Iranian father’s Rama letter: MEK holds my daughter hostage, assaulted and terrorized me in Tirana

Iranian father’s Rama letter: MEK holds my daughter hostage, assaulted and terrorized me in Tirana

Mostafa_Mohammadi_Somayeh_Mohammadi_Tirana_Albania_Hostages_MEKShqiptarja.com and Fxmedia.al, Tirana, Albania, August 20 2018:… I believe you have seen in the media how the Mojahedin beat me on July 27, 2018 near the madrasa in Tirana. Mojahed Humayun Deyhim, a person who has committed crimes in Iraq, stopped me on the street and together with 7 other Mojahedin, pushed me, struck me and then called me a terrorist, and as a result of this assault I ended up in the hospital. Then … 

Albanian_Police_No_Match_For_MEK_Rajavi_Cult_ Saddam_MukhabaratAlbanian Police No Match For MEK Commanders Trained By Saddam’s Mukhabarat

Link to the source (Albanian)
Translated by Iran Interlink

Also reported by Fxmedia.al (Albanian)
http://fxmedia.al/2018/08/20/babai-i-iranianes-leter-keshilltarit-te-kryeministrit-mek-mban-peng-vajzen-time-prej-21-vitesh/ 

Exclusive / Iranian father’s Rama letter: MEK holds my daughter hostage, assaulted and terrorized me in Tirana

After Interior Minister Fatmir Xhafaj, Iranian Mostafa Mohammadi has also written to Prime Minister Rama, saying he wants his daughter released. According to him, she is held hostage by Mojahedin at the Manza camp in Durrës

shqiptarja.com and Report TV ‘s editorial board have secured another exclusive letter sent by the Iranian father of 38-year-old Somayeh Mohammadi, Mostafa Mohammadi, to the highest state office. After Interior Minister Fatmir Xhafaj, Mohammadi has also written to Prime Minister Rama, saying he wants his daughter released. The letter is addressed Mr. Agron Soyat, the prime minister’s adviser on anti-terrorism.

Mostafa says he is a Canadian citizen and that the MEK organization in Manzas of Durres has held his daughter hostage for 21 years. He even says he was assaulted by members of this organization on July 27, 2018. According to him, about 50 mujahideen that same day surrounded the police station no. 4, as well as terrorizing lawyers and police in the region and calling him and his wife terrorists.

“I believe you have seen in the media how the Mojahedin beat me on July 27, 2018 near the madrasa in Tirana. Mojahed Humayun Deyhim, a person who has committed crimes in Iraq, stopped me on the street and together with 7 other Mojahedin, pushed me, struck me and then called me a terrorist, and as a result of this assault I ended up in the hospital. Then when we went to police station No. 4, the Mojahedin commanders, consisting Behzad Saffari, Jila Deyhim and Ahmad Taba (persons who committed crimes in Iraq) with around 50 Mojahedin surrounded police station No. 4 and terrorized lawyers and police in the region and called us terrorists”, he says.

Mostafa Mohammadi dhe e bija Sommayeh MohammadiMostafa Mohammadi dhe e bija Sommayeh Mohammadi

The Iranian also mentions the case of British Channel 4 journalists headed by Mrs Lindsey Hilsum who says she has interviewed him about this issue.

“In a few days they labelled as Iranian agents two journalists, one from the British newspaper The Guardian, who were not given access inside their camp to see Somayeh. The violent behavior of the Mojahedin against journalists and the parents of the persons they hold hostage in their organization not new. They firebombed the Mansur hotel in Baghdad, Iraq, in 2006, when I wanted to meet my daughter and have sent a killer to kill me. I am alive thanks to US Marines who rescued me in Iraq. These facts are shown in the documentary I produced for my daughter which is here: https://www.youtube.com/watch?v=hjYLhpB9Xyg, “he explains in the letter

Letter_to_Edi_Rama_Albania_Mojahedin_Khalq_Maryam_Rajavi_Cult_MEK_Hostage_Somayeh_Mohammadi_1

Letter_to_Edi_Rama_Albania_Mojahedin_Khalq_Maryam_Rajavi_Cult_MEK_Hostage_Somayeh_Mohammadi_2

Letter_to_Edi_Rama_Albania_Mojahedin_Khalq_Maryam_Rajavi_Cult_MEK_Hostage_Somayeh_Mohammadi_3

The Girl’s Denunciation

On the other hand, a short time ago his daughter Ms. Sommyeh Mohammadi, personally went to Manza police station to file a lawsuit against him. Earlier, Somayeh wrote a letter to the Interior Minister of Albania, in which she explains that her father is in this country with a mission on behalf of the Iranian Intelligence Ministry.

http://shqiptarja.com/lajm/ekskluzive-babai-i-iranianes-leter-rames-mek-mban-peng-vajzen-time-me-dhunuan-dhe-terrorizuan-ne-tirane

Ekskluzive/ Babai i iranianes letër Ramës: MEK mban peng vajzën time, më dhunuan dhe terrorizuan në Tiranë

Pas ministrit të Brendshëm Fatmir Xhafaj, iraniani Mostafa Mohammadi i shkruan edhe kryeministrit Rama, ku kërkon lirimin e së bijës. Sipas tij ajo mbahet peng nga muxhahedinët nç kampin e Manzës në Durrës

Redaksia e Shqiptarja.com dhe Report Tv ka siguruar një tjetër letër ekskluzive të dërguar nga babai i vajzës 38-vjeç Sommayeh Mohammadi, iraniani Mostafa Mohammadi kundrejt organeve më të larta shtetërore. Pas ministrit të Brendshëm Fatmir Xhafaj, Mohammadi i shkruan edhe kryeministrit Rama, dhe kërkon lirimin e së bijës. Letra i është drejtuar Z. Agron Sojatit, këshilltarit të kryeministrit mbi anti-terrorizmin.

Mostafa thotë se është shtetas kanadez dhe se organizata MEK në Manzë të Durrësit i mban peng vajzën e tij prej 21 vitesh. Ai thotë madje se është dhunuar nga anëtarë të kësaj organizate, më 27 korrik 2018. Sipas tij, rreth 50 muxhahedinë po atë ditë kanë rrethuar stacionin e policisë nr. 4, si dhe kanë terrorizuar avokatët dhe policët e rajonit dhe na quanin terroristë.

“Ju besoj keni parë në media sesi moxhahedinët më rrahën mua në datë 27 korrik 2018 pranë medresesë në Tiranë. Moxhahedini Humayun Deyhim, një person që ka kryer krime në Irak më ndaloi në rrugë dhe sëbashku me 7 moxhahedinë të tjerë, më shtyu, goditi dhe më quajti terrorist. Si pasojë e goditjeve të tyre unë përfundova në spital. Më pas kur shkuam në stacionin e policisë nr. 4 komanda moxhahedine e përbërë nga Behzad Saffari, Jila Deyhim dhe Ahmad Taba (persona që kanë bërë krime në Irak) solli me vete rreth 50 moxhahedinë që rrethuan stacionin e policisë nr. 4 dhe terrorizuan avokatët dhe policët e rajonit dhe na quanin terroristë”,- shprehet ai.

Mostafa Mohammadi dhe e bija Sommayeh MohammadiMostafa Mohammadi dhe e bija Sommayeh Mohammadi

Iraniani përmend edhe rastin e gazetarëve të kanalit 4 britanik të kryesuar nga zonja Lindsey Hilsum e cila siç thotë e ka intervistuar në lidhje me këtë çështje.

Letter_to_Edi_Rama_Albania_Mojahedin_Khalq_Maryam_Rajavi_Cult_MEK_Hostage_Somayeh_Mohammadi_1

Letter_to_Edi_Rama_Albania_Mojahedin_Khalq_Maryam_Rajavi_Cult_MEK_Hostage_Somayeh_Mohammadi_2

Letter_to_Edi_Rama_Albania_Mojahedin_Khalq_Maryam_Rajavi_Cult_MEK_Hostage_Somayeh_Mohammadi_3

“Përpara pak ditësh ata ofenduan si agjentë iranianë edhe dy gazetarë nga gazeta britanike The Guardian, të cilëve nuk u dhanë akses brenda kampit të tyre për të parë Sommayen. Sjellja e dhunshme e moxhahedinëve kundër gazetarëve dhe prindërve të personave që ata mbajnë peng në organizatën e tyre është e vjetër. Mua më kanë sulmuar me bomba në hotelin Mansur në Bagdad në Irak në vitin 2006 kur kërkoja të takoja vajzën time dhe kanë dërguar vrasës me pagesë që të më vrasin. Unë jam gjallë falë marinsave amerikanë që më shpëtuan në Irak. Këto fakte tregohen në dokumentarin që kam prodhuar për vajzën time i cili gjendet këtu: https://www.youtube.com/watch?v=hjYLhpB9Xyg”, sqaron ai në letër

Denoncimi i vajzës

Nga ana tjetër vajza e tij, Znj. Sommayeh Mohammadi, pak kohë më parë shkoi personalisht në stacionin e policisë së Manzës për të dhënë një padi kundër tij. Më herët, Sommayeh i ka shkruar një letër Ministrit të Brendshëm të Shqipërisë, në të cilën ajo shpjegon se i ati ndodhet në këtë vend me një mision në emër të Ministrisë së Inteligjencës së Iranit.

ma.nd./b.ha.

(End)

***

_Jila_Deyhim_MEK_MKO_Maryam_Rajavi_Cult_Terrorism_AlbaniaAmerican support for MEK (Mojahedin Khalq, Rajavi cult) in Albania alienates Iranian public opinion

Incidenti në kamp, muxhahedinët iranianë rrahin gazetaren britanikeFull Exclusive / Camp Incident, Iranian Mojahedin Beat British Journalist (aka MKO, MEK, Rajavi cult, Saddam’s Private Army)

 Muxhahedinët sulmojnë gazetarët anglezë në Shqipëri, ndërhyn policiaThe scandal / Mojahedin Khalq (MEK, MKO, Rajavi cult) attack English journalists in Albania, police intervene

Pandi Majko merr pjesë në takimin e xhihadistëve iranianëPandli Majko merr pjesë në takimin e xhihadistëve iranianë
Pandli Majko attends the meeting of jihadists promising them Albanian Passports

Albania: MEK rebrands by assassinating unwanted members

Also read:
https://iran-interlink.org/wordpress/?p=9390

Mojahedin / The father rejected, the mother’s writes to her daughter: Come out and meet me, I want to see you before I die 

Mahbube_Rubabe_Hamza_Mohammadi_Tirana_Albania_1Shqiptarja, Tirana, Albania, August 02 2018:… The saga continues of the Iranian couple seeking to meet their daughter who is a member of the Mojahedin (MEK) who are housed in Albania. A few days ago, Somayeh accused her father of being an Iranian agent, and through a letter asked Minister Xhafaj to expel him from Albania as he posed a danger. Mostafa Mohammadi, the father of the Iranian, says his daughter is being held … 

US Forces Albania To Take IS Fighters After Hosting MEKUS Forces Albania To Take IS Fighters After Hosting MEK

Here is how the Mojahedin el-Halk (Mojahedin Khalq, Maryam Rajavi cult, MEK) militants attack Mostafa Mohammady in the streets of Tirana. They try to illegally detain and later hit Mostafa, who ends up in hospital. The operation against Mostafa was directed by commander Behzad Saffari. He led bands of mojahedin to later protest against Mostafa even in Tirana’s police station number 4

Link to the source (Albanian)
Translated by Iran Interlink

Mojahedin / The father rejected, the mother’s writes to her daughter: Come out and meet me, I want to see you before I die

The saga continues of an Iranian couple who want to meet their daughter who is a member of the Mojahedin (MEK) who are housed in Albania

Mahbube_Rubabe_Hamza_Mohammadi_Tirana_Albania_1Parents of Somayeh, the Iranian woman who is held captive by MEK in Albania

Editorial

29 July 2018

TIRANA – The saga continues of the Iranian couple seeking to meet their daughter who is a member of the Mojahedin (MEK) who are housed in Albania. A few days ago, Somayeh accused her father of being an Iranian agent, and through a letter asked Minister Xhafaj to expel him from Albania as he posed a danger.

Mostafa Mohammadi, the father of the Iranian, says his daughter is being held against her will inside the Mojahedin camp in Manez, and he has lodged a complaint with the police in the city. A TV report today provided the full denunciation by the 62-year-old who says that his daughter was held in Iraq by force in the MEK organization.

Mohammadi also reveals that MEK has also held his son at Camp Ashraf in Iraq, where members of the Iranian opposition against the Iranian regime were housed. Faced with the situation where the daughter accuses her father of being an Iranian agent, today her mother, Mahboubeh (Robabe) Hamza, has written a letter asking her to agree to meet with her mother rather than her father that she accuses.

Part of Somayeh’s mother’s letter:

O you crazy radicals! You MEK have imprisoned my daughter, radicalized her and pushed her toward violent extremism, made her deny her parents, because it is not logical that a normal person who has not seen their parents for 20 years would not want to at least meet with them, telling themselves that ‘I do not want to get out of this notorious camp, I do not want to live freely in Canada, but I want to do jihad against Iran for Maryam Rajavi’…

You MEK took my boy when he was 15 and I saved him when he was 20 years old. You made my son mad and for two years he was treated by a psychiatrist in Canada because you had made him crazy and you terrorized him…

However, now I publicly invite you to meet me. If you really believe that your father is an Iranian agent – even though you’ve been isolated for 20 years and don’t know where your father has been and what your father has been doing in these 20 years – can’t we meet together?…

Let’s have dinner together so I can see you with my own eyes and kiss you, then let the MEK die from that. If you can’t leave the camp, there is still a chance! Get a phone and dial the number 112 and call the police to come and save you! Come and meet me daughter. For the sake of your mother… Be brave and come out of the MEK camp. There are no Iranian agents in Tirana who want to kill you. The Albanians are good people. They stop me daily in the street and tell us they are sorry for us and how they want you to be free. Prophet Mohammad says that Paradise is under the feet of the mother. Will you leave the MEK’s devils to meet me?

The full letter of the mother of Somayeh to MEK and her daughter

1. MEK Organization!

I, Mahboubeh (Robabe) Hamza, mother of Somayeh, am writing this letter. I am publishing this letter publicly to ask you to let my daughter go free. You know that we are in Albania and not in Saddam Hussein’s Iraq! Albania is a free European country, where issues are settled by law, not bullets, violence and war like in Saddam’s Iraq! Here you all have taken refuge on humanitarian grounds and are asylum seekers, you are not a paramilitary organization to treat your members as soldiers!

Please, stop!

Stop, writing letters in our daughter’s name!

Enough! Your constant accusation that we are Iranian agents, conspirators, and so on, is unjust since we have no such purpose, except to unite the family unfairly broken by you in 1997!

Enough that you use your agents to access any state office in Albania to prevent me, Somayeh’s mother, from meeting my daughter!

Your agents and subordinates attack us in every corner of Tirana with terror charges and physical attacks only because I want to see my daughter. You are burning because of that!

What did you do to my daughter you crazy radicals?

Why are you threatening my daughter you will kill her parents? Witnesses from your Manza camp, people who have abandoned your jihad and live in Tirana, tell us that you are mistreating my daughter. You are pressurising her to accuse us, her family, as agents. I met my daughter in Iraq in 2004 when the US Marines gave me permission to do so, and she was desperate and wanted to flee from that damned war and from the military organization that mistreated and continues to mistreat its members in front of her eyes all over the world. She was trembling with fear and I her mother embraced her constantly to calm her down. My daughter wrote more letters to me through the US Marines asking for help from your organization that only wants fighting, jihad and blood.

O you crazy radicals! You MEK have imprisoned my daughter, radicalized her and pushed her toward violent extremism, made her deny her parents, because it is not logical that a normal person who has not seen their parents for 20 years would not want to at least meet with them, telling themselves that ‘I do not want to get out of this notorious camp, I do not want to live freely in Canada, but I want to do jihad against Iran for Maryam Rajavi’.

Why do you isolate my daughter so that no one can meet her, neither we as her parents, nor our lawyers, journalists, or the Albanian public who are interested in knowing what kind of criminals you are for destroying a family, who keep our daughter hostage and want to make her a suicide bomber in Iran or Iraq? Frankly, why did you radicalize my daughter – at least in the letters you write – talking only about agents, fighters, killers, Iran, mullahs etc? Are you so crazy? Did Massoud Rajavi’s command not to marry, not to know love, become so bad that you dream only of war and blood?

You took my boy when he was 15 and I saved him when he was 20 years old. You made my son mad and for two years he was treated by a psychiatrist in Canada because you had made him crazy and you terrorized him. Now he has a family, has an education, has a profession in Canada. Yes, and now my daughter. Why can’t she come to Canada to be with her family? Why do you radicalize my daughter and keep her hostage in your camp while your leader Maryam Rajavi and her family live as royalty in Paris? Why can’t I have my daughter free in Toronto like Maryam Rajavi in Paris? Why do Maryam Rajavi and her family live in luxury, while my daughter lives in the prison camp in Manez, in Durrës? If my daughter really wants to do jihad against Iran, why not allow her at least to live freely in Tirana? How much anger do you have?

Who are you to deprive our daughter of this right? Why do you destroy our family and why do you not let our daughter have a family and a normal life like everyone else? Here we are in Albania and not in Iraq. Why are you pushing my daughter to carry out political and terrorist activities against a foreign state? My daughter is not related to Iran! Her homeland is Canada. Why do you not allow her to pursue the Canadian dream but want to lead her as a jihadist to make war on Iran? Why doesn’t Maryam Rajavi go to Jihad in Iran, but she will send my daughter?

We and the rest of her family left Iran for political asylum and we have a very good life in Canada. We do not care about what’s going on with politics anywhere. Every effort we have made to save our daughter is our legitimate right. You, MEK, unjustly denied us the right to parent her when my daughter was 17 years old. You have left my daughter without an education, without a Canadian passport, without a family, no children, no grandchildren, no life with all her friends. You do not let my daughter marry, have a friend or a life like all women, dress in beautiful clothes like her friends, but keep her dressed in military uniform all day long. Keep her isolated in your infamous prison in Manzas.

You have left my daughter without access to the internet, without TV, without education and without reading because you are all in a prison in a free country like Albania. Don’t you feel bad about what you do to our daughter, that you kidnapped our child? Do you realize that Allah will condemn this for ever and a day, even if your masters protect you from the law? Let other families understand what life is like when you have the slogan: “Families are agents of the Iranian regime,” which you say in the group a few times a day as a form of obedience to your organization.

From her friends who have left your group, I learned today how you threaten my daughter if she doesn’t do what you ask for. You do not let her leave the camp, make a free life, but keep her there as a prisoner inside walls guarded by armed guards in the middle of a European country. Why do you do this? Why do not you let her out of the camp? Why can’t I, her mother, meet my daughter oh criminals and murderers? Why do you put politics in between us when parenting is the legitimate right of anyone and nobody can deny it to anyone?

2. Somayeh! My daughter! The light of my eyes! Owner of my life!

Now I’m writing to you, since I have no other way to communicate with you, although I know that MEK may not even tell you about this letter. But I’m making it public and bringing it to the media so that maybe someone finds it and passes it on to you!

My heart Somayeh,

I am your mother Mahboubeh Robabe Hamza and I want to meet with you. I am the woman who fed you at my breast, I held you in the crook of my arm. You are my flesh and blood.

I have come to Albania. I’m in Tirana, a few miles from you and I want to see you. I want to kiss you. To hold you. I want to have you near. I love you more than my life. I want you to be happy, to be good, to enjoy life, to be with your family, sisters and brothers, to share with the moments of our lives. We have never quit asking for you and are never going to stop, not without seeing you. I’m getting old, I am getting tired, but life is not worth living without seeing you.

I know the letters you wrote against your dad were not written by you, but your jihadist commanders frightened you with threats of “agents”, “the Ministry of Intelligence”, “the Iranian regime”, “mullahs”, and so on. I know, my daughter, that you’re scared and that you do not understand what’s going on because you have not seen daylight with your own eyes outside the MEK military camp for 20 years. I know that the jihadist commanders every day punish you with their fairy tales.

However, now I publicly invite you to meet me.

If you really believe that your father is an Iranian agent – even though you’ve been isolated for 20 years and don’t know where your father has been and what your father has been doing in these 20 years – can’t we meet together?

I am not an Iranian agent and I do not even know about politics. What do you say? Let’s leave your dad on the sidelines, and Iran and Maryam Rajavi and fighting and the whole world, and just meet as mother and daughter? What do you say?

You are well aware how as your mother, who raised you with sacrifices, it plagued my heart when I saw you trembling with fear in Iraq, how I feared that your organization would kill you because you met with us, your parents.

I do not believe the accusations against your father are in your name. I do not believe you are the one who writes them, but those pseudo-letters scary charges are made against your father. The group that prevents us from meeting you attacked your father two days ago. Did they tell you? The Mojahedin beat him!

After the attack, in the middle of the day, in the middle of Tirana, your father and I ended up in the hospital and then in the police station. While we were in the police station [giving evidential statements of complaint], the Mojahedin, under the orders of Commander Behzad Saffari, attacked police station number 4 and called us terrorists and demanded the police imprison us. Do you know about this?

And the day after the attack they sent a second letter to the media in your name.

My daughter, let’s assume you do not love your dad since he’s a bastard, an agent, a murderer, etc. the slanders that staged letter. However, let’s not disown him! (Inshallah MEK does not kill us!)

Yes, your mother, will you not meet with her? I came from Canada for you and left off earning money to see you. Well, from Canada, Morteza and Mohammed ask night and day about you. I miss and love you and want to play with you as we did when you were young. Your friends from the Etobicoke Collegiate Institute are also wondering about you and wanting to meet you. What do you say, will you leave the MEK to meet me and speak on the phone with your brothers in Canada?

Please, if you are the one who wrote those letters and if the MEK would allow you to leave the camp freely, without the supervision of that dreadful commander Behzad Saffari, come and meet me. I live near the parliament in Tirana. The Albanian police will protect us! There will be no Iranian agents to kill you because there are no killers in the country because Albanian police guard us because there is peace and security here!

Let’s have dinner together so I can see you with my own eyes and kiss you, then let the MEK die from that. If they do not allow you out of the camp, there is another opportunity! Get a phone and dial the number 112 and call the police to come and save you!

Come and meet me daughter. For the sake of your mother, be brave and come out of the MEK camp. There are no Iranian agents in Tirana who want to kill you. The Albanians are good people. They stop me daily in the street and tell us they are sorry for us and how they want you to be free.

Prophet Mohammad says that Paradise is under the feet of the mother. Will you leave the MEK’s devils to meet me?

May Allah Keep you Daughter!

Your mother in flesh and blood,

Mahboubeh (Robabe) Hamza

0a606fc3-f5a2-4f0e-ba2b-8c4b6dfcc263

2bc5c59a-b7ae-4eae-acea-377ae3925e02

7bc23a52-ad7f-4849-a7db-58c03bf383da

881a8bec-5e9d-4f03-b046-63a12af5ff44

999bee87-b66e-43b0-b59a-5c8c06947aa0

photo 2018-08-01 23-58-44

fc16e14f-b513-4245-a1df-4ea8f7c2b7e2

999bee87-b66e-43b0-b59a-5c8c06947aa0

a747905f-667f-4811-baff-173f6f0b20d5

eec8cd23-b1a1-45f0-af4d-62aba0bc1310

932fa65f-c402-4864-90c1-9fd3c43a763f

Albanian text:
http://shqiptarja.com/lajm/muxhahedinet-nena-leter-vajzes-te-cmendi-meku-behu-trime-dhe-dil-dua-te-shoh-dhe-le-te-vdes

Muxhahedinët/ Refuzoi të atin, nëna letër vajzës: Dil dhe më tako mua, dua të shoh dhe le të vdes
Vijon telenovela e çiftit iranian që kërkojnë të takohen me vajzën e tyre që është pjesë e grupit të MEK, muxhahedinëve që janë të strehuar në Shqipëri.

TIRANE-Vijon telenovela e çiftit iranian që kërkojnë të takohen me vajzën e tyre që është pjesë e grupit të MEK, muxhahedinëve që janë të strehuar në Shqipëri. Pak ditë më parë vajza Sommeyes, akuzonte të atin si agjent të Iranit, ndërsa përmes një letre i kërkonte ministrit Xhafaj largimin e tij nga Shqipëria, pasi sipas saj përbënte rrezik.

Mustafa Muhammady, babai i iranianes, thotë se vajza e tij mbahet pa dëshirën e saj brenda kapit të muxhahedinëve në Manëz të Durrësit, ndërsa ka bërë kallzim në policinë e këtij qyteti. Report TV siguroi sot denoncimin e plotë të 62-vjeçarit ku thotë se vajza e tij është mbajtur në Irak me forcë në organizata MEK.

Muhammady zbulon gjithashtu se MEK i ka mbajtur edhe djalin në kampin “Liria” në Irak, aty ku ndodheshin të strehuar përfaqësuesit e opozitës iraniane që përndiqeshin nga regjimi. Përballë situatës ku vajza akuzon të atin si agjent të Iranit, sot nëna Mahbube (Rubabe) Hamza i ka drejtuar një letër duke i kërkuar, që të pranojë që të takohet ajo me të dhe jo me të atin, meqë e akuzon.

O radikalë të çmendur? Ju MEK-u ma keni cmendur vajzёn, e keni radikalizuar dhe shtyrё drejt ekstremizmit tё dhunshëm, e keni bёrё tё mohojё prindёrit, sepse njё njeri normal qё ka 20 vjet pa i parё prindёrit nuk ka mundёsi logjike tё mos dojё t’i takojё tё paktёn, t’i thotё vetё qё unё nuk dua tё dal nga ky kamp famkeq, nuk dua të jetoj e lirë në Kanada por dua të bëj xhihad për Marjam Rajavin në Iran. Djalin ma morёt 15 vjec dhe e shpёtuam kur ishte 20 vjec. Djalin ma keni çmendur dhe pёr dy vjet ёshtё trajtuar me psikiatёr nё Kanada sepse ju e kishit luajtur mendsh, e kishit terrorizuar. Megjithatë, tani publikisht unë po të ftoj që të më takosh mua.  Nëse me të vërtetë ti beson që babai yt është agjent iranian – edhe pse ti je e izoluar që prej 20 vitesh dhe nuk e di se ku ka qenë e çfarë ka bërë yt atë në këto 20 vite – a mund të takohemi bashkë?

Hajde hamë një drekë bashkë, që të shoh sytë e tu dhe të të puth, e më pas le të më vrasë MEK-u e të vdes. Nëse nuk të lënë të dalësh nga kampi, gje një mundësi! Kap një telefon dhe merr numrin 112 dhe thërrit policinë që të vijë të të shpëtojë! Hajde o bijë dhe më tako. Zbutu për hir të nënës tënde. Bëhu trime dhe dil nga kampi i MEK-ut. Në Tiranë nuk ka agjentë iranianë që duan të të vrasin. Shqiptarët janë njerëz të mirë. Mua më ndalojnë përditë në rrugë dhe u vjen keq për ne dhe duan që ty të të shohin të lirë. Profeti Muhamed thotë që xheneti është nën këmbët e nënës. A do të të lënë shejtanët e MEK-ut që të më takosh vallë?

Letra e plotë e nënës së Sommeyes për MEK-un dhe vajzën e saj
Organizata MEK!
Unë që po shkruaj këtë letër jam Mahbube (Robabe) Hamza, mamaja e Sommeyes. Po ua çoj këtë letër publike që tu kërkoj mirësisht që të lini vajzën time të lirë. Sikur edhe ju e dini kёtu ne jemi nё Shqipёri dhe jo nё Irakun e Sadam Huseinit! Shqipëria ёshtё njё vend i lirё europian, ku punët zgjidhen me ligj dhe jo me plumba, dhunë dhe luftë sikur në Irakun e Sadamit! Kёtu tё gjithё ju keni status refugjati humanitar dhe jeni azilkёrkues, nuk jeni organizatё paramilitare qё trajtoni si ushtarё anёtarёt tuaj!

Ju lutem shumё, stop!

Stop, mjaft shkruajtёt letra nё emёr tё vajzёs sonё!

Mjaft na akuzuat padrejtёsisht kudo si agjentё iranianё, si komplotistё etj, pasi ne nuk kemi asnjё qёllim tё atillё, pёrvec se tё bashkojmё familjen e ndarё padrejtёsisht nga ju qё nё 1997!

Mjaft pёrdorёt agjenturat tuaja pёr tё aksesuar çdo zyrё shteti nё Shqipёri, pёr tё mё penguar mua nёnёn e Somayehs pёr tё takuar vajzёn time!

Mjat na sulmoni nё çdo cep tё Tiranёs me vartёsit tuaj, me akuza si terroristё e deri nё sulme fizike vetёm pse dua tё shoh qё vajza ime ёshtё mirё, se po digjem nga malli!

Cfarё i keni bёrё vajzёs sime o radikalë të çmendur?

Pse e kёrcёnoni vajzёn time qё do tё tё vrasim prindёrit e tu? Dёshmitarё nga kampi juaj i Manzёs, njerëz që kanë braktisur xhihadin tuaj dhe jetojnë të lirë në Tiranë, na tregojnё qё ju po keqtrajtoni vajzёn time. Po i bёni presion qё tё na akuzojё ne familjen e saj si agjentё. Unё e kam takuar vajzёn time nё 2004 nё Irak, kur marinsat amerikanё mё dhanё leje pёr kёtё dhe ajo ishte e dёshpёruar dhe donte tё ikte nga ajo luftё e mallkuar dhe nga ajo organizatё ushtarake qё keqtrajtonte dhe vazhdon tё keqtrajtojё anёtarёt e saj para syve tё gjithё botёs. Ajo dridhej nga frika dhe unë nëna e saj e përqafoja pafund që të qetësohej. Vajza ime mё ka shkruar letra nёpёrmjet marinsave amerikan ku na kёrkonte ndihmё qё ta shpёtonim nga organizata juaj e mallkuar që do vetëm luftë, xhihad dhe gjak.

Ju MEK-u ma keni cmendur vajzёn, e keni radikalizuar dhe shtyrё drejt ekstremizmit tё dhunshëm, e keni bёrё tё mohojё prindёrit, sepse njё njeri normal qё ka 20 vjet pa i parё prindёrit nuk ka mundёsi logjike tё mos dojё t’i takojё tё paktёn, t’i thotё vetё qё unё nuk dua tё dal nga ky kamp famkeq, nuk dua të jetoj e lirë në Kanada por dua të bëj xhihad për Marjam Rajavin në Iran.

Pse e izoloni vajzёn time, pse askush nuk mund ta takojё, as ne si prindёr, as avokatёt tanё, as gazetarёt e as opinioni publik shqiptar qё janё tё interesuar tё dinё cfarё pёrbindёshash jeni ju qё shkatёrroni njё familje, që e mbani vajzën tonë peng dhe doni ta hidhni si kamikaze në erë në Iran apo Irak? Sinqerisht, pse ma keni radikalizuar vajzën e cila – të paktën në letrat që ju lëshoni – flet vetëm për agjentë, luftë, vrasës, Iran, mullahë etj? A kaq të çmendur jeni? A kaq keq u ka bërë urdhëri i Massoud Rajavit që të mos martoheni, të mos njihni dashuri, saqë ëndërroni vetëm luftë dhe gjak?

Djalin ma morёt 15 vjec dhe e shpёtuam kur ishte 20 vjec. Djalin ma keni çmendur dhe pёr dy vjet ёshtё trajtuar me psikiatёr nё Kanada sepse ju e kishit luajtur mendsh, e kishit terrorizuar. Tani ai ka familje, ka shkollё, ka profesion nё Kanada. Po vajza ime? Pse nuk mund tё vijё nё Kanada me familjen e saj? Pse ma radikalizoni vajzën dhe ma mbani peng në kampin tuaj, ndërsa udhëheqësja juaj Marjam Rajavi dhe familja e saj jetojnë si princa në Paris? Pse të mos jetoj edhe vajza ime e lirë në Toronto sikur Marjam Rajavia në Paris? Pse Marjam Rajavia dhe familja e saj të jetojnë në lluks, ndërsa vajza ime të jetoj në burgun e kampit nё fshatin Manzё tё Durrёsit? Nëse vajza ime me të vërteë do të bëj xhihad në Iran, pse nuk ma lini të paktën që jetoj e lirë në Tiranë? Kaq shumë inat e keni?

Kush jeni ju qё e privoni vajzën tonë nga kjo e drejtё ? Pse na e shkatërroni familjen dhe pse nuk e lini bijën tonë që tё ketё njё familje e njё jetё normale si gjithё tё tjerёt? Kёtu jemi nё Shqipёri e jo nё Irak. Pse e nxisni vajzёn time tё kryejё veprimtari politike dhe terroriste ndaj njё shteti tё huaj pёr tё? Vajza ime nuk ka lidhje me Iranin! Atdheu i saj është Kanadaja. Pse nuk e lini të ndjekë ëndrrën kanadeze por doni të ma çoni si xhihadiste të bëj luftë në Iran? Pse nuk shkon Marjam Rajavia të bëj xhihad në Iran por do të çojë vajzën time?

Ne familja e saj dhe ajo vetё jemi larguar nga Irani pёr arsye politike dhe kemi njё jetё shumё tё mirё nё Kanada dhe as nuk na intereson mё se cfarё bёhet me politikёn askund. Cdo pёrpjekje e jona ёshtё vetёm pёr tё shpёtuar vajzёn tonё dhe kjo ёshtё e drejta jonё legjitime. Na ёshtё mohuar e drejta e prindёrimit padrejtёsisht nga ju, MEK-u qё kur vajza ime ishte 17 vjec. Ju ma latё vajzёn pa shkollё, pa pasaportё kanadeze, pa familje, pa fëmijë, pa ёndёrra, pa gёzuar jetёn si tё gjithё moshatarёt e saj. Nuk e lini vajzën time të martohet, të ketë të dashur apo jetё si tё gjithё femrat, të vishet me rroba të bukura sikur shoqet e saj, por ma mbani skllave të veshur me rroba ushtarake uniformё gjithё ditën. Ma mbani të izoluar në burgun tuaj famëkeq tё Manzёs.

Ju ma keni lёnё vajzёn pa internet, pa TV, pa shkollë dhe të pa lexuar sepse e keni tё burgosur edhe nё njё vend tё lirё si Shqipёria. A nuk u vjen pak keq për këtë që i bëni bijës sonë që na e keni rrëmbyer që fëmijë? A e kuptoni që Allahu i madh do u dënoj për këtë një ditë, edhe nëse padronët tuaj u mbrojnë nga ligji? Le qё ku kuptoni ju çfarё ёshtё familja, çfarё ёshtё jeta, kur ju si slogan keni: “Familjet janё agjentёt e regjimit iranian” dhe kёtё e thoni nё grup disa herё nё ditё si formё bindjeje ndaj organizatёs suaj.

Nga miqtё e saj qё sot janё jashtё grupit tuaj, kam mёsuar sesi ju e kёrcёnoni vajzёn nёse ajo nuk bёn atё qё ju i kёrkoni. Ju nuk e lini tё dalё jashtё kampit, tё bёjё jetёn e saj e lirё por e mbani aty tё burgosur brenda mureve tё ruajtur nga roje tё armatosura nё mes tё njё vendi europian? Pse e bёni kёtё? Pse nuk e lini të dalë nga kampi? Pse unё, nëna e saj nuk mund ta takoj bijën time o kriminelë e vrasës! Pse na fusni politikёn nё mes kur prindёrimi ёshtё e drejtё legjitime e kujtdo dhe s’mundet as politika askush ta mohojё?

2. Summeyeh!
Bija ime! Drita e syve të mi! Pengu i jetës sime!

Tani po të shkruaj ty, meqё nuk kam mundёsi tjetёr si tё komunikoj me ty, megjithёse e di qё edhe kёtё letёr MEK-u ndoshta nuk do të ta tregoj. Por megjithatë, po e bëj publike dhe po ja çoj mediave, pse ndoshta dikush e gjen dhe ta kalon!

Zemra ime Somayeh,

unё jam nёna jote Mahbube Robabe Hamza qё dua tё takoj. Jam gruaja që të kam dhënë të pish sisë, të kam mbajtur në krah. Je mishi dhe trupi im.

Kam ardhur në Shqipëri. Jam në Tiranë, pak kilometra larg teje dhe dua tё tё shoh. Dua tё tё puth. Tё tё marr erё. Dua tё tё kem pranё. Të dua mё shumё se jetёn time qё ti tё jesh e lumtur, tё jesh mirё, tё shijosh jetёn, tё jesh pranё familjes tёnde, motrёs dhe vёllezёrve, qё tё ndajmё me ty momentet e jetёs sonё. Kurrё nuk kemi reshtur sё kёrkuari pёr ty, kurrё nuk do tё rresht, nuk mё tret dheu pa tё parё. Unё po plakem, po lodhem por prap pa tё parё ty nuk mund tё jetoj.

E di, letrat që ke shkruar kundër babit, nuk i shkruan ti por komandantёt e tu xhihadistë që të trembin me agjentë, Ministrinë e Informacionit, regjimin iranian, mullahët etj. E di o bija ime që je e trembur dhe nuk kupton se çfarë po ndodh, pasi ke 20 vite që nuk ke parë dritë dielli me sy – e lirë dhe jashtë kampit ushtarak tё MEK. E di që të trushpëlajnë përditë komandantët xhihadistë me përrallat e tyre.

Megjithatë, tani publikisht unë po të ftoj që të më takosh mua.

Nëse me të vërtetë ti beson që babai yt është agjent iranian – edhe pse ti je e izoluar që prej 20 vitesh dhe nuk e di se ku ka qenë e çfarë ka bërë yt atë në këto 20 vite – a mund të takohemi bashkë?

Unë nuk jam agjente iraniane dhe as që marr vesh fare nga politika. Si thua? Ta lëmë babin mënjanë dhe Iranin, Marjam Rajavinë, luftën dhe gjithë botën dhe të takohemi si mëmë e bijë? Si thua?

Ti e mban mirë mend sesi unё nёna jote, tё rrita me sakrifica e qё mё plaste zemra kur tё pash e kur dridheshe nё Irak nga frika se organizata jote do tё vrisnin vetёm pse ishe takuar me ne, prindёrit e tu.

Unё nuk besoj nё akuzat qё nё emrin tёnd i bëhen babait tënd. Nuk besoj qё je ti qё i shkruan, por nё ato pseudo letra thuhen akuza tё frikshme pёr babain tёnd. Grupi qё tё pengon tё na takosh e sulmoi babain tёnd para 2 ditёsh, a tё kanё treguar vallё? E rrahën moxhahedinët!

Pas sulmit nё mes tё ditёs, nё mes tё Tiranёs unё dhe babai yt pёrfunduam nё spital e mё pas rajon. Në rajon, nën komandën e komandantit Behzad Saffari moxhahedinët sulmuan rajonin e policisë numër 4 dhe ne na quanin terroristë dhe donin të na burgosin. A e di këtë?

Dhe ditёn e dytё pas sulmit ata çuan në media një letër të dytë nё emrin tёnd.

Bija ime, le të supozojmë që ti nuk e do babain tënd. Që babai yt është maskara, agjent, kriminel vrasës etj. Shpifje qё thuhen nё atё letёr tё stisur. Megjithatё, hajde ta bëjmë hasha! (Inshallah nuk na e vret MEK-u!)

Po nёnёn tёnde nuk do ta takosh? Kam ardhur që nga Kanadaja për ty dhe kam lënë një thes me para për të të parë. Mira, Mortezai dhe Mohammedi më pyesin natë e ditë për ty nga Kanadaja. I ka marrë malli dhe duan të luajnë me ty, sikur ishim të vegjël. Edhe shoqet e tua nga Etobicoke Collegiate Institute pyesin për ty dhe duan të të takojnë. Si thua, do të të lërë MEK-u që të më takosh mua dhe të flasësh ne telefon me vëllezërit e tu në Kanada?

Të lutem, nëse je ti që i shkruan ato letra dhe nëse MEK-u do të lejoj të dalësh e lirë nga kampi, pa mbikqyrjen e komandantit të frikshëm Behzat Saffarit, hajde dhe më tako. Unë jetoj pranë parlamentit në Tiranë. Do të na ruaj policia shqiptare! Nuk do ketë agjentë iranianë që të të vrasin sepse nё kёtё vend nuk ka vrasës, sepse policia shqiptare na ruan, sepse kёtu ka paqe dhe siguri!

Hajde hamë një drekë bashkë, që të shoh sytë e tu dhe të të puth, e më pas le të më vrasë MEK-u e të vdes. Nëse nuk të lënë të dalësh nga kampi, gje një mundësi! Kap një telefon dhe merr numrin 112 dhe thërrit policinë që të vijë të të shpëtojë!

Hajde o bijë dhe më tako. Zbutu për hir të nënës tënde. Bëhu trime dhe dil nga kampi i MEK-ut. Në Tiranë nuk ka agjentë iranianë që duan të të vrasin. Shqiptarët janë njerëz të mirë. Mua më ndalojnë përditë në rrugë dhe u vjen keq për ne dhe duan që ty të të shohin të lirë.

Profeti Muhamed thotë që xheneti është nën këmbët e nënës. A do të të lënë shejtanët e MEK-ut që të më takosh vallë?

Allahu të ruajtë o bijë!

Nëna jote prej gjaku dhe mishi,

Mahbube (Rubabe) Hamza

*** 

Also read:
https://iran-interlink.org/wordpress/?p=9381

Latest news on the situation of Somayeh Mohammadi (Taken hostage as a child by Mojahedin Khalq, Maryam Rajavi cult, MEK) 

Lajmet e fundit nga situata e Somayeh Mohammadit. Tirana AlbaniaGazeta Impakt, Tirana, Albania, July 31 2018:…  Maryam Rajavi, the old cult leader living in Paris, has sent a message on behalf of the mystical cult leader, Massoud Rajavi (who died long ago, but the Mojahedin members are misled into believing he is still alive) to the Mojahedin members. In this false message, the Mojahedin, who believe that Massoud Rajavi is the Imam Mahdi, have been commanded not to … 

Mohammadi_Mostafa_Somayeh_Tirana_Albania_Panorama_1The 17-year-old girl left for war, the couple from Canada are looking for her in Durres after 21 years

Link to the source

Translated by Iran Interlink

Latest news on the situation of Somayeh Mohammadi (Taken hostage as a child by Mojahedin Khalq, Maryam Rajavi cult, MEK)

Gazeta Impakt – July 31, 2018

Lajmet e fundit nga situata e Somayeh Mohammadit. Tirana Albania

The struggles of the parents of Somayeh Mohammedi to free their daughter, and the public beating some Mojahedin members made against her parents have frightened the Mojahedin who are housed in Camp Ashraf 3 in Manza in Durres.

Maryam Rajavi, the old cult leader living in Paris, has sent a message on behalf of the mystical cult leader, Massoud Rajavi (who died long ago, but the Mojahedin members are misled into believing he is still alive) to the Mojahedin members. In this false message, the Mojahedin, who believe that Massoud Rajavi is the Imam Mahdi, have been commanded not to leave the camp except in urgent cases. The Mojahedin are reminded that they will win the war against Iran and overthrow the mullahs quickly.

Mojahedin commanders tell the members that they face the threat of Iranian terrorism and kidnapping if they emerge from the organization. There are full provisions inside Manza camp so that there is no excuse to go outside the camp and the Mojahedin are no longer allowed out.

The Mojahedin leadership is exercising a reign of terror against members who have secretly plugged-in phones or tablets in the camp and communicate with their families. Mojahedin members’ use of phones is strictly controlled and if someone is caught using a phone they are punished severely. If someone gets caught talking on the phone or using the Internet, they are forced to sign a document stating that the member admits to being an Iranian agent and working for the Iranian Intelligence Ministry.

The camp commanders have issued orders that anyone who, in exceptional circumstances, leaves Manza camp must be strictly controlled. Women or men who go outdoors are searched for items [photos, documents] when they leave and strip-searched when they return to the camp to check for phones or bugging devices.

The Mojahedin High Command has been fully mobilized to prevent Somayeh Mohammadi from meeting her parents. They spend all their time with Somayeh, congratulating her privately and praising her publicly in front of the Mojahedin members for rejecting her family – who are described as a family of Iranian agents. The Mojahedin members are required to cheer and praise Somayeh as a hero of the revolution and martyrdom and jihad.

Somayeh is praised as a hero who is making great sacrifices for jihad and is refusing to be seduced by Iranian agents. The jihadist command have set Somayeh up with management duties at the General Mojahedin Headquarters, in Mozhgan Parsaii’s office, in order to motivate her and make her believe she is an important jihad leader. She no longer eats meals with the other camp rank and file but is given special treatment and has lunches and dinners with the supreme command.

The Mojahedin’s comanders hold meetings every day for the rank and file members in which they denounce and condemn the presence of enemies of the revolution, Mostafa Mohammadi and Mahboubeh Hamza, Somayehs’s father and mother, in Albania. All the members are required to condemn the presence of the two parents, who are described as mullahs and terrorists. The Mojahedin tell each other that Somayeh’s mother and father have come to commit terrorist acts against them and that they are not in Albania to meet with Somayeh.

In this situation, Somayeh is confused. She is suffering from depression and mental problems. She is kept isolated from her close friends. High ranking Mojahedin have asked her to make a video recording and denounce her father and mother as Iranian agents. Yesterday, on 30 July 2018 she was finally persuaded to attend at the police station in the district in Durres, accompanied by a group of Mojahedin, where she told the police officer that her father is an enemy, a terrorist and she will not meet with him.

While making her statement to the judicial police officer at the district police commissariat, Somayeh was accompanied by a Mojahedin commander who supervised and recorded her so that Somayeh would not go wrong and say ‘yes, I want to meet my family’, and not to escape from the police commissariat.

On 30th July 2018, Somayeh’s father and mother were contacted in Tirana by a LSI activist who offered help to mediate for the family in order to meet Somayeh. However, when she contacted the staff at the Interior Ministry, they told her that this was not possible.

Prime Minister Rama is frightened by the physical assault that the Mojahedin made against Somayeh’s father. Rama has built a reputation for Interior Minister Fatmir Xhafa and has asked the police to prevent MEK and anti-MEK from having any further incidents with each other.

The Rama government is afraid of the whole situation with the Mojahedin.  As is Pandeli Majko, who is embarrassed by the exposure of the terrible terrorist cult that he supports. On one hand, the Albanian government is determined not to intervene to liberate Somayeh from the jihadist prison because it is afraid of the Americans. Sander Lleshi, Agron Sojati, and the anti-violent extremism office close to the Prime Minister seem unable to see all the jihadist scandal that has plagued the country. On the other hand, support for Somayeh’s family in public opinion has created another embarrassment for the government. Unfortunately, the Democratic Party and its leaders, who are following the situation from afar, are afraid to attack Rama’s government for abandoning Somayeh in the jihadist camp as they know that it would infuriate the Americans.

The situation seems desperate. In the days ahead, the Mojahedin may persuade Somayeh to appear in a video recording in which she will denounce her father and mother as terrorists and agents of the Iranian regime. The Mojahedin High Command is doing its utmost to stop Somayeh from meeting with her family as they fear that if this meeting does happen, Somayeh would abandon jihad and leave their Manzas jihadist prison for freedom and for Canada.

_Jila_Deyhim_MEK_MKO_Maryam_Rajavi_Cult_Terrorism_AlbaniaAmerican support for MEK (Mojahedin Khalq, Rajavi cult) in Albania alienates Iranian public opinion

Original report in Albanian
http://gazetaimpakt.com/lajmet-e-fundit-nga-situata-e-somayeh-mohammadit/

Lajmet e fundit nga situata e Somayeh Mohammadit

Nga
 Gazeta Impakt –
July 31, 2018

Përpjekjen e prindërve të Somayeh (Sumaje) Mohammadit për të liruar vajzën e tyre, dhe rrahja publike që moxhahedinët i bën prindërve të saj i kanë trembur muxhahedinët që strehoen në kampin Ashraf 3 në Manëz të Durrësit.

Marjam Rajavi, kryetarja plakë e kultit që rri në Paris i ka çuar një mesazh në emër të udhëheqësit mistik të kultit, Massoud Rajavi (i cili ka vdekur kohë më parë, por muxhahedinët genjehen te besojnë se është i gjallë) moxhahedinëve. Në këtë mesazh të rremë moxhahedinët që besojnë se Massoud Rajavi është imam Mehdiu, janë urdhëruar që të mos dalin nga kampi, përveçse në raste urgjente. Muxhahedinët janë përkujtuar se ata do të fitojnë luftën kundër Iranit dhe do i përmbysin mullahët shpejt.

Komandantët moxhahedinë i thonë anëtarëve të tyre se ata rrezikohen nga terrorizmi i Iranit dhe rrëmbimi, nëse dalin nga organizata. Kampi i Manzës është mbushur me dyqane dhe muxhahedinët nuk lejohen më, dhe nuk kanë më justifikim për të dalë jashtë kampit.

Udhëheqja moxhahedine po ushtron terror kundër anëtarëve që kanë futur në mënyrë të fshehte telefona apo tableta në kamp dhe me ato komunikojnë me familjet e tyre. Ushtarët moxhahedinë kontrollohen në mënyrë të rreptë për telefona, dhe nëse dikush kapet me telefona ndërshkohet rreptësisht. Nëse dikush kapet duke folur në telefon apo internet, detyrohet me dhunë që të nënshkruaj një letër në të cilën shkruhet që anëtari pranon qe është agjent i Iranit dhe punon për Ministrinë e Inteligjenës Iraniane.

Komandantët e kampit kanë dhënë urdhër që kushdo që del nga kampi i Manzës në raste të jashtëzakonshme, pas kthimit të kontrollohet rreptësisht. Gratë apo burrat që dalin jashtë, kur futen në kamp zhvishen lakuriq dhe kontrollohen me imtësi për telefona apo pajisje përgjimi.

Komanda e lartë moxhahedine është mobilizuar totalisht që të mos lejoj Somajeh Mohammadin që të takoj prindërit e saj. Ata rrinë gjithë kohën me Somajen, e përgëzojnë privatisht dhe e lavdërojnë para turmave muxhahedine për refuzimin që ajo po i bën familjes së saj, e cila tregohet si familje agjente e Iranit. Moxhahedinëve u kërkohet që të brohorasin dhe lavdërojnë Somajen si heroinë të revolucionit dhe shehide e xhihadit.

Somejah lavdërohet si një heroinë që po bën sakrifica të mëdha për xhihadin dhe nuk po pranon te genjehet nga agjentura iraniane. Komanda xhihadiste e ka ngritur Somajen në detyrë, e kanë punësuar drejtuese në Shtabin e Përgjithshëm Moxhahedin, në zyrën Mozhgan Parsaee në mënyrë që ta motivojnë dhe bëjnë të besoj se është një udhëheqëse e rëndësishme e xhihadit. Ajo nuk ha më ushqim me ushtarët e tjerë të kampit por ka trajtim special dhe ha dreka e darka me komandën supreme.

Shtabi Moxhahedin dhe ushtarët, bëjnë përditë takime ku të gjithë disktutojnë dhe denojne prezencën e armiqve te revolucionit, Mostafa Mohammadit dhe Rubabe Hamzës, babait dhe mamasë së Somajes ne Shqiperi. Të gjithë anëtarëve u kërkohet që të dënojnë prezencën e dy prindërve të Somajes, të cilët tregohen si agjentë të mullahëve dhe terroriste. Moxhahedinët i thonë njëri tjetrit që mamaja dhe babai i Somajes kanë ardhur për të kryer akte terroriste kundër tyre dhe ata nuk janë në Shqipëri për të takuar Somajen.

Në këtë situatë, Somaja është e konfuzuar. Vuan nga depresioni dhe probleme mendore. Ajo mbahet e izoluar nga shoqet e saj te ngushta. Shtabi i Lartë Moxhahedin i ka kërkuar të dalë në një video-regjistrim dhe të dënoj babain dhe nënën e saj si agjentë të Iranit. Dje, më datë 30/07/2018 ajo më në fund u bind dhe shkoi në rajonin e policisë në Durrës, e shoqëruar nga një grup muxhahedinësh, ku i tha oficerit të policisë që babai i saj është armik, terrorist dhe ajo nuk do ta takoj.

Në rrëfimin e saj brenda rajonit të policisë para oficerit të policisë gjyqësore, Somaja u shoqërua nga një komandante moxhahedine e cila e mbikqyrte dhe e regjistronte në mënyrë që: Somaja të mos gabonte dhe të thoshte që po, dua të takoj familjen; dhe që të mos arratisej nga komisariati i policisë.

Në datë 30/07/2018 babai dhe mamaja e Somajes u kontaktuan në Tiranë nga një veprimare e LSI-së e cila ofroi ndihmë që të ndërmjetësojë që familja e saj të takoj Somajen. Megjithatë, pasi kontaktoi me personelin në ministrinë e brendshme, asaj i thanë që kjo gjë nuk është e mundur.

Kryeministri Rama është trembur nga rrahja që moxhahedinët i bënë babait të Somajes. Rama i ka bërë namin Fatmir Xhafës dhe policisë dhe i ka kërkuar që të mbrojnë MEK-un dhe anti-MEK-sat nga ndonje incident me njëri tjetrin.

Qeveria Rama po ndjek me frikë gjithë situatën. Moxhahedinë sikur Pandeli Majko janë vënë në siklet për ekspozimin që po i bëhet kultit të frikshëm të xhihadit që ai përkrah. Në anën tjetër qeveria shqiptare është e vendosur që të mos ndërhyjë për të çliruar Somajen nga burgu xhihadist, pasi ka frikë nga amerikanët. Sander Lleshi, Agron Sojati dhe zyra kunder ekstremizmit te dhunshem prane kryeministrise ben sikur nuk po e sheh te gjithe skandalin xhihadist qe ka plasur ne vend. Por në anën tjetër, mbështetja e opinionit publik pro familjes së Somajes e ka vënë qeverine në një tjetër siklet. Për fat të keq, Partia Demokratike dhe zarat e saj që po e ndjekin situatën nga larg, kanë frikë që të sulmojne qeverinë Rama për braktisjen e Somajes në kampin xhihadist pasi e dinë që kjo gjë do i egërsojë amerikanët.

Situata duket e dëshpëruar. Në ditët në vijim, moxhahedinët mund ta bindin Somajen që të dalë në një video-regjistrim nga ku do të denoncoj babain dhe mamanë e saj si terroristë dhe agjentë të regjimit iranian. Komanda e lartë moxhahedine po bën maksimumin që të ndalojë Somajen nga takimi me familjen e saj, pasi ajo frikësohet se nëse ky takim ndodh, Somaja mund të braktisi xhihadin dhe të largohet nga burgu xhihadist i Manzës drejt lirise dhe Kanadas

*** 

Perse e rrahen moxhahedinet iraniane Mostafa Mohammedin.Why did Iranian Mojahedin (Marmay Rajavi cult, MEK, MKO, NCRI) physically assault Mostafa Mohammadi?

O Edvini_lidhi_zagarët_Moxhahedin_Edi_Rama_MEKPM Edwin (Edi Rama), tied to the Mojahedin Khalq (aka MEK, MKO, NCRI, Rajavi cult …)

Malek_Shara'i_Murdered_Albania_MEK_Maryam_RajaviOpen letter to Filippo Gerandi, United Nations, asking for investigation into the murder of Makek Sharaii in Albania

US Forces Albania To Take IS Fighters After Hosting MEKUS Forces Albania To Take IS Fighters After Hosting MEK

Here is how the Mojahedin el-Halk (Mojahedin Khalq, Maryam Rajavi cult, MEK) militants attack Mostafa Mohammady in the streets of Tirana. They try to illegally detain and later hit Mostafa, who ends up in hospital. The operation against Mostafa was directed by commander Behzad Saffari. He led bands of mojahedin to later protest against Mostafa even in Tirana’s police station number 4

Also read:
https://iran-interlink.org/wordpress/?p=9299

Iranian Mojahedin’s Accusations, Parents’ letter to Xhafaj: The girl is held hostage by Mojahedin Khalq (MEK, MKO, NCRI, Rajavi cult) 

Somayeh Mohammadi, muxhahedinia 38-vjeçare që akuzon babain si agjent i qeverisë iranianeShqiptarja, July 23 2018:… One day after the media in Tirana distributed an email from the Mojahed resident Somayeh Mohammadi, addressed to Minister Xhafaj, accusing her father, Mostafa Mohammadi, of coming to Albania to carry out acts against the Iranian group, her father has reacted. A copy of a letter that the father of the girl, Mostafa Mohammadi, has sent to Interior Minister Fatmir Xhafaj was delivered to shqiptarja … 

مستندی ناتمام برای دختر سمیه (گرفتار در مجاهدین خلق، فرقه رجوی)An Unfinished documentary for my daughter – Trapped in Rajavi cult, Mojahedin Khalq

Albania’s Modern Slavery Problem Alienates Europe

Link to the original report (Albanian)
Translated by Iran Interlink

Editorial

23 July 2018

Iranian Mojahedin’s Accusations, Parents’ letter to Xhafaj: The girl is held hostage by Mojahedin Khalq (MEK, MKO, NCRI, Rajavi cult) 

One day after the allegations by Iranian Mojahed resident in Albania, Somayeh Mohammadi, against her father, the father has reacted. Mostafa Mohammadi has sent a letter to Minister Fatmir Xhafaj asking for help to free the girl.

Somayeh Mohammadi, muxhahedinia 38-vjeçare që akuzon babain si agjent i qeverisë iraniane

One day after the media in Tirana distributed an email from the Mojahed resident Somayeh Mohammadi, addressed to Minister Xhafaj, accusing her father, Mostafa Mohammadi, of coming to Albania to carry out acts against the Iranian group, her father has reacted. A copy of a letter that the father of the girl, Mostafa Mohammadi, has sent to Interior Minister Fatmir Xhafaj was delivered to shqiptarja.com’s newsdesk.

Mostafa says he is a Canadian citizen and that the MEK organization in Tirana is holding his 38-year-old daughter hostage. The father says the charges are not made by his daughter but by MEK. Mostafa lists some of the facts he says shows that the letter that was released yesterday in the media was not written by their daughter.

In the letter, Somayeh said her father, Mostafa, is an agent of the Iranian Interior Ministry, and has used her to make money.

The girl’s father’s letter:

Letter to the Minister of Interior of Albania, Fatmir Xhafaj for the freedom of Somayeh Mohammedi

Dear Minister,

We, the parents of Somayeh Mohammadi, a Canadian citizen, are very angry and insulted by the treatment that is being given to our daughter by the media, by the competent Albanian bodies as well as the MEK organization in Albania which holds our daughter hostage. The letter they sent you on July 8, 2018 is a criminal and slanderous letter.

We came to Albania, enjoying our privileges as Canadian citizens, with the sole purpose of meeting our daughter who has been held hostage by the MEK organization since 1997. We have no political agenda or policy, we just want to meet our daughter.

But this request is not facilitated by the MEK organization that has held our daughter hostage since when she was 17 years old, who was a minor when she was taken from Canada by cheating and telling us she would go to Iraq for only 2 weeks – they showed us and the two-way ticket. We did not give any written permission nor did we write to appoint any proxy guardian. But at that time we believed that MEK was a democratic organization. After our daughter did not return, this organization deceived us with various reasons why. We were forced to seek help from the Canadian authorities and, thanks to their intervention, were able to save our son, Mohammad Mohammadi, who was a Canadian citizen and who now lives with us happily on Richmond Hill near Toronto.

We emigrated to Canada as political refugees in 1994. We left Iran and headed for Turkey and later to Canada. All the family were together. We were all resident in Canada and were granted Canadian passports under Canadian asylum law, except for our daughter Somayeh, who after gaining her residency was held hostage by the organization as a minor in 1997.

Our attempts to rescue our girl from this organization did not stop, just as the aggressive allegations of this organization against us, the various physical assaults – in Paris in 2015 and 2016 – have been documented, and we will not give up our intent to rescue our daughter from this extremist and violent group because we are parents. Because it is legitimate that you want to have your daughter at home. It is good to see that she is free, married, enjoying her life in freedom and democracy, and not under the pressure of anyone.

From various others who have managed to leave this organization, we have learned that they were subjected to pressures, threats to kill their families, threats to internally imprison and physically torture them as MEK did with other members under the same conditions when they wanted to leave this extremist organization. We have learned that the MEK’s camp is guarded by armed security companies and anyone who leaves without permission and escapes, the group leaders say they will be targeted by the guards. For these reasons, our daughter does not have the opportunity to leave this camp in Albania and does not enjoy the freedoms that a free person enjoys.

Minister Xhafaj, and other interested parties,

We do not believe that the letter that is addressed to you is our daughter’s letter for several reasons:

1. The letter is dated July 8, 2018. We arrived on July 5, 2018 in Tirana, so how did our daughter learn that we were here when we had not met anyone yet.

2. Our daughter says she had wanted to leave while she was a minor when she had gone and we have evidence of how this organization enticed her to return. That is why, when we met with her in Iraq 2003 she told us, rescue me from here but be careful they don’t kill me. Why did she write a letter to the US marines asking us to rescue her?

3. She says she wrote a book accusing us of being Iranian agents, even the Albanian media say we are getting our (her parents’) visas from Iran. How does our daughter have access to these kinds of documents that are official and personal? Or is it the organization that wrote the letter and only their cooperation with different regimes and intelligence agencies could provide them with these data. However, it is not factual to accuse us of anything politically since we do not carry out any political activity related to Iran otherwise we would have lost the right to asylum in Canada or we would have been prosecuted by the Canadian authorities.

4. If it is true that our daughter says she will remain in this organization by her own free will, how can we believe this, when there is no psychologist in the world to confirm such free will as normal or normal mental development for a person over 20 years without meeting with her family. What did MEK make out of our daughter? How has it managed to eradicate the feelings of love and care for her family? The accusations in Somayeh’s letter resemble the accusations of Enver Hoxha’s regime in Albania against the class enemies who were accused of being agents and whose children were forced to curse and renounce their parents.

5. I can provide photos before and after her membership in MEK, that show that Somayeh had a strong relationship with me as her father and with the other family members. So we cannot accept and believe that these are the true thoughts of our daughter. Our girl who is kept in isolation, fearful of Iranian bogeymen, blatantly violent with the ideas of radicalism and violent extremism, is the victim of a very dangerous sect.

6. We believe and have witnesses from the ex-Mojahedin who have left the extremist organization and live in Tirana, that our daughter lives in conditions of torture and inhuman treatment by the MEK jihadists. Therefore we request that you guarantee by law, constitution and international conventions; freedom of movement for our daughter; prohibition of torture and ill-treatment of a human being by a foreign organization within Albanian territory, as this is a legal obligation of your Ministry, as well as relieving you of the allegations of support for inhumane acts that this organization carries out within Albanian territory, in violation of all international human rights conventions signed by your state.

Mr. Minister, we ask for your help and ask this:

What is the reason we cannot meet with our daughter? Is this not deprivation of freedom of movement? Why do the Albanian authorities not prevent the violation of human rights by a foreign organization within Albanian territory? Why are we, as Canadian parents, treated as criminals and this organization is favoured by meeting at the directorate level in your ministry while we are deprived of this right? How can the pledge hold more than 2 parents? How can you tolerate a jihadist organization accusing two elderly parents of being agents, Western citizens who want to meet their own relative?

We have not carried out any political activity within your country and there are no grounds for slander against us in the hope we get frustrated and afraid so that we will leave your country without meeting our daughter.

Please allow us to meet our daughter outside the territory of these jihadist kidnappers! Allow us to exercise our legitimate right of parental responsibility guaranteed by any national and international law.

Honorably Yours,

Mostafa Mohammedi and Mahboubeh Hamza

Canadian citizens, parents of Somayeh Mohammedi

Original report in Albanian

http://shqiptarja.com/lajm/akuzat-e-muxhahedines-iraniane-prinderit-leter-xhafes-vajza-mbahet-peng-nga-mek-sreshtim-duke-e-kerkuar 

Akuzat e muxhahedines iraniane, prindërit letër Xhafës: Vajza mbahet peng nga MEK, s’reshtim duke e kërkuar


Somayeh Mohammadi, muxhahedinia 38-vjeçare që akuzon babain si agjent i qeverisë iraniane

***

http://youtu.be/CEb5-ZBuk4k

IMPAKT 114 – Why are the Iranian Mojahedeen keeping Somayeh Mohamadi as hostage in Albania?

Albanian government supports MEK keeping abducted Canadian woman hostage

کمپ اشرف 3 زندان گروگانهای مریم رجوی در تیرانا آلبانیFootage of the MEK’s secret base in Albania
(Mojahedin Khalq, MKO, NCRI, Saddam’s private army, Rajavi cult …)

مصطفی محمدی محبوبه محمدی تیرانا آلبانی Exclusive / Mojahed’s parents say: We are not agents, our daughter was kidnapped by Mojahedin Khalq (MEK, MKO, Rajavi cult, NCRI …)

Mostafa_Mahbube_Somayeh_Mohammadi_MEK_Maryam_Rajavi_AlbaniaWhy are the Iranian Mojahedeen keeping Somayeh Mohamadi as hostage in Albania?

Pandi Majko merr pjesë në takimin e xhihadistëve iranianëPandli Majko merr pjesë në takimin e xhihadistëve iranianë
Pandli Majko attends the meeting of jihadists promising them Albanian Passports

Albania: MEK rebrands by assassinating unwanted members

Ashamed of your Leader? Silencing the victims of Mojahedin Khalq (MKO, MEK, Rajavi cult, PMOI, NCRI …) to promote Maryam Rajavi – March 2013

Maryam Rajavi’s annual Rally in Villepinte. This year promoting ISIS, MEK, Saddamists – Everyone Loses

Massoud Khodabandeh, Iranian.com, June 29 2014: … The MEK pretend to work as mercenaries to suit western backers but have in reality simply exploited loopholes and weaknesses in western political systems purely to promote themselves and, like parasites, find a niche to exist in for a while. The MEK have infiltrated parliaments and ministries and …

Hanging to ISIS terrorists; futile struggle of MKO terrorists to survive (Mojahedin Khalq, MEK, Rajavi cult)

مریم رجوی صدامیان داعش تروریسمA. Sepinoud, Nejat Bloggers, July 05 2014: … the Mujahedin Khalq terrorist group which has already been active supporting the extremists in the region or elsewhere, didn’t hesitate hailing and supporting blatantly the so called Islamic government of Iraq and the Levant(ISIL/ISIS), despite the shocking news and gruesome photos of the mass killings and savage …

International meeting for ISIL in France (Mojahedin Khalq, MKO, MEK, Rajavi cult)

Maryam Rajavi terrorist syriaVoltairenet, July 03 2014: … MEK president Maryam Rajavi seized the opportunity to violently lash out against Iraqi Prime Minister Nouri al-Maliki and rejoice over the progress achieved by the Islamic Emirate in Iraq and the Levant (ISIL). French politics nowadays are profoundly schizophrenic: on one hand France (as the U.S.) officially condemns the …