اسپوتنیک، هشتم ژوئیه 2021:… س: آیا امکان انجام پرونده جنایی بین المللی علیه شخص متوفی (علی معتمد، تروریست فاجعه 7 تیر که به هلند پناهنده شد و سپس آنجا کشته شد) مجاز است؟ اگر قاتل مرده باشد، چه کسی باید پاسخگوی خانواده های کشته شدگان حمله تروریستی 28 ژوئن 1981 باشد؟ ج: برای من واقعا عجیب است که اروپا و آمریکا، در مجموع کشورهای بلوک غرب که شعار حقوق بشر را می دهند، چگونه گاهی سوپر بیانیه و ادبیاتی در خصوص حقوق بشر را ارائه می دهند که مورد استقبال قرار می گیرد، منتهی مراتب چرا کشوری چون هلند اقدام به پناهنگی به محمدرضا کلاهی می نماید، فردی که اقدام به ترور نموده است. تروریست پس یعنی چی! حمایت هلند از تروریسم . پناه دادن به محمدرضا کلاهی
رد پای سازمان مجاهدین خلق رجوی از محمدرضا کلاهی قاتل تا علی معتمد مقتول
حمایت هلند از تروریسم . پناه دادن به محمدرضا کلاهی
دولت هلند باید بر اساس قوانین بین المللی به پناهندگی عامل ترور 7 تیر پاسخ دهد
تهیه شده توسط سمیرا اسماعیلی
حقوق دادن ایرانی امیر حسین نوربخش اعلام داشت که دولت هلند باید به پرونده پناهندگی عامل ترور حادثه هفتم تیر سال ۱۳۶۰ با گذشت 40 سال از این حادثه هچنین پاسخ دهد.
به گزارش اسپوتنیک، انجمن دفاع از قربانیان تروریسم در حاشیه چهل و هفتمین دوره شواری حقوق بشر سازمان ملل متحد، نشستی با عنوان “ظرفیت های حقوقی و مواهب حقوق بشر” همزمان با چهلمین سالگرد حادثه هفتم تیر سال ۱۳۶۰ با حضور وکلا، قضات، حقوقدانان، اصحاب رسانه و خانوادههای این افراد برگزار کرد.
در این همایش اعلام شد از آنجا که سالها پیش «علی معتمد» (علی معتمد یا همان محمدرضا کلاهی)) تروریست فاجعه هفتم تیر) به کشور هلند رفته و پناهندگی میگیرد و در آنجا کشته میشود: حق مسلم خانواده قربانیان هفتم تیر این است که دادگاهی در این خصوص تشکیل شود و حداقل به عنوان مشارکت کننده در دادگاه وی حاضر باشند و این یک حق اولیه قربانیان اقدامات تروریستی است. چنین حقی در اتحادیه اروپا قبول شده است ولی دولت هلند در این پرونده تاکنون همکاری لازم را نداشته است. دولت هلند براساس وظیفه مسوولیت خود در قبال حقوق بشر باید با مجرم تروریستی علی معتمد برخورد مناسب را انجام می داد تا رعایت حقوق بشر تضمین شود.
در این راستا، خبرگزاری اسپوتنیک با امیر حسین نوربخش، حقوقدان و پژوهشگر مسائل حقوقی به گفتگو نشسته است و از جنبه های حقوقی این ترور و عملکرد دولت هلند در اعطای پناهندگی به مضنون ترور 7 تیر سوالهایی از این حقوقدان ایرانی پرسیده شد.
آیا امکان انجام پرونده جنایی بین المللی علیه شخص متوفی (علی معتمد، تروریست فاجعه 7 تیر که به هلند پناهنده شد و سپس آنجا کشته شد) مجاز است؟ اگر قاتل مرده باشد، چه کسی باید پاسخگوی خانواده های کشته شدگان حمله تروریستی 28 ژوئن 1981 باشد؟
برای من واقعا عجیب است که اروپا و آمریکا، در مجموع کشورهای بلوک غرب که شعار حقوق بشر را می دهند، چگونه گاهی سوپر بیانیه و ادبیاتی در خصوص حقوق بشر را ارائه می دهند که مورد استقبال قرار می گیرد، منتهی مراتب چرا کشوری چون هلند اقدام به پناهنگی به محمدرضا کلاهی می نماید، فردی که اقدام به ترور نموده است. تروریست پس یعنی چی! همه ما می دانیم که اصطلاح ترور در فرانسه برای اولین بار مورد استفاده قرار گرفت که به معنای “وحشت آفرینی” است. وقتی فردی از طرف خود یا سازمانی اقدام به ترور می نماید، عواقب آن را می داند. حادثه ترور فوق در 7 تیر به انقلاب ایران آسیب وارد کرد. حتی اقدامات تروریستی علیه مردم ایران انجام شده است، مردم ایران جدا از بحث انقلاب و سیاست، مردم عادی بارها مورد هدف ترور در خیابان ها قرار گرفته اند، حدود 4000 ایرانی در خیابان ها به این صورت ترور شدند. به عنوان مثال سازمان مجاهدین خلق از سوی بلوک شرق مورد حمایت قرار نگرفت.
“One of #Iran’s most wanted men was on his way to work when he was shot dead by two men in #Netherlands.” #terrorism https://t.co/zBVPBtroMT
— Ali Kheradpir (@AliKheradpir) June 1, 2018
“One of #Iran’s most wanted men was on his way to work when he was shot dead by two men in #Netherlands.” #terrorism https://t.co/zBVPBtroMT
— Ali Kheradpir (@AliKheradpir) June 1, 2018
آیا دولت هلند درگیر دعاوی خواهد شد؟
به لحاظ حقوقی ، دولت هلند آمده است به فردی به اصطلاح پناهندگی داده است که برای وی پناهندگی اش معنا ندارد، زیرا این فرد تحت تعقیب بوده است. پناهندگی معنی ندارد، زیرا از منظر بین المللی تحت تعقیب است. دولت ایران هنوز نمی داند چطور این فرد کشته شده است، و اصلا آیا همین فرد از بین رفته است، آیا واقعا وی کشته شده است. بنابراین حتی یک درصد کشته شدن وی را تقصیر ایران بدانیم، این به معنای تئوری پیش گیرانه از جنگ است، از جنگی که ممکن است به صورت ناخواسته یپش بیاید و صلح و امنیت ملی را بر هم بزند. خوب ما دیدیم که قضیه 11 سپتامبر پیش امد به دلیل اینکه طراحان این عملیات در خاک کشورهایی چون افغانستان و پاکستان بوده اند که آمریکا به خود اجازه داده بود که خیلی راحت به این کشورها لشکر کشی کند. در واقع در اینجا جنگ به عنوان عمل حقوقی است نه سیاسی که آثار حقوقی دارد.
من نمی گویم که این اتفاقی که واقعا برای آقای کلاهی افتاده است و کشته شده است! کشته شدن وی را نیز نمی توان به ایران نسبت داد. در واقع تئوری پیش گیرانه و دفاع از حاکمیت ملی هر علتی دارد، چه ملت شرقی باشد و چه غربی. اصولا دولت هلند خودش در این مورد تعقیب حقوقی است، چرا به چنین فردی که ترور کرده است پناهندگی داده است؟ وی در این کشور چه کارهایی انجام می داده است.
جالب است یک دسته تروریستهایی که در جنوب ایران به عنوان الاهواز و اسامی عربی به کار می برند، که اعراب ایرانی هستند که تجزیه طلبند که رسما می گویند ما می خواهیم اهواز را جدا کنیم، چرا دولت دانمارک به راحتی به این افراد پناهندگی می دهد. بنابراین الان دولت هلند بر اساس قوانین بین المللی مسئولیت دارد! زیرا صلح بین المللی را به خطر انداخته است.
زیرا هر کشوری که زمانی که به تروریست ها پناه می دهند، در تئوری پیش گیرانه، حقوق بین المللی را به خطر می اندازند و مبانی مسئولیت بین المللی آنها از بین می رود، و زمانی که این قوانین این بین الملی از بین رود. پس ما به عنوان “دولت” در حوزه بین الملل به عنوان مهمترین بازیکن نقش تحت عنوان “گاورنمنت / دولت” حق پرسش از دولت هلند را داریم.
لذا دولت هلند باید پاسخگو باشد که چرا به این افراد پناهندگی داده است و آنها در این کشور چه می کرده اند.
#محمدرضا_کلاهی عامل انفجار #هفت_تیر در #هلند کشته شد، 37سال پیش با بمب گذاری در سالن مرکزی #حزب_جمهوری_اسلامی عامل شهادت بیش از هفتاد انسان شده بود، #اصالت_زور در #روابط_بین_الملل یعنی همین ، کسی با جنایت چهل سال پیش کاری ندارد ولی به دنبال دلیل کشته شدن یک #بمب_گذار می گردند pic.twitter.com/1HUrQRSBwD
— rohollahaminabadi (@sraminabadi) January 14, 2019
حمایت هلند از تروریسم . پناه دادن به محمدرضا کلاهی
***
همچنین:
https://iran-interlink.org/wordpressfa/دادگاه-علی-معتمد-محمدرضا-کلاهی-در-هلند/
دادگاه علی معتمد محمدرضا کلاهی در هلند و درخواست خانوادهای قربانیان ترور برای مشارکت
ایسنا، تهران، سی ام ژوئن 2021:… دکتر هیبت الله نژندی منش عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی عنوان داشت: اگر بخواهیم به تروریسم کیفر داده شود باید رفتارهای دوگانه دولت ها پایان یافته و همکاری مسئولانه کشورها در عرصه بین المللی تقویت گردد. همچنین وی در ادامه عنوان داشت: علی معتمد تروریست فاجعه هفتم تیر به کشور هلند رفته و پناهندگی می گیرد و در آنجا کشته می شود. حق مسلم خانواده قربانیان هفتم تیر این است که حداقل به عنوان مشارکت کننده در دادگاه وی حاضر باشند و این یک حق اولیه قربانیان اقدامات تروریستی است. چنین حقی در اتحادیه اروپا قبول شده است ولی دولت هلند در این پرونده تاکنون همکاری لازم را نداشته است. دادگاه علی معتمد محمدرضا کلاهی در هلند و درخواست خانوادهای قربانیان ترور برای مشارکت
History of Assassinations In Rajavi Cult
دادگاه علی معتمد محمدرضا کلاهی در هلند و درخواست خانوادهای قربانیان ترور برای مشارکت
در پنل ظرفیتهای حقوقی و مواهب حقوق بشر مطرح شد
حق مسلم خانوادههای قربانیان هفتم تیر برای مشارکت در دادگاه علی معتمد
انجمن دفاع از قربانیان تروریسم با همکاری مرکز پژوهشهای مجلس، مرکز حقوق بینالمللی و سرمایه گذاری لاهه کمیسیون حقوق بشر اسلامی در حاشیه چهل و هفتمین دوره شواری حقوق بشر سازمان ملل متحد پنلی را با عنوان “ظرفیت های حقوقی و مواهب حقوق بشر” همزمان با چهلمین سالگرد فاجعه تروریستی هفتم تیر سال ۱۳۶۰ با حضور وکلا، قضات، حقوقدانان، اصحاب رسانه و خانواده های معظم شهدا برگزار نمود.
به گزارش ایسنا، در این نشست زمینه ها و موانع بهره مندی قربانیان ترور از ظرفیت های حقوق در عرصه بین المللی به ویژه اروپا و کشور هلند مورد بحث بررسی قرار گرفت .
در ابتدای مراسم دکتر هیبت الله نژندی منش عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی عنوان داشت: اگر بخواهیم به تروریسم کیفر داده شود باید رفتارهای دوگانه دولت ها پایان یافته و همکاری مسئولانه کشورها در عرصه بین المللی تقویت گردد.
همچنین وی در ادامه عنوان داشت: علی معتمد تروریست فاجعه هفتم تیر به کشور هلند رفته و پناهندگی می گیرد و در آنجا کشته می شود. حق مسلم خانواده قربانیان هفتم تیر این است که حداقل به عنوان مشارکت کننده در دادگاه وی حاضر باشند و این یک حق اولیه قربانیان اقدامات تروریستی است. چنین حقی در اتحادیه اروپا قبول شده است ولی دولت هلند در این پرونده تاکنون همکاری لازم را نداشته است.
در ادامه دکتر بهزاد رضوی فرد، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی بیان داشت: یکی از کارکردهای حقوق جزا مبارزه با بی کیفری در مواجهه با جرائم تروریستی است. اولین مسئله در واکنش به جرائم تروریستی این است که آیا کیفرها از بازدارنگی کافی برخوردار هستند یا نه و اینکه چه مجازاتی و چه جرم انگاری هایی می تواند پاسخ مناسبی برای جرائم تروریستی باشد. وی در ادامه بیان داشت باید پاسخ مناسبی به تروریسم بدهیم و باید از جرم انگاری جرائم تروریستی ابهام زدایی کنیم.
در بخش دیگری از پنل خانم دکتر مهزاد صفاری نیا عضو هیئت علمی دانشگاه رفاه بیان داشت: در کنوانسیون های مربوط به پناهندگان کشورها ملزم هستند به مرتکبین جرائم تروریستی پناهندگی اعطا نکنند. در این خصوص باید با سه بعد از حقوق آشنا شویم. حقوق پناهندگان، موضوع بی کیفرمانی مجرمان تروریستی و حقوق بنیادین بشر.
وی در ادامه عنوان داشت: باید تعاملاتی بین کشورها ایجاد شود تا از بی کیفرمانی جلوگیری شود. همچنین باید اصلاحاتی در حقوق داخلی کشورها صورت گیرد تا جرائم بازتعریف شود. اگر به این سه بعد توجه شود تروریستی که در کشوری پناهنده شده و سال ها سکونت داشته، به کشورهای مبدا خود مسترد شوند. همچنین باید کشورها تضمیناتی بدهند که مجازاتی برای مجرمین در نظر گرفته و مجرمین بیکیفر نمانند.
در ادامه دکتر زهره الهیان، رئیس کمیته حقوق بشر مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: گروهک منافقین با ۱۷ هزار نفری که به شهادت رسانده مورد حمایت جبهه استکبار بوده و هست. حال باید بپرسیم آیا تروریسم خوب و بد داریم؟ اعطای پناهندگی به این تروریست ها چه معنایی دارد؟ چه دلیلی وجود دارد که با وجود کنوانسیون های بین المللی به آنها پناهندگی داده می شود. وی در ادامه عنوان داشت: باید سازوکارهای قانونی برای مستندسازی اقدامات تروریستی در داخل و خارج از کشور ایجاد شود و با دفاع مستدل و منطقی از حقوق قربانیان در همه عرصه ها بخشی از حقوق تضییع شده ملت ایران را استیفا نماییم.
دکتر انیسه ون انگلند، استاد دانشگاه کرنفیلد انگلستان سخنران بعدی این پنل بیان داشت: اولین اقدام برای مجازات مجرمین اقدامات تروریستی این است که اطلاعات جمع آوری کنیم. متاسفانه در حال حاضر دادرسی بین المللی در خصوص اقدامات تروریستی وجود ندارد و کشورها موظف به پیگیری موارد تروریستی براساس قواعد خودشان هستند. وی در ادامه عنوان داشت متاسفانه در خصوص پناهندگان در اروپا ترسی به وجود آمده است و موضوع پناهندگان امنیتی شده است.
در بخش دیگری از پنل دکتر فریدون جعفری، دستیار ویژه وزیر علوم در امور حقوق شهروندی و عضو هیئت علمی دانشگاه با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هفتم تیر عنوان داشت در تعاریف از تروریسم چهار عنصر بیان شده است: خشونت آمیز بودن، سازمان یافته بودن، اقدام براساس اهداف ایدئولوژیک و اقدام علیه غیر نظامیان. وی در ادامه عنوان داشت در خصوص حقوق قربانیان تروریسم دو نوع حقوق داریم اول عدالت کیفری یعنی پذیرش مسئولیت و مجازات مجرمین و دوم عدالت جبرانی که به معنای جبران خسارات وارده بر قربانیان از نظر مادی و معنوی است. وی در ادامه عنوان داشت از دانشگاهیان این انتظار می رود که با در نظر داشتن اسناد حقوقی و مستند سازی تروریسم افکار عمومی دنیا را توجیه کنند که کشور ما از بزرگ ترین قربانیان تروریسم است. ما قربانی تروریسم بوده ایم و این تروریسم همچنان در این کشور قربانی می گیرد.
دکتر محمد امین کوشا، دانشجوی حقوق بین الملل در بخش دیگری از پنل اظهار داشت: حق بر دانستن حقیقت از موضوعات اساسی است. در موضوع علی معتمد هلند تکلیف دارد در مورد جرمی که اتفاق افتاده تحقیق کند. علی معتمد وقتی در هلند به قتل رسید این پرونده جنبه تروریستی نداشت و دایره شمول حق بر دانستن محدود بود اما زمانی که دولت هلند اعلام کرد علی معتمد همان محمدرضا کلاهی مجرم تروریستی فاجعه هفتم تیر است دایره شمول حق بر دانستن حقیقت گسترده تر شد. وی در ادامه عنوان داشت پس از این واقعه ذینفعان این پرونده گسترده تر شدند و اکنون تمامی ملت ایران، علاوه بر قربانیان فاجعه هفتم تیر در زمره ذینفعان این پرونده بوده و دارای حق بر دانستن حقیقت هستند.
وی در ادامه عنوان داشت: برای استیفای چنین حقی باید دیپلماسی حقوقی به کار گرفته شود.
در ادامه دکتر کرنیس دوبلر وکیل و حقوقدان بین المللی از آمریکا از طریق تماس تصویری بیان داشت: در موضوع پناهندگی استثنائاتی وجود دارد. افرادی که مرتکب اعمال مغایر با مقاصد و اصول ملل متحد شده اند و نیز افرادی که مرتکب جنایتی علیه صلح یا بشریت یا جنایت جنگی شده باشند و یا فردی که مرتکب جنایت بزرگی شده جنایتکاری است که آزادی رفتن به کشوری دیگر را ندارد یعنی در صورت ارتکاب به جنایت بایستی به کشور خود برگردانده و استرداد شود.
علی رودباری دانشجوی دکتری حقوق بین الملل دانشگاه علامه در ادامه نشست بیان داشت: بی کیفری عاملی موثر در گسترش جنایات است. ما در مورد علی معتمد چه کرده ایم؟. قربانیان ترور چهار دسته هستند قربانیان مستقیم، ثانویه (خانواده درجه یک)، غیر مستقیم و بالقوه. بحث من درباره قربانیان ثانویه این اقدام تروریستی است. براساس حقوق بین الملل مقوله تروریسم به دولت ها موکول شده است. سوال این است که دولت هلند نسبت به تعهدات خود نسبت به قربانیان ثانویه چه اقدامی کرده است؟ وی در ادامه عنوان داشت دولت هلند در خصوص این قربانیان مسئولیت دارد و با این عنوان که از هویت علی معتمد بی اطلاع بوده نمی تواند از این مسئولیت شانه خالی کند. دولت هلند چند وظیفه دارد. ۱- دسترسی به دادخواهی ۲- حفاظت از بزه دیدگان ۳- اطلاع رسانی به بزه دیدگان در مورد مراکز حمایتی ۴- کمک های مادی و غیر مادی به بزه دیدگان و در نهایت پرداخت غرامت.
در ادامه محمد رضا اسلامی فرزند شهید بیان داشت: در حال حاضر برخورد دوگانه و گزینشی با تروریسم صورت می گیرد. دولت هلند که به یک فرد تروریست پناهندگی داده و دولت آلبانی که به منافقین پایگاه داده اند مجرم هستند. وی در ادامه عنوان داشت باید بپرسیم که منبع مالی منافقین کجاست؟ چه کسانی از این فرقه تروریستی حمایت مالی می کنند؟ باید از کسانی شکایت شود که این شبکه ها را ایجاد می کنند. وی در انتها عنوان داشت پس از گذشت سالیان متمادی همچنان غم فقدان پدر بر دوشم سنگینی می کند. من هنوز هم خسارت دیده اقدام تروریستی هستم.
در بخش دیگری از نشست قاضی دکتر جبار عیسائیان رئیس شعبه ۱۳ دادگاه تجدید نظر استان کرمانشاه در خصوص نقض تعهدات بین المللی و منطقه ای هلند در قبال اعطای پناهندگی به علی معتمد عنوان داشت در پرونده علی معتمد بحث بر سر احراز شرایط پناهندگی از سوی این فرد است. هلند جزئی از اتحادیه اروپاست و قوانین بین المللی را قبول دارد. اگر فردی به عنوان پناهنده به این کشور مراجعه کند این کشور موظف به احراز شرایط وی است. وی در ادامه عنوان داشت حال تفاوتی نمی کند که ادعای هلند مبنی بر عدم آگاهی از سابقه تروریستی محمدرضا کلاهی یا علی معتمد چقدر صحت دارد. با توجه به امکاناتی که این کشور در اختیار دارد نمی تواند این عدم آگاهی را توجیه کند.
در ادامه دکتر وحید بذار کارشناس دفتر خدمات حقوقی و بین الملل ریاست جمهوری عنوان داشت نقض حقوق بشر غیرقابل قبول است. همگی دولت ها موظف به رعایت حقوق بشر و تضمین این رعایت هستند. نقض حق حیات یکی از اولین موارد نقض حقوق بشر به واسطه اقدامات تروریستی است. دولت هلند براساس وظیفه مسئولیت خود در قبال حقوق بشر باید با مجرم تروریستی علی معتمد برخورد مناسب را انجام می داد تا رعایت حقوق بشر تضمین گردد.
همچنین در این پنل دکتر میرمصطفی سید اشرفی رئیس دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۲۰ شرحی از اقدامات صورت گرفته در پرونده مربوط به محمد رضا کلاهی را برای حضار بیان داشت. پنل ظرفیت های حقوقی و مواهب حقوق بشر به صورت وبیناری و حضوری در محل مرکز پژوهش های مجلس برگزار گردید.
انتهای پیام
دادگاه علی معتمد محمدرضا کلاهی در هلند و درخواست خانوادهای قربانیان ترور برای مشارکت
حمایت هلند از تروریسم .
***
همچنین:
https://iran-interlink.org/wordpressfa/مخفی-کردن-و-لاپوشانی-قتل-محمدرضا-کلاهی/
مخفی کردن و لاپوشانی قتل محمدرضا کلاهی توسط مجاهدین خلق و مریم رجوی در هلند
بی بی سی، نوزدهم ژوئیه 2019:… مسعود خدابنده: سازمان مجاهدین خلق از بعد از ساقط شدن ولینعمت سابقش صدام حسین از سازمان “مسعود رجوی و صدام حسین” که سازمانی “تروریستی نظامی” بود به سازمان “مریم رجوی و ترکی الفیصل” که سازمانی “تروریستی اطلاعاتی” است تغییر شغل داد. این سازمان که دیگر توانایی نظامی را بصورت صد در صد از دست داده است امروز بعنوان دستگاه “تروریستی اطلاعاتی” در غرب و بالاخص در اروپا مورد استفاده قرار میگیرد. نمونه قتل محمد رضا کلاهی و سناریوهای ساختگی (خوراک تبلیغاتی علیه منافع عالیه اتحادیه اروپا) را حتما میتوان در این چهارچوب به خوبی تبئین کرد مخفی کردن و لاپوشانی قتل محمدرضا کلاهی توسط مجاهدین خلق و مریم رجوی در هلند
چرا کسی در غرب معمای قتل محمد رضا کلاهی را از مریم رجوی سوال نمی کند؟
مخفی کردن و لاپوشانی قتل محمدرضا کلاهی توسط مجاهدین خلق و مریم رجوی در هلند
دادگاه هلند ‘ارتباطی بین حکومت ایران و سازماندهنده قتل محمدرضا کلاهی نیافت’
دادگاهی در هلند یک مرد ٣٨ ساله را برای سازمان دادن قتل محمدرضا کلاهی صمدی در هلند مجرم شناخت و به حبس ابد محکوم کرد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس میگوید در حکم دادگاه آمستردام آمده که این دادگاه نتوانسته ارتباطی میان فرد سازماندهنده قتل محمدرضا کلاهی و حکومت ایران پیدا کند، چرا که محکوم حاضر نشده درباره انگیزهاش توضیحی بدهد.
پیشتر دولت هلند گفته بود احتمال میدهد که ایران در این قتل نقش داشته باشد.
محمدرضا کلاهی، که با نام علی معتمد در هلند زندگی میکرد، چهار سال پیش در نزدیکی خانهاش به ضرب گلوله دو مهاجم نقابدار کشته شد.
در ایران محمدرضا کلاهی به عنوان عامل بمبگذاری دفتر حزب جمهوری اسلامی در سال ۱۳۶۰ معرفی میشود. در این انفجار بیش از ٧٠ نفر از مقامهای حکومتی، از جمله محمد بهشتی، کشته شدند.
سه ماه پیش دو نفر در هلند به عنوان عامل قتل محمدرضا کلاهی مجرم شناخته شده و به بیش از ٢٠ سال زندان محکوم شدند.
دادگاه گفته شخصی که امروز به حبس ابد محکوم شد، به عاملان قتل “اطلاعات کلیدی” داده و ١٣٠ هزار یورو هم به آنها پرداخته بود.
محمدرضا کلاهی که بود؟
محمدرضا کلاهی عضو حزب جمهوری اسلامی و مسئول برگزاری برخی جلسات آن بود.
مقامهای جمهوری اسلامی او را یک “نفوذی” سازمان مجاهدین خلق در حزب جمهوری اسلامی میدانند.
پس از انفجار مرگبار در دفتر این حزب، اکبر هاشمی رفسنجانی در خاطرات خود درباره محمدرضا کلاهی نوشته است: “فعلا متواری است. ده دقیقه قبل از انفجار، به بهانهای از دفتر حزب به طور مرموز بیرون رفته است… مهندس موسوی آمد و جریان مفقود شدن کلاهی و احتمال عامل انفجار بودنش را مطرح کرد؛ به عنوان بستنی خریدن، قبل از انفجار، فرار کرده است.”
برخی از اعضای سابق سازمان مجاهدین چون سعید شاهسوندی و مسعود خدابنده نقش محمدرضا کلاهی در این انفجار را تایید میکنند.
اما ابوالحسن بنیصدر، رئیس جمهور سابق ایران که چند روز پیش از انفجار از کار برکنار شده بود، میگوید سازمان مجاهدین خلق در آن مقطع دست داشتن در این انفجار را تکذیب کرده است.
به گفته آقای بنیصدر ستاد ارتش ایران به او گفته بود: “این کار از لحاظ مهندسی انفجار، تنظیم شده بوده است … این کار را یا ارتش کرده، یا سپاه و یا یک قدرت خارجی.”
عزتالله سحابی هم گفته بود که بازجویانش به او گفتهاند مسئولیت انفجار دفتر حزب جمهوری با مجاهدین خلق نبوده و محمدرضا کلاهی عامل یک سازمان اطلاعاتی خارجی بوده است.
مخفی کردن و لاپوشانی قتل محمدرضا کلاهی توسط مجاهدین خلق و مریم رجوی در هلند
حمایت هلند از تروریسم .
***
همچنین:
https://iran-interlink.org/wordpressfa/دستور-قتل-محمدرضا-کلاهی-را-مریم-رجوی-و-ت/
دستور قتل محمدرضا کلاهی را مریم رجوی و ترکی الفیصل داده اند. شک نکنید
مسعود خدابنده، مشاورین استراتژی خاورمیانه، بیستم فوریه 2019:… سازمان مجاهدین خلق از بعد از ساقط شدن ولینعمت سابقش صدام حسین از سازمان “مسعود رجوی و صدام حسین” که سازمانی “تروریستی نظامی” بود به سازمان “مریم رجوی و ترکی الفیصل” که سازمانی “تروریستی اطلاعاتی” است تغییر شغل داد. این سازمان که دیگر توانایی نظامی را بصورت صد در صد از دست داده است امروز بعنوان دستگاه “تروریستی اطلاعاتی” در غرب و بالاخص در اروپا مورد استفاده قرار میگیرد. نمونه قتل محمد رضا کلاهی و سناریوهای ساختگی (خوراک تبلیغاتی علیه منافع عالیه اتحادیه اروپا) را حتما میتوان در این چهارچوب به خوبی تبئین کرد.
چرا کسی در غرب معمای قتل محمد رضا کلاهی را از مریم رجوی سوال نمی کند؟
مسعود خدابنده، مشاورین استراتژی خاورمیانه
دستور قتل محمدرضا کلاهی را مریم رجوی و ترکی الفیصل داده اند. شک نکنید.
امروز مجددا بحر طویلی از جریان قتل محمد رضا کلاهی (کریم رادیو) و ارتباط احتمالی آن با جمهوری اسلامی ایران در رادیو فردا منتشر شد. از نظر بنده که هم وابستگی های رادیو فردا طی دهه های اخیر را میشناسم، هم سردر گمی های سازمان اطلاعات مرکز امریکا سی آی ای (سیا) را بخصوص بعد از ریاست مایک پمپئو دیده ام و هم با شناخت نزدیکی که طبعا از مریم رجوی و شیوخ عربستان سعودی دارم، جای شکی نیست که این مطلب عمدا به هر وسیله ای متوصل شده تا مبادا نامی از “سازمان پر افتخار مجاهدین خلق ایران” و رهبر مرحومش “مسعود رجوی” و رهبر نالایق تر جدیدش “مریم رجوی” برده شود. از محتوای نوشته هم میشود به خوبی فهمید که اصلا بحث بر سر قتل این عضو بدبخت و بد شانس و آلت دستی که بمب را در ساختمان گذاشت و فرار کرد نیست.
بوضوح میتوان دید که در این سناریوهای سریالی قصد سازمان اطلاعات مرکزی امریکا (احتمالا بوساطت موساد) فشار بر اروپاست تا شاید در دقایق آخر بالاخره بتوانند آنها را با دستگاه اعجوج معجوج ترامپ علیه ایرانیان همگام کنند که البته نهایتا قصدی هم بیشتر از “مذاکره مستقیم” بین دولت روحانی و دولت ترامپ نمیخواهند.
سازمان پرافتخار! مجاهدین خلق عراق و آلبانی و عربستان سعودی و فرانسه و … و شورای (فرقه تک رهبری) ملی (وابسته) مقاومت (وادادگی) ایران (هر کشوری بغیر از ایران) اش هم بعنوان وسیله و ابزار با افزودن این ترور (شکار مرغ خانگی در حیاط خلوط خانه) به کارنامه چهار دهه مزدوری میخواهند هم از توبره “حمایت مالی عربستان” بخورند و هم از آخور “راحت شدن از دست یکی از قدیمی ترین ناراضیان درونی”.
باز شکی ندارم که “انفجار ساختمان حزب جمهوری اسلامی” توسط محمد رضا کلاهی اگر چه بنام مجاهدین خلق (منافقین) و مسعود و مریم رجوی ولی حتما بواسطه پشتیبانی سازمانهای اطلاعاتی بیگانه برنامه ریزی و عملیاتی شد و البته بعد از شکست کودتا این فرد و دیگر نفرات جا مانده به دستگاه مجاهدین خلق (آن زمان تحت الحمایه حزب دموکرات کردستان زیر بیرق صدام حسین) تحویل داده شدند. همان سازمانهایی که خود رجوی را هم با خلبان شخصی محمد رضا شاه به فرانسه فرستادند تا در نقشی جدید در پاریس و سپس در بغداد بازی کند. و همان سازمانهایی که “خر را شناخته اند و شاخش نمیدهند” و همان سازمانهایی که چهار دهه گذشته حتی یکبار حاضر نشدند یک ویزای سه روزه به اینها بدهند.
معروف است، میگویند “فرانسوی ها دوست دارند سگ را داخل خانه نگه دارند ولی انگلیسی ها و امریکایی ها سگ را بیرون خانه می بندند”.
همانطور که قبلا هم در نقاط مختلف عنوان کرده ام سازمان مجاهدین خلق از بعد از ساقط شدن ولینعمت سابقش صدام حسین از سازمان “مسعود رجوی و صدام حسین” که سازمانی “تروریستی نظامی” بود به سازمان “مریم رجوی و ترکی الفیصل” که سازمانی “تروریستی اطلاعاتی” است تغییر شغل داد. این سازمان که دیگر توانایی نظامی را بصورت صد در صد از دست داده است (این مهم را عربستان به گروههای مستقر در کردستان عراق و ایضا بلوچستان پاکستان محول کرده اند) امروز بعنوان دستگاه “تروریستی اطلاعاتی” در غرب و بالاخص در اروپا مورد استفاده قرار میگیرد. نمونه قتل محمد رضا کلاهی و سناریوهای ساختگی (خوراک تبلیغاتی علیه منافع عالیه اتحادیه اروپا) را حتما میتوان در این چهارچوب به خوبی تبئین کرد.
وقت داشتید این مطلب اخیر رادیو فردا را بخوانید و مقایسه بفرمایید
رادیو فردا، نوزدهم فوریه 2019:
https://www.radiofarda.com/a/iran_terror_dutch_kolahi_new_information/29758996.html
جزئیات تازه از پرونده قتل کلاهی؛ «صدور دستور ترور از زندان»
دادستان عمومی هلند در جریان محاکمه افراد متهم به قتل محمدرضا صمدی کلاهی، عامل انفجار حزب جمهوری اسلامی، که با نام علی معتمد در شهر آلمیره زندگی میکرده، گفته است که تاکنون شواهدی مبنی بر دست داشتن ایران در این قتل پیدا نشده است.
مرتضی صادقی، فعال سیاسی ساکن هلند، که این پرونده را از ابتدا دنبال و خبر قتل محمدرضا کلاهی را برای نخستین بار اعلام کرد، خردادماه پیشبینی کرده بود که کشف ارتباط عاملان این ترور با جمهوری اسلامی «مورد تمایل سیستم امنیتی هلند نیست» و از سویی دشوار است، چرا که آنان با واسطه برای انجام این قتل اجیر شدهاند.
آقای صادقی، در گفتوگو با رادیو فردا، میگوید که هنوز هم دولت هلند عزم جدی برای درگیری با جمهوری اسلامی در این باره ندارد.
از سوی دیگر به گفته او، جمهوری اسلامی به دلیل همکاریهای امنیتی با اروپا و آمریکا در منطقه، این حق را برای خود قائل شده که مخالفانش در خاک اروپا که به اقدامات مسلحانه دست میزنند را ترور کند.
بر اساس اطلاعات رسانههای هلند، انور آ ۲۸ ساله و موروا م. ۳۵ ساله قاتلان محمدرضا کلاهی هستند. به گفته آقای صادقی، پلیس و نیروهای امنیتی هلند حدود پنج هزار بزهکار را تحت نظر گرفتند و تلفنهای آنها را شناسایی کردند تا در نهایت به این دو نفر رسیدند.
انور آ ۲۸ ساله یکی از ۶۰۰ خلافکار مشهور آمستردام است و برادرش نیز سردسته یک باند خلافکار است. بر اساس چهرهنمایی، گفته شده بود که خانواده یکی از اینها ممکن است اصالتاً از یکی از مستعمرههای هلند به نام آنتیک لس باشد اما هر دو تابعیت هلندی دارند.
دادستان هلند اخیراً اعلام کرده که این دو نفر از شخصی به نام نوفل اف. (Naoufal F)، که یک تبهکار حرفهای است و در زندان بوده دستور قتل را دریافت کرده بودند.
یکی از قاتلان علی معتمد یا محمدرضا کلاهی نیز گفته است مجری دستوری بوده که به او رسیده و اصلاً خبر ندارد که فرد کشته شده چه کسی است.
مطبوعات هلند با وکیل نوفل اف. نیز مصاحبه کردهاند و او گفته که «هیچ مدرکی برای اینکه این ترور مرتبط با جمهوری اسلامی باشد، وجود ندارد».
مرتضی صادقی در این باره میگوید: «مرتبط بودن افراد اجیر شده برای این قتل با جمهوری اسلامی، برای سیستم قضایی هلند قابل اثبات نیست، چرا که در این سیستم همه چیز باید بر اساس ادله مشهود مشخص باشد، و به همین دلیل دستگاه قضایی اعلام کرده که مدرک کافی برای اثبات ارتباط قاتلان با جمهوری اسلامی ندارد».
سرویس اطلاعاتی هلند اوایل ماه میلادی جاری اعلام کرده بود، «قرائنی جدی در دست دارد» که نشاندهنده دست داشتن ایران در سوءقصد به محمدرضا کلاهی و احمد نیسی است.
اتحادیه اروپا نیز ۱۸ دیماه امسال به دلیل «طرحریزی ترور در خاک اروپا» با وضع تحریمهایی علیه بخشی از وزارت اطلاعات ایران موافقت کرد.
با این حال مرتضی صادقی میگوید، دولت هلند هنوز هم تمایل ندارد این موضوع به درگیری جدی با جمهوری اسلامی تبدیل شود، چرا که دستگاه امنیتی این کشور از سال ۲۰۱۶ به طور کامل در جریان موضوع بود اما قصد نداشت شواهد خود را اعلام کند.
او یکی از نشانههای این موضوع را اطلاعرسانی دیرهنگام درباره اخراج دو دیپلمات ایرانی از هلند و عدم اقدام متقابل از سوی جمهوری اسلامی ذکر میکند.
به گفته آقای صادقی، «واقعیت این است که این دو دیپلمات به وزارت کشور هلند خواسته شدند و با آنان صحبت شد و آنان از هلند رفتند. در مقابل نیز دولت ایران هیچ دیپلمات ایرانی را به تلافی اخراج نکرده است».
اما با توجه به تجربه پیگرد مقامات جمهوری اسلامی در دادگاه پرونده میکونوس و تبعات گسترده آن، چرا ترور مخالفان جمهوری اسلامی در اروپا بار دیگر آغاز شده است.
مرتضی صادقی معتقد است که جنس ترور احمد نیسی و محمدرضا کلاهی متفاوت از ترورهای دهه ۶۰ و ۷۰ شمسی است.
او میگوید که در دوره باراک اوباما، جمهوری اسلامی به توافقی با اروپا و آمریکا برای مبارزه با گروههای تروریستی دست یافته بود و ایران اطلاعاتی را درباره این گروهها از جمله در یمن، عراق، پاکستان و افغانستان در اختیار اروپا و آمریکا قرار میداد.
به گفته آقای صادقی، اروپا این همکاری را محدود به مبارزه با گروههای تروریستی در منطقه میدانسته، اما جمهوری اسلامی این همکاری را دو طرفه میدانسته است.
با این توصیفات، شاید این تصور برای مقامات جمهوری اسلامی پیش آمده که اروپا چشم بر اقدامات آنان در ترور مخالفان خواهد بست.
مرتضی صادقی همچنین به نقل از «منابع موثق» میگوید، «نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی به طور مرتب از این صحبت میکردند که چگونه آمریکا به خود اجازه میدهد، افرادی مانند بنلادن را در خاک کشوری دیگر از بین ببرد این حق برای ما هم وجود دارد».
شبیه این سخنان را یحیی رحیم صفوی، دستیار رهبر جمهوری اسلامی، و محمدحسین باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، ایران بیان کرده و گفتهاند، جمهوری اسلامی به مواضع گروههایی که آنان را «تروریست» میخواند در هر کشوری حمله خواهد کرد.
از سوی دیگر گزارشهایی منتشر شده که نهادهای امنیتی در سالهای اخیر معتقد بودهاند که مخالفان جمهوری اسلامی در خارج از کشور «پررو» شدهاند و باید بار دیگر مورد تهدید قرار گیرند.
ترور محمدرضا کلاهی، آغاز دور جدید ترور مخالفان حکومت در خارج از کشور است. رضا علامه زاده سالها پیش در فیلم «جنایت مقدس» فهرستی از حدود ۸۰ نفر که پس از انقلاب ۵۷ در خارج از کشور ترور شدند را منتشر کرد.
در رسانهها و درگیریهای سیاسی در ایران نام مسعود کشمیری، عامل انفجار دفتر نخستوزیری، پررنگتر از نام کلاهی مطرح بوده است.
مرتضی صادقی میگوید، مأمور سازمان امنیت هلند که پس از پیگیریهای او درباره پرونده محمدرضا کلاهی با او ملاقات کرده، گفته که کشمیری هم کشته شده است اما بعد حرف خود را پس گرفته و جزئیات بیشتری درباره این موضوع بیان نکرده است.
خبرگزاری دولتی ایرنا سال ۹۲ به نقل از «یک مقام آگاه»، اعلام کرده بود که محمدرضا کلاهی همراه با مسعود کشمیری «در آلمان رؤیت شدهاند». این گزارش میتوانست نشانهای از دستیابی سازمانهای امنیتی جمهوری اسلامی به اطلاعاتی درباره محل زندگی این دو باشد.
کلاهی پس از ورود به هلند نام خود را به علی معتمد تغییر داد، در یک شرکت برق کار میکرد و یک زندگی کاملاً عادی داشت. او با یک زن افغان ازدواج کرده بود و پسر او حدودا ۲۰ ساله است.
به گفته مرتضی صادقی، کلاهی و خانوادهاش با بستگان خود که با نام فامیلی صمدی در آمریکا زندگی میکردند ارتباط داشت. خانواده محمدرضا کلاهی چند سال پیش از قتل او متوجه شده بودند که علی معتمد همان عامل انفجار حزب جمهوری اسلامی است.
او همچنین میگوید که کلاهی سال ۹۲ یا ۹۳ با مادر خود در لندن دیدار کرده بود و «از همان زمان خودش نیز به نوعی احساس کرده بود که این اقدام خطرناکی بوده است».
آقای صادقی در این زمینه همچنین براساس شنیدههای خود میگوید، یک زن که مسئول سازمان مجاهدین خلق در هلند بوده و به کلاهی در بدو ورود به هلند کمک کرده، از اردوگاه اشرف ربوده و به ایران برده شده است.
به گفته او، اطلاعات دریافت شده از این زن، دیدار کلاهی با مادرش و ارتباط اینترنتی خانواده کلاهی با بستگان او، سه عاملی بوده که منجر به کشف مکان زندگی کلاهی شده بود.
(پایان)
حمایت هلند از تروریسم .
Once again the arrested bombers turn out to be MEK (Maryam Rajavi cult) members.
همچنین:
تاریخ ایرانی، مصاحبه با مقامات امنیتی، هشتم ژوئیه 2019:… مریم رجوی رهبر مجاهدین خلق مستقر در پاریس و یا دیگر اعضای فرقه رجوی تا کنون هیچ اظهارنظری در این زمینه نکردند. محمدرضا کلاهی صمدی، عضو سازمان مجاهدین خلق اوایل دهه ۱۹۸۰ از دولت هلند درخواست پناهندگی کرده و ۳۰ سال با نام مستعار علی معتمد در هلند زندگی کرده است.… دادگاه علی معتمد محمدرضا کلاهی در هلند
خبرگزاری تسنیم، هفتم ژوئیه 2019:… محمدرضا کلاهی خودش مهمترین سند تروریستی بودن سازمان (منافقین) است که اگر دستگیر میشد و به دادگاه میرفت، کار سازمان تمام بود. مگر میشود که یک نفر به اسم محمدرضا کلاهی با اسم و پاسپورت جعلی وارد هلند بشود و آنها نفهمند؟ بعد به او پناهندگی هم بدهند. در همین مسئله قتل محمدرضا کلاهی یا… دادگاه علی معتمد محمدرضا کلاهی در هلند حمایت هلند از تروریسم . پناه دادن به محمدرضا کلاهی
قربانعلی حسین نژاد، پیوند رهایی، بیست و نهم ژوئن 2019:… حمایت هلند از تروریسم فاجعۀ انفجار 7 تیر سرآغاز یک جنگ داخلی وحشتناک و خونین و ضد ملی و ضد ایرانی شد که در تاریخ کشورمان بی سابقه بود. این جنایت وحشیانه به قدری پلید و محکوم بود که خود فرقۀ رجوی که بوضوح مرتکب و عامل مستقیم آن بود نتوانست انجام آن را رسما و… دادگاه علی معتمد محمدرضا کلاهی در هلند حمایت هلند از تروریسم . پناه دادن به محمدرضا کلاهی
مسعود خدابنده، مشاورین استراتژی خاورمیانه، بیستم فوریه 2019:… حمایت هلند از تروریسم سازمان مجاهدین خلق از بعد از ساقط شدن ولینعمت سابقش صدام حسین از سازمان “مسعود رجوی و صدام حسین” که سازمانی “تروریستی نظامی” بود به سازمان “مریم رجوی و ترکی الفیصل” که سازمانی “تروریستی اطلاعاتی” است تغییر شغل داد. این سازمان که دیگر توانایی نظامی را بصورت صد در صد از دست داده است امروز… دادگاه علی معتمد محمدرضا کلاهی در هلند
صابر از تبریز (امضاء محفوظ)، ایران اینترلینک، دوازدهم فوریه 2019:… حمایت هلند از تروریسم مریم رجوی در پیام 22 بهمنی اش میگوید : ” چرا آخوندها درست در شرایطی که به کنار آمدن با اروپاییها نیاز دارند، دیپلماتهایشان را مأمور عملیات تروریستی در قلب اروپا میکنند؟ … “. واقعا هم چرا؟!. زمانی که کسی از طرف زومدار اعظم تحت فشار بی سابقه و بشدت ناجوانمردانه… افشاگری گاردین از مجاهدین دادگاه علی معتمد محمدرضا کلاهی در هلند حمایت هلند از تروریسم . پناه دادن به محمدرضا کلاهی
مسعود خدابنده، اول فوریه 2019:… حمایت هلند از تروریسم محمد رضا کلاهی هیچ گاه تن به خواسته های رجوی و انقلاب و الاخ نداد و اصلا به کتش نمیرفت و قابل هضم نبود. مسعود کشمیری هم ایضا. اینها تا زمانی که یادم هست عملا در حبس (بخاطر نداشت جایی در بیرون مجاهدین و تحت تعقیب بودن) زندگی می گذراندند و خر حمالی ها را… افشاگری گاردین از مجاهدین دادگاه علی معتمد محمدرضا کلاهی در هلند حمایت هلند از تروریسم . پناه دادن به محمدرضا کلاهی
بی بی سی، سی و یکم ژانویه 2019:… حمایت هلند از تروریسم دادستان عمومی هلند در جریان دادگاه متهمان در جه اول قتل علی معتمد که گفته میشود نام اصلی او محمدرضا کلاهی صمدی، مظنون بمبگذاری هفت تیر در ایران است، گفتهاند هنوز شواهدی مبنی بر دست داشتن ایران در این ترور پیدا نشده است. روز چهارشنبه، ان.ال. تایمز چاپ هلند به نقل از دادستان… افشاگری گاردین از مجاهدین دادگاه علی معتمد محمدرضا کلاهی در هلند حمایت هلند از تروریسم . پناه دادن به محمدرضا کلاهی
خبرگزاری مهر، تهران، دوم سپتامبر 2018:… حمایت هلند از تروریسم اینها در اطلاعیههای خود اعلام میکردند باید کلیه اعضای ساواک که بالغ بر ۶ هزار نفر می شدند، حتی کارمندان معمولی ساواک، اعدام شوند؛ یا مثلا می گفتند کلیه وابستگان به «حزب رستاخیز» باید اعدام شوند. نگاه سازمان مجاهدین این بود که هر کسی عضو سازمان نیست، باید از بین برود. فردی مثل «محمدی گرگانی»… افشاگری گاردین از مجاهدین دادگاه علی معتمد محمدرضا کلاهی در هلند حمایت هلند از تروریسم . پناه دادن به محمدرضا کلاهی
خبرگزاری مهر، بیست و نهم ژوئیه 2018:… حمایت هلند از تروریسم خدابنده در ابتدای این گفتگو با اشاره به همایش چند ماه پیش سازمان مجاهدین در پاریس گفت: این همایشها ربطی به مجاهدین خلق ندارد، همانطور که ربطی به فرانسه هم ندارد. چنین همایشهایی پروژه کاخ سفید است. الان شعار این گردهماییها مانند گردهماییِ قبلی که چند ماه پیش بود و به مناسبت دیگری… افشاگری گاردین از مجاهدین دادگاه علی معتمد محمدرضا کلاهی در هلند حمایت هلند از تروریسم . پناه دادن به محمدرضا کلاهی
دیدگاه نو، اول سپتامبر 2017:… حمایت هلند از تروریسم ابراهیم خدابنده از اعضای جدا شده سازمان مجاهدین خلق در گفتوگو با پایگاه مرکز اسناد انقلاب اسلامی گفته است: «مسعود رجوی رسما خودش گفته و صدها شاهد هم هست که سازمان مسئول ترورهای ۷ تیر و ۸ شهریور است. البته هنوز سازمان زیر بار نرفته و قبول نکرده است ولی صدها عضو سازمان از خود مسعود… افشاگری گاردین از مجاهدین دادگاه علی معتمد محمدرضا کلاهی در هلند حمایت هلند از تروریسم . پناه دادن به محمدرضا کلاهی
بنیاد هابیلیان، بهارستان، تهران، سی و یکم اوت 2017:… حمایت هلند از تروریسم طنز تلخ روزگار این است که کشور عزیزمان با آن که پیکرش از ناحیه تروریسم زخم ها برداشته است از سوی حامیان تروریسم و سازندگان گروهکهای تروریستی به حمایت از تروریسم متهم میشود. این وضعیت حاکی از یک دوگانگی تثبیت شده و تبعیض آمیز درباره تروریسم و حقوق بشر است، بر اساس… افشاگری گاردین از مجاهدین دادگاه علی معتمد محمدرضا کلاهی در هلند حمایت هلند از تروریسم . پناه دادن به محمدرضا کلاهی