How much does it cost to keep Iran’s enemies in Albania?

How much does it cost to keep Iran’s enemies in Albania?

Pars Today (Translated by Nejat Society), Tirana, Albania, September 21 2016:…  Having accepted the MKO in Albania, the war battle between Iran and Europe is situated in Albania. The group will soon launch its propaganda and its activities inside the Albanian borders while it is protected by the Albanian government. Does Albania need such a danger? Of-course, everything has its own price. To accomplish the deal, the US Secretary of State John Kerry came to Albania. But it should … 

Remember.Mojahedin Khalq (MKO, MEK, Rajavi cult) was one of the excuses of US attacking Iraq

(Rajavi cult or MKO aslo known as Saddam’s Private Army)

Link to the source

Link to the original (Albanian)

How much does it cost to keep Iran’s enemies in Albania?

The Albanian page of Pars Today Website published a report by an Albanian periodical Parrena on the recent relocation of the Mujahedin-e Khalq members in Tirana, Albania. The report is titled “the result of receiving Mujahedin, Albania on the verge of war.”

Parrena criticizes the Albanian government for accepting the MKO in its territory. Like the Zionists who settled in the Palestinian territory in the last century, 3000 members of the terrorist Mujahedin-e Khalq were relocated in Albania, according to Parrena.

The following, extracted of the report, was translated to Persian by Pars Today:

“The problem is absolutely not the MKO as a group of people with different race, religion or ethnic traits. The basic problem is that the MKO is the enemy of the Islamic Republic government. They are not only ideological its enemies but also active fighters who are officially denounced by the Iranian government as its enemy.

Having accepted the MKO in Albania, the war battle between Iran and Europe is situated in Albania. The group will soon launch its propaganda and its activities inside the Albanian borders while it is protected by the Albanian government.

Does Albania need such a danger?

Of-course, everything has its own price. To accomplish the deal, the US Secretary of State John Kerry came to Albania. But it should be asked how much it costs Albania to locate the enemies of Iran in the heart of Albania? Such a deal would be justified only if it is done for the national interests of the Albanians just like the “Kosovo-Albania Unification”.

However, during the past month, no changes were seen in the Albanian cities, except the mobile stores haunted by large numbers of MKO members who seek to be equipped by the newest mobile or tablets.

Albanian public opinion is not able to realize what it means to bring war to your home. This is the dream of every Albanian politician: “Good relations with the United States. Nothing else matters.” […]

For the time being, the US is seeking to normalize the relations with Iran and the European Union is taking serious actions to improve the relations with Iran. But, we, “the hometown of the MKO”, what did we do and what did we obtain?

The MKO will continue the war it started decades ago now, in the “promised land”, in the Palestine it has found in the heart of Balkan.  

Well, what will happen next? What will the media do? Do the media suffer the sever lack of information on the issue? No, it is impossible. With a slight google search, you can find out everything about the MKO and the threat they pose. Nevertheless, the media sound to have sold themselves with a very low price too.”

Shqipëria në prag lufte. Ja ç’i bëri vetes me muxhahidinët

Link to the original (Albanian)


Ashtu si izraelitët u vendosën shekullin e kaluar në Palestinë ngjan edhe ngulja e 3000 muxhahidinëve në Shqipëri.

Nuk është problemi i një grupimi njerëzish, etnie, rrace, feje. Absolutisht jo. Çështja është se muxhahidinët janë armiq të shtetit të Iranit. Jo armiq e llafe, por luftëtarë aktivë, të shpallur armiq nga Teherani.Me ardhjen e tyre në Tiranë fronti i luftës Iran – Europë është në mes të atdheut tonë , të dashur. Ai komunitet së shpejti pritet të hapë mediat e veta e të intensifikojë aktivitetin brenda kufijve dhe të mbrojtur nga shteti ynë.A i duhej ky rrisk Shqipërisë? Natyrisht çdo njeri e ka një çmim. Pa folur për qeveritë e vendet. Për këtë pazar erdhi pak muaj më parë në Tiranë Sekretari Amerikan i Shtetit Keri. Sa është pazari për të pranuar në mes të Shqipërisë armiqtë e shpallur të ish perandorisë Persiane? Sikur të jetë diçka me interes kombëtar, të tipit …bashkim me Kosovën….mbase ia vlen. Për të tjerat….leqë ç’dërdëllis unë “të tjerat”? Kush ka parë gjë këto muaj, përveç muxhahidinëve të lumtur që u dyndën tek TEG-u për t’u paisur masivisht me androidët më të fundit dhe elektroshtëpiake të paguara nga “bamirësit”?I dështuar dhe poshtëruar në rastin e armëve kimike Rama nuk la t’i shpëtonte një rast i dytë. Opinioni nuk e kuptoi në kohë dhe shumë pak e dinë se ç’do të thotë të kesh futur luftën në oxhak. “Ta kem mirë me Amerikën”, ëndrra dhe makthi i çdo politikani shqiptar i erdhi në shteg Edit tonë dhe ky nuk e la t’i ikte.A është pjesë e këtij pazari që në kulm të fushatës së korrje –shirjeve të hashashit Ambasadori Lu vlerëson rezultatet impresionuese të qeverisë së Ramës në ….luftën kundër drogës? Është pjesë e këtij pazari impotenca politike e Bashës, presioni ndaj Metës dhe prepotenca e Ramës? Po një mandat i dytë i rilindjes? Nëse ky është pazari, do të thotë , jo e kemi blerë lirë, por e kemi marrë te Gabi luftën. Amerika është duke u afruar me Iranin siç ky ka bërë tashmë edhe me BE -në. Po ne, atdheu i muxhahidinëve? Po muxhahidinët që luftën e nisur dekada më parë do ta vazhdojnë në “tokën e premtuar”, Palestinën e gjetur në zemër të Ballkanit?E fundit: Po mediat? Në fakt kjo puna e muxhahidinëve sa u mërmërit dhe u mbyll. Nuk ia kanë idenë as mediat? JO! Nuk është e vërtetë. Me pak të pyetur, me pak google a wikipedia e mëson se ç’janë muxhahidinët dhe rreziku i tyre. Por , si për çdo gjë tjetër në raport me rilindjen, edhe për këtë janë blerë. Duket se po aq lirë sa vet Rama në rastin e muxhahidinëve./parrena.com

*** 

Also read:
https://iran-interlink.org/wordpress/?p=7721

Albanian Paper:Last of the Mojahedin Khalq arrived to Albania – USA thanks Albania 

shqiptarja-mojahedin-khalq-albaniaShqiptarja, Tirana, Albania, September 10 2016:… Yesterday the last 280 Mojahedin members from Camp Liberty, Iraq, arrived in Albania. Senator McCain welcomed the completion of the mission of transferring the Mojahedin, and thanked the Albanian government. “In 2003, the United States made a commitment to protect thousands of members of the Iranian dissident organization. Today marks the culmination of this commitment with the safe and successful relocation of all these Iranian … 

Can Albania deradicalise Mojahedin Khalq Rajavi cultMassoud Khodabandeh, Huffington Post: Can Albania Meet its Obligations and De-radicalize an Influx of Terrorists into Europe? 

link to the original article (Albanian)

(Translated by Iran Interlink)

Last of the Mojahedin Khalq arrived to Albania – USA thanks Albania

Albania Mojahedin Khalq Rajavi cult

Yesterday the last 280 Mojahedin members from Camp Liberty, Iraq, arrived in Albania.

Senator McCain welcomed the completion of the mission of transferring the Mojahedin, and thanked the Albanian government.

“In 2003, the United States made a commitment to protect thousands of members of the Iranian dissident organization. Today marks the culmination of this commitment with the safe and successful relocation of all these Iranian dissidents in Albania.

“I express my deepest thanks to the Albanian Government for its hospitality and courage in its efforts to resolve the humanitarian crisis. Albania’s readiness to provide shelter for dissidents is a true testament to the spirit and values ​​of the Albanian people”, he said.

The Mojahedin Khalq (MEK) is an Islamic movement founded in September 1965 to oppose the Shah of Iran and later to fight against the Islamic regime which came to power through violent revolution and murder in 1979.

The group moved to Iraq in 1986 and built Camp Ashraf near the Iranian border, after being granted refugee status by the then president Saddam Hussein.

Washington described the MEK as a terrorist organization in 1997 which had killed six Americans in 1970. In August last year, the United States removed it from the list of foreign terrorist organizations.

The decision was taken by the US Secretary of State, Hillary Clinton, who argued at the time that the Mojahedin had renounced violence and terrorist acts and worked for the closure of Camp Ashraf, after which the MEK engaged in violent protests with Iraqi security forces.

— 

Vijnë muxhahedinët e funditSHBA falenderon Shqipërinë’Testament për vlerat e shqiptarëve’Çfarë janë muxhahedinët?

Dje kanë mbërritur në Shqipëri 280 muxhahedinët e fundit nga “Kampi i Lirisë” në Irak.

Senatori amerikan McCain ka përshëndetur përfundimin e misionit të muxhahedinëve, ndërsa ka falenderuar qeverinë shqiptare

“Në vitin 2003, Shtetet e Bashkuara ka bërë një angazhim për të mbrojtur mijëra anëtarë të organizatës disidente iraniane.

Sot shënohet kulmi i këtij angazhimi me zhvendosjen e sigurt dhe të suksesshëm të të gjitha disidentëve iranianë në Shqipëri.

I shpreh falënderimet e mia më të thellë të Qeverisë së Shqipërisë për mikpritjen e tij dhe guximin në përpjekjet e saj për të zgjidhur këtë krizë humanitare.

Gatishmëria e Shqipërisë për të siguruar strehim për disidentët është një testament i vërtetë për frymën dhe vlerat e popullit shqiptar’ shprehet ai.

Muxhahedinët (MEK) është një lëvizje islamike e themeluar në shtator të vitit 1965 për të kundërshtuar lëvizjen “shah” në Irak dhe më tej për të luftuar kundër regjimit islamik i cili erdhi në pushtet nga revolucioni i dhunshëm dhe i vrasjeve në vitin 1979.

Ky grup u vendos në Irak në 1986 dhe ndërtuar kampin Ashraf pranë kufirit iranian, pasi i është dhënë statusi i refugjatëve nga presidenti i asaj kohe Adam Hyseni.

Uashingotni e ka cilësuar si një organizatë terroriste pasi në 1997 vranë 6 amerikanë në vitin 1970. Në gusht të vitit të kaluar, Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë hequr nga lista e organizatave të huaja terroriste, një grup muhaxhedinësh iranian të vendosur në Irak (Mojahedin-e-Khalq) ΜΕΚ.

Vendimi është marrë nga Sekretarja e Amerikane e Shtet, Hillary Clinton, i cili u argumentua në atë kohë me faktin se muhaxhedinët kishin hequr dorë nga dhuna dhe nga aktet terroriste dhe bashkëpunuan për mbylljen e kampit Ashraf, për shkak të të cilit ka pasur protesta të dhunshme me forcat e sigurisë të Irakut.

*** 

احسان بیدی سیاوش رستارClinton-Albania deal ensures MEK (Rajavi cult) members stay as terrorists

زهره قائمی فرمانده ترور صیاد شیرازیIranian resistance group MKO to move to Albania (aka Mojahedin Khalq, MEK, NCRI, …)

Also read:
https://iran-interlink.org/wordpress/?p=7628

Polemikë e madhe pasi MEK nuk mund të provojë nëse lideri Massoud Rajavi ka vdekur apo është gjallë 

.مرگ مسعود رجوی تیرانا آلبانیGazeta Impakt, Tirana, Albania, August 21 2016:… [Huffington Post article ‘Grand Controversy as MEK can’t prove leader Massoud Rajavi is dead or alive’ translated into Albanian language. Published by Gazeta Impakt. The death of Massoud Rajavi announced by the Saudis coincides with the mass transfer of radicalised MEK members from Camp Liberty to Tirana. The issue of Rajavi’s death has had an existential impact inside the MEK. Iran-Interlink]… 

مرگ مسعود رجوی تیرانا آلبانیPolemikë e madhe pasi MEK nuk mund të provojë nëse lideri Massoud Rajavi ka vdekur apo është gjallë

[Huffington Post article ‘Grand Controversy as MEK can’t prove leader Massoud Rajavi is dead or alive’ translated into Albanian language. Published by Gazeta Impakt. The death of Massoud Rajavi announced by the Saudis coincides with the mass transfer of radicalised MEK members from Camp Liberty to Tirana. The issue of Rajavi’s death has had an existential impact inside the MEK. Iran-Interlink]

Link to the source

Polemikë e madhe pasi MEK nuk mund të provojë nëse lideri Massoud Rajavi ka vdekur apo është gjallë

Mbledhja e madhe e Maryam Rajavit në Paris më 9 Korrik është shpallur si premtim i saj i ndryshimit të afërt të regjimit .

Në fakt kjo u kthye në një polemikë të madhe të një lloji tjetër. Propoganda e këtij viti reklamon aftësitë propaganduese të Rajavit në mënyrë që të sigurojë fonde të vazhdueshme nga pasanikët e ndryshimit të regjimit. Ky  vit ishte ndryshim dramatik për shkak të prezencës së panjoftuar të princit Turki al-Faisal, ish-ambasadori i Saudisë në Mbretërinë e Bashkuar dhe SHBA. Sigurisht, jo një person që e fton nga një listë e agjensisë së folësve.

Këtë vit, përfshirja e Princit Turki ndryshoi gjithçka për MEK-un. Dhe jo pak, pasi perceptimi i publikut të Arabisë Saudite si një regjim shtypës, sidomos për gratë. Turki këmbënguli që pikëtakimi të lëvizë nga Villepinte në Bourges për arsye sigurie. Më pas ai urdhëroi ndryshime në planin e skenës dhe panelit të folësve. Papritur, dikush tjetër ishte në krye të detyrës së eventit. E patrembur, madje edhe e kënaqur që kishte një të ftuar kaq prestigjoz, Maryam Rajavi e hapi mbledhjen duke lëvduar bashkëshortin e saj Massoud Rajavi. “Dashtë Zoti ta mbrojë luanin vigjilent të përjetshëm” lajmëroi ajo duke u drejtuar nga fotoja e tij e vënë në vend. Kjo pritej. Megjithëse ai u zhduk vetëm përpara se forcat aleate të sulmonin Irakun në 2003, Massoud Rajavi njihej si lideri aktual i Mojahedin-e Khalq (MEK-NCRI është emri i parë i MEK-ut), gruaja e tij ishte e dyta në detyrë.

Kur ishte radha e Princit të Saudisë të fliste, ai i bëri me shenjë Maryam Rajavit të ulej me pjesën tjetër të audiencës dhe të dëgjonte, në të njëjtën kohë duke u siguruar që ajo nuk do të fotografohej me të në asnjë moment. Turki, ish koka e inteligjencës së Saudisë me të cilën ai është akoma i përfshirë, është një operator mendjehollë famëkeq. Si Ambasador në Washington ai bindi disa Amerikanë se 9/11 nuk erdhi nga Saudija por nga Irani.Ai dihet që nuk del kurrë nga skenari. Kështu që, nuk ka dyshim se kur ai lajmëroi për të dytën herë vdekjen e Massoud Rajavi, nuk ishte një gabim. Fjala ‘marhoum’- e cila kuptohet si një shprehje ngushëllimi nga folësit Arab- tingëlloi rëndë, dhe kështu ishte qëllimisht  pjesë e fjalisë së tij.

Deri në atë moment Maryam Rajavi ishte e pavetëdijshme. Mungesa e reagimit herën e parë, ai iu kthye direct asaj dhe i tha ‘marhoum Massoud Rajavi’, tregon se ajo nuk e kishte kuptuarçfarë ishte thënë. Herën e dytë e kuptoi, pasi dha një buzëqeshje. Im,Është e qartë se Turki nuk ishte konsultuar me MEK paraprakisht për përmbajtjen e fjalimit të tij. Dhe në qoftë se ai do të kishte bërë gabim, kishte shumë kohë ta ndreqte pastaj.Ai nuk e ndreqi.

Atëherë, çfarë do të thotë kjo? A ka vdekur Massoud Rajavi? Dhe në qoftë se po, pse nuk e di bashkëshortja e tij, dhe në qoftë se  e di, pse nuke thotë? Dhe më e rëndësishmja, pse princi Turki e bëri këtë lajmërimnë publik gjatë eventit më të rëndësishëm të MEK-ut?

Megjithëse mbështetja e Saudisë për MEK i përket kohës së Saddam Hussein, lidhja nuk u be asnjëherë publike. (Ky është tregues se MEK ka përdorur AL Arabiya si zëdhënës për vite dhe sidomos muajt e fundit.)Analistëve ia mori mendja se Princi Turki mori pjesë në mbledhjen e MEK-ut në mënyrë që të shpallte veten si kryetar të grupit.

Pas rënies së Sadam Hussein-it, MEK kishte nevojë për shpatulla të reja. Massoud Rajavi shiti shërbimet e grupit Izraelitëve, neokonservatorëve dhe sigurisht Arabisë Saudite. Ja pse ne pamë MEK-un tek përdorte negociatat bërthamore P5+1 me Iranin. Sapo u arrit marrëveshja, retorika kundër-Iranit ndryshoi drejt abuzimeve të të drejtave njerëzore. Për fat të keq, puntorët e grupit, kanë bërë histori në këtë aspekt, me Human Rights Watch dhe RAND Corporation duke bërë të njohur të drejtat e njeriut dhe abuzimet e kultit që po bëhen në MEK. Si një ballafaqim i rremë, grupi është fyer kaq shumë nga iranianët saqë ka tërhequr vetë opozitën.

Me ngritjen e Daesh dhe grupeve dhe gangsterëve të dhunshëm në Siri dhe Irak, MEK zbuloi mundësitë reja. Maryam Rajavi bëri përçapje për paqe për Ushtrinë e Lirë Siriane. Për ca kohë, dukej sikur MEK do të mund të përdorte një bazë të re në Shqipëri-   forcë mjaft e radikalizuar në Kampin Liberty, Irak, po transferohen momentalisht – në një kamp lehtësues. Ideja ishte të mundësonte trajnim dhe logjistikë grupeve të reja terroriste nga një vend në cep të Europës, por pranë Lindjes së Mesme. Kjo u bllokua kur ekspertët shqiptar e ekspozuan në kanalet kombëtare.

Ngjarjet në Lindjen e Mesme kanë ndryshuar. Arabia Saudite ka dalur në ballë dhe fsheh konfliktet ushtarake kundër Iranit që janë sekret i hapur në rajon. Por pasi u la në baltë nga Shtetet e Bashkuara, arabëve i janë dashur të kërkojnë aleatë të tjerë në këtë përpjekje. Ndërkohe, Turki e di shumë mirë se MEK nuk është asgjë më shumë se një makineri propogande dhe irrituese për Iranin, kjo është më mirë se hiçgjë.

Shfaqja e Turki-t në mbledhje sinjalizon se kushdo që përpiqej t’i bënte keq Rajavit-hamendësohet shërbimet perëndimore intel- ia kanë dorëzuar saudive siç bënë në 1986 kur Rajavi u përjashtua nga Franca dhe iu dorëzua Saddam Hussein-it për ta ndihmuar në luftën kundër Iranit.

Massoud Rajavi, naiv siç është ai, mendoi se do t’i fitonte pozitat e vjetra dhe do të punonte në projektet e reja për sauditët. Në vend të kësaj, ekspertët e MEK-ut besojnë se Maryam Rajavi do ta ketë kuptuar mesazhin e Turkit kështu:”Nuk ka drejtues të vjetër,  ata nuk janë më. Jam vetëm unë.Dhe intel-i i Saudise nuk do t’ju trajtojë ashtu siç bëri Sadami. Në atë kohë ju kishit forcë luftarake në Irak gati për të sulmuar Iranin. Tani e drejta juaj e vetme është propoganda. E as nuk do t’ju trajtojmë ju me butësi ashtu siç kanë bërë MB  ose SHBA.

Dhe kështu ju e kuptoni pozitën tuaj si skllavi joni. Unë sapo lajmërova vdekjen e bashkëshortit tuaj. Tani, harroje të mos i bindesh komandave të mira. Vdekja e tij aktuale mund të rregullohet lehtësisht.’

Nëse Rajavi ka vdekur ose po e vrasin tani, kjo nuk dihet- vetëm aim und t’i përgjigjet kësaj – por ai dhe  e gjithë organizata e tij tani janë,me mish dhe shpirt, në duart e afta të Princit të Saudisë.  Në qoftë se ai është akoma gjallë, roli i vetëm i Rajavit është të veprojë si ndërmjetës dhe të udhëzojë gruan e tij se çfarë duhettë bëjë ajonë emër të Saudisë. Sauditë, ashtu si Saddam Hussein, i shikojnë gratë me rëndësi të barabartë me delet dhe dhitë. Kështu që do të ishte e paperceptueshme që ata të merren vesh direct me të ashtëquajturën liderja feministe  e grupit, shërbimet e së cilës po i paguajnë ata.

Ditët  kanë kaluar që kur Polemika e Madhe u ndërpre. Reagimi MEK-ut pas mbledhjes ishte gati histerike. Ata dërgonin mesazhe ne vende ku normalisht nuk do të flisnin –VOA dhe BBC Persi –për të theksuar përtej dyshimit se Rajavi është akoma gjallë. Përveç kësaj, MEK nuk ka mundur ta vërtetojë të vërtetën. Kështu që dikush po gënjen.

Fakti është se askush jashtë MEK-ut nukdo t’ia dijë nëse Rajavi është gjallë apo vdekur. Por për ndjekësit realitetii errët i së ardhmes po merr fund. Në qoftë se MEK nuk mund ta provojë- me zë apo paraqitje- që lideri i tyre është gjallë, ose të njoftojë se ai ka vdekur, kjo do të thotë që  egjithë organizata ka vdekur. Në qoftë se ata nuk mund t’i përmbahen kësaj detyre të thjeshtë, si mund të premtojnë ata ndryshimin e regjimit?/ Gazeta Impakt

Burimi: huffingtonpost

*** 

The death of Massoud Rajavi
https://youtu.be/CBJ3XiaQwT4

Also read:
https://iran-interlink.org/wordpress/?p=7500

Grand Controversy as MEK can’t prove leader Massoud Rajavi is dead or alive 

Massoud & Anne Khodabandeh, Huffington Post, July 14 2016:… Whether Rajavi is already dead or now killable is not known – only he can answer this – but he and his whole organisation are certainly now, body and soul, in the capable hands of the Saudi Prince. If he is still alive, Rajavi’s only role is to act as go-between to instruct his wife what she must do on behalf of the Saudis. If he is dead, some other operative will easily do instead. The Saudis, like Saddam Hussein, regard women of equal importance to goats and sheep. It would, therefore, be inconceivable they deal directly with her as the so-called feminist leader of a group whos

Maryam Rajavi Saddam's private army NCRICouncil of Foreign Relations, 2014: Mujahadeen-e-Khalq (MEK). Backgrounders

Link to the source

Grand Controversy as MEK can’t prove leader Massoud Rajavi is dead or alive

Co-authored by Anne Khodabandeh 

Massoud Rajavi

Maryam Rajavi’s Grand Gathering in Paris on 9 July was billed as her promise of imminent regime change at her behest. Instead it turned into a Grand Controversy of a different kind. This annual propaganda show advertises Rajavi’s propaganda skills in order to secure continued funding from regime change pundits. This year was dramatically different due to the unannounced presence of Prince Turki al-Faisal, former Saudi ambassador to the UK and US. Certainly not a person you invite from a list in a speakers’ agency.

This year, Prince Turki’s involvement changed everything for the MEK. Not least because of public perception of Saudi Arabia as a repressive regime, particularly toward women. Turki insisted the venue be moved from Villepinte to Bourges for reasons of security. He then ordered changes to the layout of the stage and the speakers panel. Suddenly someone else was in charge of the event. Undaunted, perhaps even pleased to have such a prestigious guest, Maryam Rajavi opened the rally by praising her husband Massoud Rajavi. “May God protect the everlastingly vigilant lion” she announced while gesturing to his picture posted large around the arena. This was only to be expected. Even though he disappeared just before allied forces attacked Iraq in 2003, Massoud Rajavi is known to be the actual leader of the Mojahedin-e Khalq (MEK – NCRI is a front name for the MEK), his wife being second-in-command.

When it was the turn of the Saudi Prince to speak, he gestured for Maryam Rajavi to sit down with the rest of the audience and listen, ensuring at the same time that she was not photographed with him in any capacity. Turki, former head of Saudi intelligence with which he is still involved, is a notoriously shrewd operator. As Ambassador to Washington he famously convinced some Americans that the backing for 9/11 came not from Saudi but from Iran. He is known to never talk off script. Therefore, there can be no doubt that when he twice announced Massoud Rajavi’s death it was not a mistake. The word ‘marhoum’ – which is understood by Arabic speakers as an expression of condolence – appeared clumsily, and thereby deliberately, inserted into his sentence.

Until that moment Maryam Rajavi had been blissfully unaware. Her lack of reaction the first time he turned to look directly at her and said ‘marhoum Massoud Rajavi’, shows that she didn’t catch what had been said. The second time the penny dropped, as did her smile. Clearly Turki had not consulted the MEK in advance on the content of his speech. And if he had made a mistake there was plenty of time afterwards to correct it. He didn’t.

So, what does this mean? Is Massoud Rajavi dead? And if so, why doesn’t his wife know, or if she does, why not say so? More importantly, why did Prince Tuki make this announcement in public during the most important event of the MEK?

Although Saudi support for the MEK goes back to the time of Saddam Hussein, the relationship was never made public. (Indicatively, the MEK have used Al Arabiya as their mouthpiece for years and much more in recent months.) Analysts have surmised that Prince Turki attended the MEK rally in order to publicly announce himself the new owner of the group.

After the fall of Saddam Hussein, the MEK needed new backers. Massoud Rajavi sold the services of his group to the Israelis, the neoconservatives and of course to Saudi Arabia. This is why we saw the MEK used during the P5+1 nuclear negotiations with Iran. Once agreement was reached their anti-Iran rhetoric shifted towards human rights abuses. Unfortunately for MEK backers the group has history in this respect, with Human Rights Watch and the RAND Corporation revealing human rights and cultic abuses taking place inside the MEK. As a fake opposition, the group is so reviled by Iranians that it has even attracted its own opposition!

With the rise of Daesh and other violent gangs and groups in Syria and Iraq, the MEK found new opportunities. Maryam Rajavi made overtures to the Syrian Free Army. It looked for a while as though the MEK would be able to use a new base in Albania – to which its ageing, but deeply radicalised fighting force in Camp Liberty, Iraq are currently being transferred – as a facilitating camp. The idea was to provide training and logistics to newer terrorist groups from a country on the edge of Europe but close to the Middle East. This was blocked when Albanian experts exposed it on national television.

Events in the Middle East have shifted. Saudi Arabia has come to the fore and covert threats of military conflict against Iran are an open secret in the region. But after being left in the cold by the United States, the Saudis have had to search for other allies in this venture. While Turki knows very well the MEK is nothing more than a propaganda machine and irritant for Iran, this is apparently better than nothing.

Turki’s appearance at the rally signals that whoever was handling Rajavi previously – presumably western intel services – have handed him over to the Saudis as they did in 1986 when Rajavi was expelled from France and handed over to Saddam Hussein to help his war effort against Iran.

Massoud Rajavi, being as naïve as he is, thought he would retain the old masters and work on new projects for the Saudis. Instead, MEK experts believe that Maraym Rajavi will have understood Turki’s message as this: ‘There are no old masters, they are all gone. It is only me. And Saudi intel will not treat you like Saddam did. At that time you had a fighting force in Iraq ready to attack Iran. Now your only use is as a propaganda outlet. Nor will we treat you with the leniency that the Israelis or UK or US have shown. And so that you understand your position as our slave I have just announced your husband’s death. Now, forget about disobeying my commands. His actual death can easily be arranged at any time’.

Whether Rajavi is already dead or now killable is not known – only he can answer this – but he and his whole organisation are certainly now, body and soul, in the capable hands of the Saudi Prince. If he is still alive, Rajavi’s only role is to act as go-between to instruct his wife what she must do on behalf of the Saudis. If he is dead, some other operative will easily do instead. The Saudis, like Saddam Hussein, regard women of equal importance to goats and sheep. It would, therefore, be inconceivable they deal directly with her as the so-called feminist leader of a group whose services they are paying for.

Days have now passed since this Grand Controversy erupted. The MEK reaction following the rally was near hysterical. They issued messages in places they would never normally talk to – VOA and BBC Persian – to emphasise beyond doubt that Rajavi is still alive. In spite of this, the MEK has still not been able to actually prove this to be true. Somebody therefore is lying.

The fact is, nobody outside the MEK really cares whether Rajavi is alive or dead. But for his followers the grim reality of their future must by now have sunk in. If the MEK cannot prove – by voice or appearance – that their leader is alive, or proclaim instead that he is actually dead, it means the whole organisation has died. For if they cannot accomplish this simple task, how can they promise regime change?

Prince Turki al-Faisal and the Mojahedin Khalq arms

*** 

Also read:
https://iran-interlink.org/wordpress/?p=7471

Maryam Rajavi — MEK Propaganda Queen — Advertises Her Services For Iran’s Enemies 

Maryam RajaviMassoud Khodabandeh, Huffington Post, July 08 2016:… Clearly this message is not aimed at Iranians. The clamour for regime change in Iran does not emanate from inside the country in spite of its many social, civic and political problems. Who then is Maryam Rajavi’s constituency? From whom is she hoping to garner support?Many constituencies outside Iran wish fervently for its destruction. It is enlightening that Maryam Rajavi’s … 

What does it mean when we say ISIS operates as a mind control cult?

Link to the source

Maryam Rajavi — MEK Propaganda Queen — Advertises Her Services For Iran’s Enemies

Co-authored by Anne Khodabandeh

2016-06-30-1467308500-6000440-download.jpg

The Middle East is in turmoil. Deaths and destruction are a daily occurrence throughout the region. Families flee their homes in fear, forced into an uncertain future. No end is in sight. Yet into this calamitous scenario a slick, sophisticated terrorist recruiter’s advert has popped up which ISIS itself could learn from.

The National Council of Resistance of Iran (NCRI) website carries a glamorous advertising campaign for a Grand Gathering. Surrounded by glitzy pictures of flag-waving youth, the central focus of this gathering is ‘Our pledge: regime change’.

Well, we all know what that means. Don’t we? Apparently not. Because this advertising doesn’t reflect the destruction wrought in Iraq, Libya, Syria, Yemen. Here is no promise of jihad and the caliphate. It looks very much like a carnival. Which is exactly what it is – a show. So, what is meant by the promise of regime change?

The first port of call is to understand that the NCRI is just another name for the Mojahedin-e Khalq (MEK) which was also known as the National Liberation Army of Iran (NLA).

Back in 1994, MEK leader Massoud Rajavi tasked his wife Maryam to leave Iraq for America in order to regain political recognition of the Mojahedin Khalq as ‘the’ Iranian opposition which had been lost when he refused to abandon Saddam Hussein during the First Gulf war.

Refused entry to the USA as the leader of a terrorist entity Maryam instead took up residence in France as a refugee. But instead of meeting politicians to talk about how the MEK could overthrow the Iranian regime, she discovered she could simply create the illusion of support by paying both audience and speakers. She discovered a talent for dressing up, holding fancy dinner parties and talking about her cult ideology.

To create the appearance of a willing audience for her views, she recruited a rag-tag following of Iranian economic refugees who would happily turn up when paid for their services. She paid for feminists from North America, Europe and Scandinavia to visit Auvers-sur-Oise and attend dinner parties. She posed in her hijab to speak about her version of feminism to these western women; carefully spelling it out for them that they would never really understand what feminism is until they understood her husband Massoud Rajavi.

When Massoud recalled her to Iraq in 1997 she had spent a third of the total MEK budget and had no political support to show for it. She had lost around half the loyal MEK members who had defected whilst in Europe. With morale at an all-time low, Maryam was forced to retreat to Iraq with what remained of her personnel and leave the western bases in the hands of largely uneducated paid ‘supporters’.

2016-06-30-1467308618-4601806-MaryamRajaviTerrorist.jpg

When allied forces next invaded Iraq in 2003 Maryam Rajavi again fled to France. This time, as luck would have it, western politics was focused on curtailing Iran’s nuclear programme which it insisted was aimed at creating a nuclear weapon. The MEK’s services as propaganda experts were just what was needed, ensuring the MEK’s ostensible survival as an opposition group.
But in reality the MEK was already in terminal decline. Its fighting forces, disarmed in 2003, are currently being transferred from Iraq to Albania by the UNHCR to begin a process of de-radicalisation and reintegration back into normal society. Nobody expects veterans with an average age of sixty to wage the terrorism of thirty years ago. Disarmament also allowed American experts to investigate years of complaints about human rights and cultic abuses inside the MEK. As long as the MEK was being used to muddy the waters of the nuclear negotiations, such details could be glossed over. But since last year when agreement was reached, the MEK’s murky past can no longer be dismissed.
The main reason, of course, is that the new theme for challenging Iran in the international community is based on the country’s dismal human rights record. But Maryam Rajavi has her own well documented human rights abuse dossier to answer for. The MEK, under whatever name it is used, is simply the wrong tool to use to demonise Iran.
Beyond this, the MEK is not the popular opposition its own advertising claims it to be. The group is almost universally despised among Iranians both inside the country and in the diaspora. Not only did the MEK fight alongside Saddam Hussein’s army during the devastating eight-year Iran-Iraq war, but the MEK’s anti-Iran role in the nuclear negotiations hit a nerve with most ordinary Iranians who regarded support for their country’s right to nuclear technology as an issue ofnationalism rather than politics.
Maryam Rajavi cannot get support from Iranians unless it is paid for. Nor can Maryam Rajavi deign to share a platform with any other Iranian opposition personality. So this year Maryam Rajavi will again do what she does best; pay audience and speakers alike to give the illusion of support.
So, back to the recent advertising campaign. Any publicity campaign will be successful if it is newsworthy. Maryam, however, simply churns out the same scenario ad infinitum. Starting with describing a terrible situation in Iran – based on news items that can be gleaned from any serious reporting outlet – she then proposes a ten-point plan for Iran, approved this year by Italian parliamentarians. And then she promises regime change.
Clearly this message is not aimed at Iranians. The clamour for regime change in Iran does not emanate from inside the country in spite of its many social, civic and political problems. Who then is Maryam Rajavi’s constituency? From whom is she hoping to garner support?
Many constituencies outside Iran wish fervently for its destruction. It is enlightening that Maryam Rajavi’s websites are home to a bizarre mixture of anti-Shia, anti-Iran, anti-Syria, items which reflect very closely the views of neocons, Israel and Saudi Arabia.
Maryam Rajavi is not promising regime change, she is advertising her services as a propaganda queen.

***

Massoud Khodabandeh: The Iranian Mojahedin-e Khalq (MEK) and Its Media Strategy:
Methods of Information Manufacture

Massoud Khodabandeh: Will President Rouhani meet genuine human rights advocates halfway?

2015-10-29-1446141457-4261917-syria2013Aleppo.jpgMassoud Khodabandh, Huffington post Nov. 2015:
Syrian Negotiations Won’t Provide One Winner But Will Ensure Violence Is Absolute Loser

***

Also read:
https://iran-interlink.org/wordpress/?p=6932

Brainwashing? There should be a law against it

Anne Khodabandeh London Sep 2014Anne Khodabandeh (Singleton), Iranian.com, December 09 2015:… Prime Minister David Cameron has already uttered the word brainwashing in speeches about Radicalisation. There was no public outcry or panic. Ordinary people know what he means. What a law would do is to give a precise definition which would allow us to ‘join the dots’ between seemingly …

Anne Khodabandeh (Singleton Baghdad university)Anne Khodabandeh (Singleton), University of Baghdad:
MEK’s Western backers are complicit in their deaths

Link to the source

Brainwashing? There should be a law against it

Shocking revelations about Maoist cult leader Aravindan Balakrishnan and his female victims in a suburb of London shone a light on the normally hidden phenomenon of cultic abuse which pervades society. The danger now will be that this is treated as just another sensational story before being placed on a journalistic ‘bizarre incident’ list along with Jonestown, Wako and Heaven’s Gate, as a freak occurrence.

Sadly, practitioners in the field of cult awareness know of thousands of lonely families suffering the loss of loved ones to cultic abuse with little recourse to help or even acknowledgement.

As a former member of the political cult Mojahedin Khalq, I am intimately familiar with the methods which Balakrishnan used to control and exploit his victims. As this case has highlighted, for a person caught up in cultic abuse there is no exit, they are in fact modern slaves. Indeed, the 2005 report on the MEK by Human Rights Watch was named ‘No Exit’.

If the experience of the daughter and the other victims in the Balakrishnan case are to teach us anything, it is that this is more common than we’d like to believe and that such ghastly behaviour – much like child abuse – thrives on secrecy and collusion; that is, the unwillingness of successive governments to acknowledge this as a widespread problem. More than anything we need to explode the myth that cults are about religion. They are not. The illusion that ‘new religious movements’ are relatively harmless belongs thirty years in the past. But for years, families and former cult members have been dismissed, even denigrated, as hysterical, malicious or delusional or have been exploited for entertainment by the media. No wonder they are reluctant to speak out.

Even when families do bravely confront the cults which have enslaved their loved ones, they find themselves battling litigation, intimidation and disbelief.

Government failure to engage with this phenomenon has left the public unprotected. While civil law protects a designated group of vulnerable people from undue influence, cult experts argue that anyone can be susceptible to deceptive cult recruitment at some point in their lives; people are usually in a state of transitioning when they get involved in cults. This emphasis on susceptibility not vulnerability is an important distinction because it places culpability directly on the intention and activities of the perpetrator rather than looking for deficiencies in the victims. The Balakrishnan cult case is unusual because the leader was prosecuted, not just because the victims were rescued.

Interestingly, techniques for deceptive psychological manipulation are already acknowledged and understood in various modern contexts where coercive persuasion is used for cynical exploitation and enslavement. These include partner abuse, grooming for sex, spiritual abuse, abusive therapy, extremist violence and terrorism. All these are regarded as morally repugnant. But as yet we lack a law which covers the activity which underlies them all.

In the modern vernacular, the term brainwashing is used by ordinary people exactly to describe an unaccountable change of mind and/or personality in an otherwise normal person. Bewildered families of young people travelling to Syria say their children have been brainwashed. The government needs to catch up with scientific and social understanding of this phenomenon if we are to be protected. Are MPs aware, for example, not whether, but how many fully brainwashed cult members are working in sensitive national security roles? We know they exist because as cult counsellors we talk with their families. Yet the phenomenon is glossed over as almost immaterial.

Cultic abuse – known in the vernacular as brainwashing – has a very precise definition. It is not about ‘using advertising to brainwash us into buying things’ or ‘brainwashing us into becoming docile citizens under government dictates’. These are false and unhelpful myths. Neuropsychology explains that ‘changing your mind’ is a physical experience which can be scientifically identified. Brainwashing is not about doctrine, it is about the psychologically manipulative techniques used to literally ‘change’ our minds.

In more legalistic terms it is ‘the deliberate and systematic application of an array of recognised techniques for psychological manipulation without the knowledge or informed consent of the victim  in order to effect a breach of a person’s mental, emotional, intellectual and social integrity for the purposes of abuse, exploitation, slavery and/or pecuniary gain, and to so inhibit their critical faculties that they do not recognise their own predicament so that they may act in ways harmful to their best interests and the interests of society on instruction or by command or by neglect.

The advantage of criminalising cultic abuse in this way is that it is ideologically neutral and does not reflect any particular belief system but straightforwardly describes harmful behaviour. This would protect all our citizens and an obvious place would be an amendment to the new Modern Slavery Bill passed in March.

Prime Minister David Cameron has already uttered the word brainwashing in speeches about Radicalisation. There was no public outcry or panic. Ordinary people know what he means. What a law would do is to give a precise definition which would allow us to ‘join the dots’ between seemingly disparate events like the Balakrishnan cult, the Rotherham grooming for sex scandaland terrorist recruitment.

Indeed, public apprehension over the war on terrorism in Syria and the perceived threat of blowback, is the perfect opportunity for the government to introduce and explain the phenomenon of brainwashing in this narrowly defined sense as an element of the Prevent Strategy. The introduction of a criminal offence which allows the detection, prosecution and punishment of this abhorrent behaviour will aid public understanding and allay fears.

Anne Khodabandeh @AnneKhodabandeh
Anne Khodabandeh, a leading authority on cultic abuse and terrorism, works as a consultant within the remit of the UK Prevent Duty. After twenty years in the MEK, a dangerous, destructive mind control cult, she helps families through Iran-Interlink.

Anne Khodabandeh London Sep 2014Expert in cultic abuse and terrorism in the MEK speaks in London charity meeting

آن خدابنده سرگی بلیسکوPresident of MIVILUDES Serge Blisko with Anne Khodabandeh (Singleton) of the FST. FECRIS 2015

***

Also read:

Open Letter to Susana Klien and Caroline Haworth of Womankind Worldwide

A number of survivors of Rajavi cult,  August 31 2015:… This summer, your charity floated an engaging invitation on its Facebook page for women to nominate their ‘women’s rights idol’. Sadly, perhaps inevitably, Womankind was then inundated with nominations and praise for Maryam Rajavi. The effect has been to hijack the page and spoil its intent. The Mojahedin are …
 
 
Family Survival Trust, May 24 2015:…Anne Khodabandeh, representative of The Family Survival Trust, was in a unique position to brief M. Blisko and the audience about this issue. She explained that it is possible to construct a model for describing and analysing the use of cultic abuse by terrorist entities without mentioning religion. Anne then went on to describe …
 
 
Anne Khodabandeh (Singleton), Iran Interlink, April 14 2015:… It will come as some surprise to you therefore, that a group of Iranian war-mongering regime change proponents, the terrorist Mojahedin Khalq (MEK), claim to have your support. In an astounding act of hubris, the MEK has not only appropriated your good name and …
 
 
Iran Interlink, February 04 2015:… A review authored by Massoud and Anne Khodabandeh has been published in Asian Politics and Policy, Media Reviews. The article titled ‘The Iranian Mojahedin-e Khalq (MEK) and Its Media Strategy: Methods of Information Manufacture’ looks at the MEK’s historical manipulation of various media over thirty years …
 
 
Anne Khodabandeh (Singleton) , Iran Interlink, January 24 2015:… Albania’s efforts to improve its human rights and bring them into line with European and international standards could be seriously undermined if it does not take action to curtail the activities of the terrorist Mojahedin Khalq cult organisation in that country. There is strong evidence that …
 
 
Anne Khodabandeh (Singleton), Iran Interlink, January 14 2015:…  Whether delusional or corrupt, this gang – listed below and now posing as the International Committee in Search of Justice (ISJ) – says the residents of Camp Liberty should have their “personal protection weapons returned to them for self-defence following serious threats and attacks [sic] as the …