveshje bashkëpunimi me Shtetin Iranian.

Nga ana tjetër maestro Zhani Ciko, foli edhe ai për mbështetjen që populli shqiptar ofon për terroristët Iranian, dhe tha se ishte i kënaqur me bashkëpunimin që kishte pasur ndër vite me ta.

Por nëse të gjithë ata pjesëmarrës flisnin për një demokraci, dhe se këta persona e kërkojnë lirinë, pse në atë koncert nuk lejoheshin mediat, ato media që Dashamir Shehu, Zhani Ciko apo Elona Gjebrea i marrin me vete kudo që të shkojnë për të bërë ndonjë punë, dhe për tu lavdëruar? Por  në rastin e këtij koncerti nuk kishte prezencë mediash.// Gazeta Impakt

(END)

*** 

Anne Singleton: Key to de-radicalization of MEK hostages in Albania are their families

IMPAKT 55 – Muxhahedinet iraniane ne Shqiperi. Interviste eksluzive me Anne Singleton
https://youtu.be/8v-Q7UWfN3M

Albania: Radicalized MEK member convicted for attempted rape of 11-year-old boy

همکاری مافیای آلبانی و مجاهدین خلق، فرقه رجوی Mojahedin Khalq (Rajavi cult) and Albanian Mafia are getting closer

The Life of Camp Ashraf,
Mojahedin-e Khalq Victims of Many Masters

زهره قائمی فرمانده ترور صیاد شیرازیIranian resistance group MKO to move to Albania (aka Mojahedin Khalq, MEK, NCRI, …)

Also read:
https://iran-interlink.org/wordpress/?p=8039

Iran arrests MKO (Mojahedin Khalq, MEK, NCRI, Rajavi cult …) ringleader in Isfahan 

Albanian_Mafia Mojahedin_Khalq TerroristsPress TV, January 01 2017:… Iranian media reported on Wednesday that the MKO member had been arrested the day before in the central city of Isfahan. The terrorist had been identified by Iranian security forces before entering the country, according to the reports. The individual had come to Iran with the aim of creating chaos during the funeral of Ayatollah Akbar Hashemi Rafsanjani, who passed away on Sunday and … 

مجاهدین خلق در آلبانی به جان هم افتاده اندAlbania: What would a de-radicalization program for the Mojahedin Khalq (Rajavi cult) involve

همکاری مافیای آلبانی و مجاهدین خلق، فرقه رجوی Mojahedin Khalq (Rajavi cult) and Albanian Mafia are getting closer

خاکسپاری آیت الله هاشمی رفسنجانیMEK (Mojahedin Khalq, Rajavi cult) and Saudis isolated as world leaders send condolences for Rafsanjani’s death

Link to the source

Iran arrests MKO (Mojahedin Khalq, MEK, NCRI, Rajavi cult …) ringleader in Isfahan

Iran’s security forces have arrested a ringleader of the terrorist Mujahedin-e Khalq Organization (MKO), who was seeking to create chaos during the funeral procession of a senior Iranian official in the capital Tehran.

Iranian media reported on Wednesday that the MKO member had been arrested the day before in the central city of Isfahan. The terrorist had been identified by Iranian security forces before entering the country, according to the reports.

The individual had come to Iran with the aim of creating chaos during the funeral of Ayatollah Akbar Hashemi Rafsanjani, who passed away on Sunday and was laid to rest on Tuesday.

Huge crowds of Iranian mourners from all walks of life turned out in Tehran for the funeral of the late chairman of Iran’s Expediency Council and two-time president. The funeral was also attended by senior political, military and religious figures.

خاکسپاری آیت الله هاشمی رفسنجانی

Mourners take part in the funeral of former Iranian president Akbar Hashemi Rafsanjani in Tehran, Iran, on January 10, 2017

The terrorist had reportedly recorded numerous videos for MKO-affiliated satellite channels.

The MKO, the most hated terrorist group among the Iranians, has carried out numerous terrorist attacks against Iranian civilians and government officials over the past three decades.

Out of the nearly 17,000 Iranians killed in terrorist assaults since the victory of Iran’s 1979 Islamic Revolution, about 12,000 have fallen victim to MKO’s acts of terror.

The terrorist group also sided with the former Iraqi dictator, Saddam Hussein, during Iraq’s eight-year imposed war against Iran in the 1980s. The group also helped Saddam in his brutal crackdown on his opponents.

Can Albania deradicalise Mojahedin Khalq Rajavi cultMassoud Khodabandeh, Huffington Post: Can Albania Meet its Obligations and De-radicalize an Influx of Terrorists into Europe? 

Mojahedin Khalq (MKO, MEK, Rajavi cult) Our Men in Iran? (Seymour M. Hersh, The New Yorker, April 2012)

عربستان سعودی مجاهدین خلق داعش و تروریسمWorld knows Saudi Arabia is source of terrorism

Saudi beheading – Myanmar woman screams innocence before execution

https://youtu.be/x1mNQTUbhbM

مزدور مریم رجوی و ترکی الفیصل اربابشSaudi Arabia’s ambivalent relationship to terrorism

Remember.Mojahedin Khalq (MKO, MEK, Rajavi cult) was one of the excuses of US attacking Iraq

مریم رجوی داعش تروریسم Mojahedin Khalq (MKO, NCRI, Rajavi cult) terrorists openly declare support for ISIL, terror acts

احمد صحوبیMojahedin Khalq ( MEK, MKO, NCRI, Rajavi cult) Affiliated Terrorist Ring Disbanded in Southeastern Iran

Grand Controversy as MEK can’t prove leader Massoud Rajavi is dead or alive

2016-06-30-1467308500-6000440-download.jpgMaryam Rajavi — MEK Propaganda Queen — Advertises Her Serives For Iran’s Enemies

*** 

Also read:
https://iran-interlink.org/wordpress/?p=8014

Albania: John Kerry brought terrorists (Mojahedin Khalq, MEK, Rajavi cult), John Brennan warns of their risk 

Gazeta Impakt, Albania, Translated by Iran Interlink,  January 01 2017:… According to Fatos Klosi, former director of the National Intelligence Service, the American CIA chief has warned Albania that Donald Trump will renounce support for the MEK terrorists and it will be the Albanian Government itself which must deal with internal security and must confront a group trained militarily from the time of Saddam Hussein … 

تعلیم دیدگان صدام مجاهدین خلق رجوی از عراق تا آلبانیAlbanian citizens fearful of radicalised Mojahedin Khalq neighbours deserve more information

Link to the original report (Albanian)

(Translated by Iran Interlink)

Albania: John Kerry brought terrorists (Mojahedin Khalq, MEK, Rajavi cult), John Brennan warns of their risk

Shqipëri: John Kerry sjell terroristët, John Bernnan paralajmëron rrezikun e tyre

Shqipëri: John Kerry sjell terroristët, John Bernnan paralajmëron rrezikun e tyre

After the “gift” that John Kerry gave Albania, now CIA director John Bernnan has warned Tirana of the possible huge risk that the Mojahedin Khalq (MEK) terrorist group poses to Albania through its presence in the capital.

According to Fatos Klosi, former director of the National Intelligence Service, the American CIA chief has warned Albania that Donald Trump will renounce support for the MEK terrorists and it will be the Albanian Government itself which must deal with internal security and must confront a group trained militarily from the time of Saddam Hussein. Fatos Klos said, “The visit to Tirana of the head of the Central Intelligence Agency (CIA), John Brennan, has not gone unnoticed, as it could not have been intended that a state senior discuss only small and unimportant issues”. The former head of the National Intelligence Service, Fatos Klos, said in a statement to the newspaper Today, that he has listed three main issues for which the head of the CIA is believed to have arrived in Tirana. According Klos, one of the issues that has been the subject of discussion between the head of the CIA and top state officials, it is the question of the Mojahedin. The former Albanian head of espionage argues that the new president of the United States, Donald Trump has said he will pursue a new policy, focusing on economic growth in the country and that every member of NATO should contribute financially toward its own security.

In these conditions, Klos explained that America will not protect Albania, nor will it finance the Mojahedin. According to Klos, a change of US policy on the issue of the Mojahedin will increase the risk to Albania from Iran after the Albanian government undertook to accommodate three thousand representatives of the Iranian opposition, that the country considers terrorists. On the other hand, there is a risk from the Mojahedin itself. A lot of these issues would have been discussed, including the Iranian issue. “The new American president will escalate tensions with the Iranians and the Iranians will raise complaints against us because Albania has undertaken to accommodate these terrorists. The head of the CIA comes to discuss such issues. His visit to Tirana is an assessment of Albania’s role and partnership with the US, “said Klos”.

*** 

Anne Khodabandeh (Singleton) Albania Qytetarët shqiptarë të frikësuar nga grupi Muxhahedin Halk i radikalizuar meritojnë më shumë informacionHouse debate contaminated by Maryam Rajavi lobbyist Lord Alton (Open letter to Baroness Afshar)

مرگ مسعود رجوی تیرانا آلبانیPolemikë e madhe pasi MEK nuk mund të provojë nëse lideri Massoud Rajavi ka vdekur apo është gjallë

Comrades in Arms – Sexual abuse by Massoud and Maryam Rajavi
https://youtu.be/jpDUMaIntS8

Anne Khdabandeh Cults and Terror (Open Minds)Open Minds – Explaining Radicalisation for Prevent and Channel

Prevent Suffolk Conference 22 March 2016Anne Singleton, Prevent Suffolk Conference 22 March 2016
From Attraction to Action — How Young People Are Radicalized 

Anne Khodabandeh London Sep 2014Expert in cultic abuse and terrorism in the MEK speaks in London charity meeting

آن خدابنده سرگی بلیسکوPresident of MIVILUDES Serge Blisko with Anne Khodabandeh (Singleton) of the FST. FECRIS 2015
‘No Exit’ – Human Rights Abuses Inside the Mojahedin Khalq Camps – Human Rights Watch, May 2005

Document on Mojahedin Khalq released by RAND (The Mujahedin-e Khalq in Iraq, A Policy Conundrum)

Mojahedin Khalq (MEK, Rajavi cult)’s Fake Intelligence On Aleppo Only Hinders Fact-finding Bodies Finding The Truth

Also read:
https://iran-interlink.org/wordpress/?p=7854

Albania: Toxic Waste, Cannabis and the Iranian Mojahedin Khalq (Rajavi cult) are part of the same equation under the devilish Justice Reform 

mojahedin-khalq-terrorism-albaniaIran Interlink, Tirana, Albania, November 07 2016:… The author of this equation – as expressed in the title of the analysis – is Soros, who lobbied Washington to support this scheme, aiming to provide income to finance the activities of his Foundation in the Balkans and beyond Europe. In coming years, Albania will be known for the import of Mojahedin Khalq organisation, imported toxic waste and the mass cultivation of cannabis. Time will tell how the ‘reformed’ justice system will deal with this challenge. In conclusion, Myftaraj forecasts that Rama’s ‘Justice Reform’ will not affect the progress of this hellish business.

mojahedin-khalq-radicalisation-maryam-rajaviMojahedin khalq (MKO, MEK, Rajavi cult) the ending stage of the radicalization process

مجاهدین خلق در آلبانی به جان هم افتاده اندAlbania: What would a de-radicalization program for the Mojahedin Khalq (Rajavi cult) involve

https://iran-interlink.org 

Albania: Toxic Waste, Cannabis and the Iranian Mojahedin Khalq (Rajavi cult) are part of the same equation under the devilish Justice Reform

مجاهدین خلق زباله شیمیایی و مواد مخدر در آلبانی

kastriot-myftaraj-mojahedin-khalqIn October, City News published an article by Kastriot Myftaraj criticising Prime Minister Edi Rama’s Justice Reforms. The article outlines what Myftaraj calls a black market deal with Washington to bring thousands of Iranian members of the Mojahedin Khalq organisation to Albania. This is a large number in relation to Albania’s own population and its place amongst other NATO countries. What may have been profitable for some is very harmful for the country and its inhabitants.

Rama’s government is accused of covertly striking other harmful deals. First to transform the country into a large plantation of cannabis production. Second, to transform the country into a centre for processing trash and hazardous waste from Europe and beyond. Both deals earning multi-billion euros for a minority of people.

In order to push these deals, Myftaraj says Prime Minister Rama invented the idea of ‘Justice Reform’, but argues that it doesn’t take a genius to realise that ‘reformers’ of justice are not really interested in making the justice system functional or independent because if this were so, judges and prosecutors would reveal and punish the authors of the above three schemes.

An independent prosecutor would ascertain what agreement there was to allow the introduction of the Mojahedin Khalq organisation in Albania. According to Albania’s constitution, any such agreement should have been passed to Parliament for approval. An independent court, therefore, would prosecute the Prime Minister and the Minister of the Interior as criminals.

An independent prosecutor would only need to chart the chronology of events to understand the connection implicit in the title of the article. It is no coincidence that the bill for the arrival of garbage and hazardous waste before the Assembly came after the massive influx of Mojahedin.

The author of this equation – as expressed in the title of the analysis – is Soros, who lobbied Washington to support this scheme, aiming to provide income to finance the activities of his Foundation in the Balkans and beyond Europe.

In coming years, Albania will be known for the import of Mojahedin Khalq organisation, imported toxic waste and the mass cultivation of cannabis. Time will tell how the ‘reformed’ justice system will deal with this challenge. In conclusion, Myftaraj forecasts that Rama’s ‘Justice Reform’ will not affect the progress of this hellish business.

http://www.citynews.al/2016/09/nga-kastriot-myftarajplehrat-kanabisi-muxhahedinet-iraniane-dhe-e-ashtuquajtura-reforme-ne-drejtesi-i-perkasin-te-njejtit-ekuacion-djallezor/1

Nga Kastriot MYFTARAJ/Plehrat, kanabisi, muxhahedinët iranianë dhe e ashtuquajtura reformë në drejtësi i përkasin të njëjtit ekuacion djallëzor

NDAJE ME MIQTË?

Qeveria e Edi Ramës, duke pranuar në Shqipëri të gjithë organizatën e muxhahedinëve iranianë, me mijëra njerëz, dhe jo vetëm një numër të vogël sipas përpjestimit që i takonte Shqipërisë në një ndarje të tyre në vendet e NATO-s, cfarë ishte marrëveshja e qeverisë paraardhëse, bleu në tregun e zi politik të Washingtonit, dy leje sa fitimprurëse për të, aq të dëmshme për vendin dhe banorët e tij.
Leja e parë është ajo për ta shndërruar vendin në një plantacion të madh të prodhimit të cannabis sativa. Leja e dytë është ajo për ta shndërruar Shqipërinë në një vend-kosh plehrash dhe mbetjesh të rrezikshme të Europës dhe më gjerë. Të dy këto leje sjellin të ardhura prej shumë miliardë eurosh për një pakicë njerëzish.
Për të mashtruar shqiptarët, në ndërkohë që përgatiteshin dhe bëheshin këto, u sajua teatri i reformës në drejtësi. Nuk është nevoja që një njeri të jetë shumë i mencur që të kuptojë se “reformatorët” e Drejtësisë nuk janë të interesuar vërtet për një reformë që ta bëjë Drejtësinë funksionale, të pavarur, sepse nëse do të ndodhte kështu, gjyqtarët dhe prokurorët do të zbulonin dhe ndëshkonin autorët e skemës së mësipërme.
Sepse një Prokurori e pavarur do të kërkonte nga qeveria marrëveshjen për ardhjen e muxhahedinëve në Shqipëri, dhe kur të konstatonte mungesën e marrëveshjes, e cila për më tepër nëse ekzistonte duhet të kalonte në Kuvend për miratim, sipas Kushtetutës, do t’ i dërgonte në Gjykatë si të pandehur Kryeministrin dhe Ministrin e Punëve të Brendshme. Dhe Gjykata e pavarur do t’ i dënonte si kriminelë.
Një Prokurorie të pavarur do t’ i mjaftonte të ndërtonte kronologjinë e ngjarjeve për të kuptuar lidhjen që kam bërë në titullin e kësaj analize. Sepse nuk është rastësi që projekt-ligji për ardhjen e plehrave dhe mbetjeve të rrezikshme erdhi në Kuvend pas ardhjes masive të muxhahedinëve .
Autori i ekuacionit të shprehur në titullin e kësaj analize është Sorosi, i cili loboi në Washington për ta mbështetur këtë skemë, me synim që të sigurojë të ardhura për financimin e veprimtarive të fondacionit të tij në Ballkan dhe më gjerë Europë.
Në vitet e ardhshme Shqipëria do t’ ua shikojë të keqen muxhahedinëve, plehrave të importuara, kultivimit masiv të kanabisit. Koha do të tregojë se sa do të jetë e aftë Drejtësia e reformuar për t’ u përballur me këtë sfidë. Nuk e quaj veten për parashikues të madh nëse them se Drejtësia e reformuar as që do ta cënojë mbarëvajtjen e këtij biznisi djallëzor.

*** 

Also read:
https://iran-interlink.org/wordpress/?p=7804

Albania: Radicalized MEK member convicted for attempted rape of 11-year-old boy 

mek_albania_June2013Iran Interlink, Tirana (ALbania), October 11 2016:… An Iranian man, Mousa Jaberifard, was sentenced to three years in prison by the Court of Tirana, Albania after being convicted for the offense of sexual harassment and attempted rape of a minor. He was arrested in March this year after the parents of an 11-year-old boy called the police. Jaberifard arrived in Albania in 2014 as one of the Mojahedin Khalq members from Iraq. A local family became friends with him. The family’s 11-year-old son told police … 

mek_albania_June2013The list of transfers from Baghdad to Tirana includes Jaberifard, No. 30 (May 20114 in Persian).  

https://iran-interlink.org 

Albania: Radicalized MEK member convicted for attempted rape of 11-year-old boy

An Iranian man, Mousa Jaberifard, was sentenced to three years in prison by the Court of Tirana, Albania after being convicted for the offense of sexual harassment and attempted rape of a minor. He was arrested in March this year after the parents of an 11-year-old boy called the police.

Jaberifard arrived in Albania in 2014 as one of the Mojahedin Khalq members from Iraq. A local family became friends with him. The family’s 11-year-old son told police that after going to the market with Jaberifard to buy bread, they arrived back at his apartment where Jaberifard undressed and tried to have sex with him. After many attempts, the boy managed to escape and inform his family who immediately called the police.

Jaberifard is one of over 2500 radicalised Mojahedin Khalq members who have arrived in Albania since 2013. Iran-Interlink warned last week:

“For the local citizens, mystery surrounds their arrival and their lifestyle. Should these secretive and covert neighbours be treated with suspicion or kindness? At a local level, the first thing neighbouring families need to be aware of is that among all MEK members, sexual relations have been banned for over 25 years. This means there are no marriages or children or young people in the organisation. More troubling are the obligatory confessional meetings in which members are required to admit any sexual thoughts or feelings and be punished for them. With this emphasis on sexual matters, it is not known how such people may react when they come in contact with ordinary people and their children.”

Even though the group arrived in Albania under the auspices of the UNHCR, there is no programme to deradicalise members of the group. This means that even if they separate from the MEK, the members remain radicalised and can still pose a threat.

Samples of reports from Albanian media:

http://durreslajm.com/kronike/tentoi-të-përdhunonte-11-vjeçarin-shqiptar-burg-për-iranianin 

Tentoi të përdhunonte 11- vjeçarin shqiptar, burg për iranianin

Postuar: 28/09/2016 – 15:28

۳ vjet burg ka qenë dënimi që ka dhënë Gjykata e Tiranës për shtetasin iranian Mousa Jaberibar, i cili u shpall fajtor për veprën penale të ngacmimit seksual ndaj minorenëve. Ai ranoi akuzën e ngritur dhe për këtë arsye ndaj tij u zhvillua gjykim i shkurtuar dhe përfundimisht dënimi u reduktohet në ۲ vjet burgim.

Mousa Jaberibar u arrestua nga policia në mars të këtij viti, pas denoncimit nga prindërit e një djali 11-vjeçar. Iraniani i cili banonte në Fushë-Mzez, i kishte kërkuar 11-vjeçarit B.S, i cili banon pranë tij, që të shkonte në market të blinte bukë dhe t’ia sillte në apartament. 11-vjeçari u ka treguar familjarëve dhe policisë se pasi është futur në banesën e iranianit, ai e ka zhveshur dhe ka tentuar të kryejë marrëdhënie seksuale me të. Pas shumë përpjekjeve, 11-vjeçari ka arritur të largohet dhe të lajmërojë familjen, e cila ka kryer menjëherë kallëzimin në polici.

Shtetasi iranian Mousa Jaberibar ka mbërritur në Shqipëri me një grup muxhahedinësh, por nuk është pjesë e tyre.

** 

http://top-channel.tv/lajme/artikull.php?id=336517&fundit

Tiranë, ngacmoi seksualisht një të mitur; 2 vite burg iranianit
 
Tiranë, ngacmoi seksualisht një të mitur; 2 vite burg iranianit

Gjykata e Tiranës ka dënuar me 3 vjet burg shtetasin iranian Mousa Jaberibar, i cili u shpall fajtor për veprën penale të ngacmimit seksual ndaj minorenëve.

Për shkak se iraniani e ka pranuar akuzën, ndaj tij u zhvillua gjykim i shkurtuar dhe përfundimisht dënimi ndaj tij reduktohet në ۲ vjet burgim. Mousa Jaberibar u arrestua nga policia në mars të këtij viti, pas denoncimit nga prindërit e një djali 11-vjeçar, i cili e ka identifikuar iranianin si personin që e kishte ngacmuar dhe kishte tentuar të kryente marrëdhënie seksuale.

Shtetasi iranian ka mbërritur në Shqipëri me një grup muxhahedinësh, por nuk është pjesë e tyre.

** 

ahttp://www.kohajone.com/2016/09/28/probleme-me-muxhahedinet-ngacmoi-seksualisht-nje-te-mitur-2-vite-burg-iranianit/ 

Probleme me muxhahedinët/ Ngacmoi seksualisht një të mitur 2 vite burg iranianit

Probleme me muxhahedinët/ Ngacmoi seksualisht një të mitur 2 vite burg iranianit

Gjykata e Tiranës ka dënuar me 3 vjet burg shtetasin iranian Mousa Jaberibar, i cili u shpall fajtor për veprën penale të ngacmimit seksual ndaj minorenëve.

Për shkak se iraniani e ka pranuar akuzën, ndaj tij u zhvillua gjykim i shkurtuar dhe përfundimisht dënimi ndaj tij reduktohet në ۲ vjet burgim. Mousa Jaberibar u arrestua nga policia në mars të këtij viti, pas denoncimit nga prindërit e një djali 11-vjeçar, i cili e ka identifikuar iranianin si personin që e kishte ngacmuar dhe kishte tentuar të kryente marrëdhënie seksuale.

Shtetasi iranian ka mbërritur në Shqipëri me një grup muxhahedinësh

***

Also read:
https://iran-interlink.org/wordpress/?p=7794

Albanian citizens fearful of radicalised Mojahedin Khalq neighbours deserve more information 

Radicalised Mojahedin Khalq from Iraq to AlbaniaAnne and Massoud Khodabandeh, Huffington post (and Top Topic), October 09 2016:… For the local citizens, mystery surrounds their arrival and their lifestyle. Should these secretive and covert neighbours be treated with suspicion or kindness? At a local level, the first thing neighbouring families need to be aware of is that among all MEK members, sexual relations have been banned for over 25 years. This means there are no marriages or children or young people in the organisation. More troubling … 

Albanian citizens fearful of radicalised Mojahedin Khalq neighbours deserve more information

Albanian citizens fearful of radicalised Mojahedin Khalq neighbours deserve more information

Link to the original (Huffington Post)
Link to the same article (Top Topic)
Link to the translation (Albanian) 

Albanian citizens fearful of radicalised Mojahedin Khalq neighbours deserve more information

By Anne and Massoud Khodabandeh

تعلیم دیدگان صدام مجاهدین خلق رجوی از عراق تا آلبانی

When the MEK were finally expelled from Iraq in August 2016, the Iraqi Foreign Ministry voiced its “deep satisfaction” with the relocation of the MEK in Albania. International efforts to solve the crisis were met with “outstanding success,” a statement read.

‘Deep satisfaction’ is an understatement. Since 2003, the MEK – known asSaddam’s Private Army – has been linked to the insurrectionists which included former Saddamists and Al Qaida in Iraq and later Daesh whom the MEK called ‘revolutionary brothers’. In 2009 serious efforts began to expel the group. The MEK refused to cooperate, issuing credible mass suicide threats against any interference. In 2011, the government of Iraq signed a Memorandum of Understanding with the UN to facilitate this effort. The MEK still refused to cooperate.

Neither was it straightforward to relocate an entire terrorist group. In 2013 Romania refused to take them. Instead, a $9m deal was struck by the US with the government of Albania to take an initial 210. In March 2013, the Obama Administration urged the MEK leadership to “accept the government of Albania’s humanitarian offer immediately, and urges the residents of Camp [Liberty] to resume participation in resettlement interviews to ensure that individuals avail themselves of safe and secure relocation opportunities outside Iraq”. The MEK rejected the offer. The transfer process slowed and often stalled over the next three years.

It was only over the summer of 2016 when it became clear that Daesh and the Saddamists would be flushed out of Mosul and Daesh’s dream of establishing its abhorrent Caliphate in Iraq had been crushed, that the MEK finally accepted to leave. By this time the MEK had sustained 200 deaths and even more injuries as their camp was repeatedly attacked by enemies. For sure the Iraqis had good reason to be glad to see the back of them.

Now in Albania many questions surround the arrival of the MEK. Since 2013, when the government announced publicly that 210 MEK would be accepted in the country, there has been no official communication with the citizenry about the numbers or the purpose of this influx, even though the government’s resettlement package has reached $20m. With upward of 2500 terrorists now located in Tirana, what does this mean for Albania and Albanians? What is the missing backstory and where lies a credible explanation for the MEK’s deviant behaviour?

The first thing we can state is that there is no programme in Albania to de-radicalisethese people. They were transferred as an intact group and there are no plans to disband them. Although international law forbids the UN from granting asylum to terrorists or even to a political group, this is what apparently has happened here.

Evidence that this group is not going to be de-radicalised is not difficult to obtain. Some members when interviewed have already said they only intend to stay in Albania “until the Iranian regime is toppled”. Journalists would only then need to ask why the members are denied any form of family life – marriage and children are banned in the MEK – to elicit the answer ‘so we can focus fully on our struggle’. It is an overt admission that they are not about to abandon their activities as a terrorist group. They are not willing to submit to de-radicalisation.

https://youtu.be/SjeRiz2YcwI

But how do we know they are radicalised at all? What threat, if any, do these people pose to Albanian society?

For the local citizens, mystery surrounds their arrival and their lifestyle. Should these secretive and covert neighbours be treated with suspicion or kindness? At a local level, the first thing neighbouring families need to be aware of is that among all MEK members, sexual relations have been banned for over 25 years. This means there are no marriages or children or young people in the organisation. More troubling are the obligatory confessional meetings in which members are required to admit any sexual thoughts or feelings and be punished for them. With this emphasis on sexual matters, it is not known how such people may react when they come in contact with ordinary people and their children.

Local people will notice that the behaviour, body language and appearance of the MEK are not normal. They will intuitively understand that there is something deviant in these people but will not, without further knowledge, have the means to explain it.

In short it is the result of radicalisation. This is a process of ongoing brainwashing which suppresses the authentic self and emotions and replaces them with the zealous ideological mindset of terrorists.

These people dress, walk and hold themselves differently. Their utilitarian, beggar-like clothes are easily identifiable as thinly disguised uniforms. They do not readily engage with outsiders. Most of them remain isolated behind closed doors and curtains. Those who do come outside are the trusted members who have been successfully re-charged with fresh ideological zeal. They come outside for specific missions such as buying mobile phones, not for enjoyment or leisure. More senior members, travelling covertly in vehicles, will be involved in other more secretive and troubling activities.

In public, the MEK may appear friendly and confident, condescending even, since they feel themselves superior to outsiders. However, because they are very much focused on their own self-preservation and that of their group, this means they cannot engage on a more personal level or talk about everyday issues and will become agitated if pressed beyond their capacity and knowledge.

As a result of radicalisation they have a black and white world view, operate with a very narrow range of emotions and are reluctant to question or be questioned. They display a phobic response to the outside world. Indeed, the MEK do not have an ‘outside’ to which they want to return. Their whole lives revolve around obedience to their group and its leaders.

Radicalisation makes them obedient to orders. The MEK know themselves as ‘living martyrs’ which means they accept death at any time if ordered by their leaders to kill or perform a suicide mission.

What the Albanian authorities are dealing with is not only radicalised combatants but combatants who have been fully trained in terrorism and security tactics by Saddam Hussein’s Republican Guard and Mokhabarat (secret services). They may be old and some may be sick, but they remain programmed to obey orders and are prepared to die or kill for their beliefs. They are trained to dissemble. They can operate easily using two or three false identities. (Complicated by the fact many arrived in Albania using false identities.) They can set people up, obscure their tracks and hide in plain sight. Transferring these people from Iraq to Albania is the equivalent of moving terrorists from Syria to Europe. The challenges posed by these facts cannot be ignored or minimised.

https://youtu.be/QKu4Tm7-J3A

So, if the MEK are not going to be disbanded and de-radicalised, what will they be doing in Albania?

The MEK has a long history of terrorist activity, and its belief system is rooted in violence, but the MEK’s modern role is not military. While in Iraq, the group fulfilled vital facilitating functions for Saddam Hussein, mostly in Europe, doing what he couldn’t do under international sanctions: selling oil under the UN oil-for-food programme; procuring weapons and military equipment; purchasing chemical components for WMDs; money laundry; people trafficking; intimidation and murder of opponents; and undertaking public relations work in the West, including corrupting politicians.

It is anticipated that the MEK will perform a similar facilitating function in Albania, but this time serving modern terrorist groups like Daesh and smaller groups. (The MEK is in part funded by Saudi Arabia.) Albania’s location and historic problems with organised crime and corruption still render the country vulnerable to exploitation by groups like the MEK. It is known that over the past three years, the MEK have already developed relations with criminal gangs and corrupt government officials.

The danger lies in the MEK’s sophisticated capacity to propagandise and deceive political and public opinion, while at the same time performing outrageously damaging activities for the host country. Not only are the MEK fully trained by Saddam’s Intelligence service, but radicalisation means they have no moral, social or religious boundaries whatsoever. For them, all criminal activity is justified by their ideological belief that they can and must do anything for their cause.

Just as the MEK hosted Al Qaida and other insurgents in Iraq, the group is now fully placed to act as a hideout and training provider for the jihadis and terrorists who currently threaten the security of the whole Middle East.

If Albania fails to de-radicalise these people, the consequences could be severe. It is up to the Albanian people to demand a satisfactory explanation from their government. Is this really the humanitarian mission that Albania signed up for?

Qytetarët shqiptarë të frikësuar nga grupi Muxhahedin Halk i radikalizuar meritojnë më shumë informacion

ID:13831
Published08 Tetor 2016

Kur muxhahedinët e Iranit (MEK) u dëbuan përfundimisht nga Iraku në gusht 2016, Ministria e Jashtme e Irakut shprehu ‘kënaqësi të thellë’ për zhvendosjen e MEK në Shqipëri. Përpjekjet ndërkombëtare për të zgjidhur krizën takuan një ‘sukses të jashtëzakonshëm’, lexohet në deklaratë.

‘Kënaqësi e thellë’ është pak. Që nga viti 2003, MEK – të njohur si Ushtria Private e Sadamit – kanë qenë të lidhur me shokë të tjerë rebelë ku përfshhen ish-sadamistët dhe Al Kaeda në Irak, dhe më vonë Daesh(ISIS), të cilët MEK i ka quajtur ‘vëllezër revolucionarë’. Në vitin 2009 filloi përpjekja serioze për ta dëbuar grupin. MEK nuk pranoi të bashkëpunojë,duke lëshuar kërcënime masive për vetëvrasje kundër çdo ndërhyrjeje. Në vitin 2011, qeveria e Irakut ka nënshkruar një Memorandum Mirëkuptimi me OKB-në për të lehtësuar këtë përpjekje. MEK sërish nuk pranoi të bashkëpunojë.

As zhvendosja e tërë grupit terrorist nuk ishte e thjeshtë. Në vitin 2013 Rumania nuk pranoi t’i marrë ata. Kështu, në vend të kësaj, SHBA lidhi një marrëveshje prej 9 milionë dollarësh me qeverinë e Shqipërisë për të marrë një grup fillestar prej 210 personash. Në mars të vitit 2013, administrata Obama i bëri thirrje udhëheqësit të MEK ‘të pranojë menjëherë ofertën humanitare të qeverisë Shqiptare, dhe t’u bëjë thirrje banorëve të Kampit që të rifillojnë pjesëmarrjen në intervistat e risistemimit, për t’u siguruar që individët të përfitojnë nga mundësitë e sigurta të zhvendosjes jashtë Irakut’. MEK e refuzoi ofertën. Procesi i transferimit është ngadalësuar dhe shpesh penguar gjatë tre viteve të ardhshme.

Vetëm gjatë verës së vitit 2016, kur u bë e qartë se Daesh dhe sadamistët do të nxirreshin jashtë nga Mosuli, dhe se ëndrra e Daesh për krijimin e Kalifatit të pështirë në Irak ishte shtypur, MEK më në fund pranoi të largohet. Në këtë kohë MEK kishte pësuar 200 të vdekur dhe akoma më shumë të plagosur pasi kampi i tyre u sulmua vazhdimisht nga armiqtë. Sigurisht që irakenët kishin arsye të forta për të qenë të lumtur për zbrapjsen e tyre.

Tani ardhjen e MEK në Shqipëri e rrethojnë shumë pyetje. Që nga viti 2013, kur qeveria njoftoi publikisht se 210 pjestarë të MEK do të pranohen në vend, nuk ka pasur asnjë komunikim zyrtar me qytetarët në lidhje me numrat apo qëllimin e këtij fluksi, edhe pse paketa zhvendosëse e qeverisë ka arritur në 20 milionë dollarë. Më shumë se 2500 terroristë ndodhen tani në Tiranë; çfarë do të thotë kjo për Shqipërinë dhe shqiptarët? Cila është prapaskena që mungon dhe ku mund të gjendet një shpjegim i besueshëm për sjelljen devijante të MEK?

Gjëja e parë që mund të themi është se nuk ka asnjë program në Shqipëri për të de-radikalizuar këta njerëz. Ata u transferuan si një grup i paprekur dhe nuk ka asnjë  plan për t’i shpërndarë. Edhe pse ligji ndërkombëtar e ndalon OKB-në nga dhënia e azilit për terroristët apo qoftë edhe për një grup politik, kjo është ajo që me sa duket ka ndodhur këtu.

Prova se ky grup nuk do të de-radikalizohet nuk është e vështirë për t’u siguruar. Disa anëtarë tashmë të intervistuar kanë thënë se ata kanë për qëllim vetëm të qëndrojnë në Shqipëri , ‘derisa regjimi iranian të rrëzohet’. Pra gazetarëve do t’u duhet vetëm t’i pyesin se pse anëtarëve iu është mohuar çdo formë e jetës familjare – martesa dhe fëmijët janë të ndaluara në MEK – për të marrë përgjigjen: ‘kështu ne mund të përqëndrohemi plotësisht në luftën tonë’. Është një pohim i hapur se ata nuk kanë ndërmend t’i braktisin aktivitetet e tyre si një grup terrorist. Ata nuk janë të gatshëm për t’u paraqitur për de-radikalizim.

Por si e dimë ne se ata janë totalisht të radikalizuar? Çfarë kërcënimi, nëse ekziston, këta njerëz paraqesin për shoqërinë shqiptare?

Për qytetarët lokalë, ardhja dhe mënyra e jetesës së tyre mbetet mister. Këto fqinjë sekretë dhe të fshehtë duhet të trajtohen me dyshim apo mirësi? Në nivel lokal, gjëja e parë që familjet fqinje duhet të dinë është se në mesin e të gjithë anëtarëve të MEK, marrëdhëniet seksuale janë ndaluar për më shumë se 25 vjet. Kjo do të thotë se nuk ka martesa, fëmijë ose të rinj në organizatë. Më shqetësuese janë takimet e detyrueshme konfesionale në të cilat anëtarët duhet të pranojnë ndonjë mendim apo ndjenjë seksuale dhe të dënohen për to. Me këtë detyrim në çështjet seksuale, nuk mund ta dimë se si mund të reagojnë njerëz të  tillë, kur vijnë në kontakt me njerëzit e zakonshëm dhe fëmijët e tyre.

Vendasit do të vënë re se sjellja, gjuha e trupit dhe pamja e muxhahedinëve nuk janë normale. Ata në mënyrë intuitive do ta kuptojnë se ka diçka të devijuar në këta njerëz, por nuk do munden, pa njohuri të mëtejshme, të gjejnë mënyrën për ta shpjeguar.

Me pak fjalë ky është rezultat i radikalizmit. Ky është një proces i vazhdueshëm ndërrimi pikëpamjesh që shtyp veten dhe emocionet dhe i zëvendëson ato me mendimin e zellshëm ideologjik të terroristëve.

Këta njerëz vishen, ecin dhe e mbajnë veten ndryshe. Veshjet e tyre modeste, si veshje lypësi, janë lehtësisht të identifikueshme si uniforma maskuese. Ata nuk janë të gatshëm të angazhohen me të huajt. Shumica e tyre mbeten të izoluar prapa dyerve të mbyllura dhe perdeve. Ata që dalin jashtë janë anëtarë të besuar të cilët e kanë përvetësuar me sukses zellin e freskët ideologjik. Ata dalin jashtë për misione të veçanta të tilla si blerja e telefonave celularë, jo për kënaqësi apo kohë të lirë. Anëtarë më të lartë, që udhëtojnë fshehurazi në automjete, janë të përfshirë në aktivitete të tjera më të fshehta dhe më shqetësuese.

Në publik, muxhahedinët mund të duken miqësorë dhe të sigurt, mospërfillës madje, pasi ata e ndjejnë veten më superiorë se të jashtmit. Megjithatë, për shkak se ata janë shumë të përqendruar në ruajtjen e vetes dhe të grupit të tyre, sigurisht që nuk mund të angazhohen në një nivel më personal apo të flasin për çështje të përditshme, dhe madje do të bëhen nervozë nëse i shtyn përtej kapacitetit dhe njohurive të tyre.

Si rezultat i radikalizmit ata kanë një pamje bardhë e zi për botën, veprojnë me një gamë shumë të ngushtë emocionesh dhe janë ngurrues për të pyetur apo për t’u pyetur. Ata shfaqin një përgjigje të frikësuar ndaj botës së jashtme. Në të vërtetë, muxhahedinët nuk kanë një ‘jashtë’ te e cila ata duan të kthehen. Gjithë jeta e tyre sillet rreth bindjes ndaj grupit të tyre dhe udhëheqësve të tij.

Radikalizimi i bën ata të bindur ndaj urdhrave. MEK e dinë veten si ‘dëshmorë të gjallë’ që do të thotë se ata e pranojnë vdekjen në çdo kohë, nëse urdhërohen nga udhëheqësit e tyre për të vrarë ose për të kryer një mision vetëvrasës.

Ajo me të cilën po përballen autoritetet shqiptare nuk janë vetëm luftëtarët e radikalizuar, por luftëtarët të cilët janë plotësisht të trajnuar në taktikat e terrorizmit dhe të sigurisë nga Garda e Republikës së Sadam Huseinit dhe Mokhabarat (shërbime sekrete). Ata mund të jenë të vjetër dhe disa mund të jenë të sëmurë, por ata mbeten të programuar që t’u binden urdhrave dhe janë të përgatitur për të vdekur apo për të vrarë për bindjet e tyre. Ata janë të trajnuar për t’u fshehur. Ata mund të operojnë lehtë duke përdorur dy ose tre identitete të rreme. (E komplikuar nga fakti se shumë prej tyre kanë mbërritur në Shqipëri duke përdorur identitete të rreme.) Ata mund të krijojnë identitete, të fshehin gjurmët e tyre dhe të fshihen sy për sy. Transferimi i këtyre njerëzve nga Iraku në Shqipëri është ekuivalent me lëvizjen e terroristëve nga Siria në Evropë. Sfidat e paraqitura nga këto fakte nuk mund të injorohen apo të minimizohen.

Pra, në qoftë se MEK nuk do të shpërbëhen dhe de-radikalizohen, çfarë të jenë duke bërë në Shqipëri vallë?

MEK ka një histori të gjatë të veprimtarisë terroriste, si dhe sistemi i tij i besimit është i rrënjosur në dhunë, por roli modern i MEK nuk është ushtarak. Në Irak, grupi përmbushte funksionet vitale lehtësuese për Sadam Huseinin, dhe kryesisht në Evropë, ata bënin atë që ai nuk mundi të bëjë nën sanksionet ndërkombëtare: shitjen e naftës nën programin e OKB-së naftë-për-ushqim; sigurimin e armëve dhe pajisjeve ushtarake; blerjen e komponentëve kimikë të Shkatërrrimit në Masë; larjen e parave; trafikimin e njerëzve; frikësimin dhe vrasjen e kundërshtarëve dhe ndërmarrjen e marrëdhënieve publike në Perëndim, duke përfshirë edhe korruptimin e politikanëve.

Është parashikuar që MEK do të kryejë një funksion të ngjashëm lehtësues në Shqipëri, por këtë herë duke u shërbyer grupeve moderne terroriste si Daesh dhe grupeve më të vogla. (MEK është pjesërisht i financuar nga Arabia Saudite.) Vendndodhja e Shqipërisë dhe problemet historike me krimin e organizuar dhe korrupsionin ende bëjnë që vendi të jetë i pambrojtur ndaj shfrytëzimit nga grupet si MEK. Është e njohur se gjatë tre viteve të fundit, muxhahedinët kanë zhvilluar tashmë marrëdhënie me bandat kriminale dhe zyrtarët e korruptuar të qeverisë.

Rreziku qëndron në kapacitetin e sofistikuar të MEK për të propaganduar dhe mashtruar opinionin politik dhe publik, e duke kryer në të njëjtën kohë aktivitete të dëmshme të patolerueshme për vendin pritës. Jo vetëm që muxhahedinët janë plotësisht të trajnuar nga shërbimi Inteligjencës së Sadamit, por radikalizimi do të thotë se ata nuk kanë kufij moralë, socialë, fetarë apo cfarëdoqofshin. Për ata, i gjithë aktiviteti kriminal është i shfajësuar nëpërmjet besimit të tyre ideologjik që ata mund dhe duhet të bëjnë cdo gjë për kauzën e tyre.

Ashtu sic priti Al Kaedën dhe kryengritësit e tjerë në Irak, MEK tashmë është vendosur plotësisht për të vepruar si një vend i izoluar dhe trajnues për xhihadistët dhe terroristët, të cilët aktualisht kërcënojnë sigurinë e të gjithë Lindjes së Mesme.

Nëse Shqipëria nuk arrin të de-radikalizojë këta njerëz, pasojat mund të jenë të rënda. Është në dorë të popullit shqiptar për të kërkuar një shpjegim të kënaqshëm nga qeveria e tyre. A është ky me të vërtetë misioni humanitar për të cilin Shqipëria ka nënshkruar? / Gazeta Impakt

Burimi: Huffington

*** 

Dear Washington: Kick Out This Iranian Militant Cult

Holly Dagres, Huffington Post, December 12 2014:… Maryam Rajavi’s marriage to one of the original founders of the MEK symbolized the transformation from an organization to a “cult of personality.” With the money provided by Iraqi President Saddam Hussein–they formed an alliance due to a deep disdain for the Iranian regime–to “construct self-sufficient camps” …

Discovering Iran (Women of Iran, Washington just doesn’t get it)

ثریا سپهرپور - اولریشSoraya Sepahpour-Ulrich, Foreign Policy Journal, November 08 2014:…In addition to the “Iran experts”, Washington has found itself other sources of ‘intelligence’, foremost; the Mojahedeen Khalg (MEK) terrorist cult. This group feeds Washington information provided them by Israel. Previous to this assignment, the cult was busy fighting alongside Saddam …

ISIS supporter Maryam Rajavi attacks Obama from French parliament

Anne Khodabandeh (Singleton), Iran Interlink, November 01 2014: … When a supporter of ISIS sits in the French parliamentary building and attacks President Obama, the cracks are seriously beginning to show in the West’s approach to resolving the whole Middle East situation. Observers may not be sufficiently informed to tell Western governments what to do in …

Azar (Mona) Hossein Nejad asks UNHCR to transfer her sister out of Camp Liberty

Azar Hossein Nejad, Hossin Nejad weblog, January 01 2015:…  I am contacting you to ask for your help regarding the situation of my sister, Zeinab Hossein Nejad, a 36 years old woman who is living in Camp Liberty in Baghdad, Iraq.  I never saw my parents or sister during my childhood and youth as all of them had to run for their lives. They left Iran along …  

European Conservatives line up with Iranian hardliners (Stevenson, Vidal-Quadras)

فریده فرحیFarideh Farhi, Lobelog, April 22 2014: … members (some of them with links to the exiled Iranian opposition group, the Mujahadeen-e-Khalq (MEK), such as Spanish EPP member Alejo Vidal-Quadras and British ECR member Struan Stevenson) proposed amendments deleting the call for an opening of the EU office in Tehran, fully in line with the position of their supposed enemies — Iranian hardliners …

Zahra Moeini: Situation of women in Camp Liberty (Mojahedin Khalq, Rajavi cult)

زهرا معینیNejat Association reporting from , Ashraf news, April 21 2014: …  Massoud Rajavi has ordered the officials of the Camp to intensify the limitations against women especially after the revelations by Batoul Soltani and other dispatched members who bravely exposed the internal affairs especially the sexual scandals of the cult leader such as ‘Salvation dancing’ …