حنیف حیدرنژاد، کیهان لندن، سیزدهم آوریل 2021:… فیسبوک در گزارش خود این حسابهای کاربری را «مزرعه ترولها» توصیف کرده است؛ عبارتی که معمولا برای اشاره به گروهی به کار میرود که در قبال دریافت دستمزد، اقدام به فعالیت در شبکههای اجتماعی میکنند و عمدتا ضداطلاعات یا اطلاعات جعلی انتشار میدهند. این شبکه اجتماعی تاکید کرده است حذف چنین حسابهایی نه بر اساس محتوایی که منتشر کردهاند بلکه به خاطر «رفتار آنها» صورت گرفت. مزرعه ترولها مجاهدین آلبانی در گزارش فیسبوک
رسوایی جدید مریم رجوی – این بار در فیسبوک
مزرعه ترولها مجاهدین آلبانی در گزارش فیسبوک
در مورد اقدام فیسبوک در بستن حسابهای سازمان مجاهدین در آلبانی
حنیف حیدرنژاد – به گزارش «ایران وایر»، شبکه اجتماعی فیسبوک روز سهشنبه ۱۷ فروردین اعلام کرد صدها حساب جعلی مرتبط با سازمان مجاهدین خلق ایران و اعضایش در آلبانی را بسته و حذف کرده است. «شورای ملی مقاومت ایران» بسته شدن حسابهای وابسته به خود را تکذیب کرد. همزمان چند حساب از ایران که علیه اسرائیل فعالیت میکرد نیز مسدود شده است.
بنابر گزارش فیسبوک، کارشناسان این شرکت زمانی این حسابهای کاربری را شناسایی کردند که دریافتند همه آنها از محلی واحد در آلبانی، متعلق به «شورای ملی مقاومت» و بازوی اجراییاش سازمان مجاهدین خلق ایران، فعالیت میکنند.
Link to the detailed report by Facebook (PDF)
فیسبوک در گزارش خود این حسابهای کاربری را «مزرعه ترولها» توصیف کرده است؛ عبارتی که معمولا برای اشاره به گروهی به کار میرود که در قبال دریافت دستمزد، اقدام به فعالیت در شبکههای اجتماعی میکنند و عمدتا ضداطلاعات یا اطلاعات جعلی انتشار میدهند. این شبکه اجتماعی تاکید کرده است حذف چنین حسابهایی نه بر اساس محتوایی که منتشر کردهاند بلکه به خاطر «رفتار آنها» صورت گرفت.
سازمان مجاهدین در چند سال گذشته، به ویژه از زمانی که در آلبانی مستقر شده، در یک فعالیت متمرکز و سازماندهی شده در شبکههای مختلف اجتماعی با اسامی و عکسهای غیرواقعی دنبال آن است تا اهداف ایدئولوژیک و روشهای خشونتگرایانه خود را تبلیغ کند. این سازمان در کنار جنگ ایدئولوژیک که با رژیم ایران دنبال میکند، با استفاده از نیروهای خود در قرارگاه موسوم به «اشرف۳» در آلبانی و با ایجاد بخشی که فعالیتهای سایبری را دنبال میکند، میزان قابل توجهی از انرژی خود را به نفرتپراکنی و اتهامهای بیپایه و اساس علیه مخالفین خود و حتی تهدید و ترور شخصیت آنها اختصاص داده است.
صدها برادر سبیل کلفت مجاهد در نقش شهین ؛ مهین از فیسبوک حذف شدند
پاسخ سازمان مجاهدین در واکنش به گزارش فیسبوک، که آن را با نام «شورای ملی مقاومت» صادر کرده است، هم متناقض است و هم تائید تلویحی ادعای فیسبوک زیرا از یکسو ادعا میکند:
«هیچیک از قوانین فیسبوک نقض نشده، ادعای وجود یک مزرعه ترول وابسته به مجاهدین در آلبانی مضحک و مطلقاً دروغ است.» از طرف دیگر اما، از آنجا که میداند در صورت لزوم، فیسبوک میتواند به لحاط فنی ادعای خود را اثبات کند، در پایان اطلاعیه خود ادعای فیسبوک را بطور تلویحی تائید و برای خود راه فرار باز کرده و مینویسد: «حق هر کس بهویژه ایرانیان مبارز و مقاوم است که به دلایل امنیتی و گروگان گرفتن خویشاوندانشان در ایران توسط رژیم ضدبشری از نام مستعار و علائم و نمادهای مطلوب خود استفاده کنند.»
نکته دیگر آنکه سازمان مجاهدین این اقدام فیسبوک را ناشی از «دعاوی بیاعتبار و مشکوک و مورد پسند فاشیسم دینی حاکم بر ایران و عوامل و لابیهای آن در پوششهای گوناگون» عنوان میکند. در حالی که فیسبوک در گزارش خود از یک کار تحقیقی و آنالیز دادهها که در چند سال گذشته بر روی آن متمرکز بوده حرف زده و بطور مشخص نام سازمان مجاهدین در آلبانی را ذکر میکند. فیسبوک خوب میداند ادعای بیپایه و اساس میتواند به لحاظ حقوقی پای آن شرکت را به دادگاه کشانده و اگر شکست بخورد، باید غرامت سنگین بپردازد.
حالا پرسش از سازمان مجاهدین این است که اگر این سازمان ریگی به کفش نداشته و ادعای فیسبوک بیپایه و اساس است، و از آنجا که فیسبوک با این اقدام و گزارش، حیثیت و اعتبار این سازمان را مورد حمله قرار داده است، چرا سازمان مجاهدین بجای اطلاعیه و اتهامهای بیپایه و اساس علیه فیسبوک، به دادگاه شکایت نمیکند؟!
سازمان مجاهدین مانند رژیم اسلامی حاکم بر ایران، هرگاه پایش گیر میافتد، با عربدهکشی و مظلومنمائی و راهکارهای لاتمنشانه دنبال ایجاد گرد و خاک بوده تا موضوع اصلی را منحرف و از پذیرش مسئولیت فرار کند. غافل از آنکه عصر اینترنت و ردگیری دیجیتال، مجالی به چنین جوّسازیهایی نداده و حکومت قانون و دادگاههای صالح در کشورهای غربی نیز توجهی به چنین ادعاهایی نمیکنند.
مردم ایران بعد از ۴۲ سال تجربه یک نظام ایدئولوژیک که فرهنگی بر پایه دروغ و فریبکاری و عدم شفافیت و مسئولیتگریزی را دامن زده، به نیروهایی نیاز دارند که ویژگیهای کاملا متفاوت از رژیم حاکم را نمایندگی کنند. سازمان مجاهدین در رفتار و عملکرد و سیاستگذاریهای ۴۲ سال گذشته خود به خوبی نشان داده که همان روشها و سیاستهای حکومت کنونی را دنبال میکند. و اینبار تا آنجا پیش رفته که صدای فیسبوک را هم در آورده است. خوشبختانه عصر اینترنت کمک میکند تا شفافیت نیروهای مختلف، چه نیروهای در حاکمیت یا نیروهایی که هنوز به حاکمیت نرسیدهاند، راحتتر قابل راستیآزمائی باشند.
مزرعه ترولها مجاهدین آلبانی در گزارش فیسبوک
***
(پایان)
اتاق پژواک در مزرعه ترول های مجاهدین خلق
رسوایی جدید مریم رجوی – این بار در فیسبوک
***
همچنین:
https://iran-interlink.org/wordpressfa/دونالد-ترامپ-حشمت-علوی-و-شبکه-ترولهای-ت/
دونالد ترامپ حشمت علوی و شبکه ترولهای تویتری مجاهدین خلق در آلبانی
خبرگزاری دانشجو، بیست و سوم آوریل 2020:… «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا امروز چهارشنبه پیام تمجیدآمیز یک حساب کاربری ضدایرانی در توئیتر را که متعلق به هیچ شخص حقیقی نیست بازنشر کرد. چندی پیش رسانه تحقیقی «اینترسپت» در گزارشی مفصل فاش کرد حساب توییتری ساختهشده به نام فردی موسوم به «حشمت علوی» جعلی است و چنین فردی وجود ندارد. این گزارش موجب شد حتی توئیتر مدتی حساب کاربری این فرد را تعلیق کند. این حساب کاربری امروز چهارشنبه توئیت کرده بود حکومت ایران برای پروپاگاندا اقدام به ایجاد مزاحمت برای کشتیهای آمریکا میکند. این حساب کاربری در ادامه نوشت: «ممنون رئیسجمهور ترامپ بابت تذکر به این رژیم که دوران اوباما به سر آمده است.» حشمت علوی و شبکه ترولهای تویتری مجاهدین خلق در آلبانی .
مریم رجوی حشمت علوی ، اقدام علیه مصالح عالیه امریکا
دونالد ترامپ حشمت علوی و شبکه ترولهای تویتری مجاهدین خلق در آلبانی
ولع ایرانستیزی کار دست ترامپ داد/ بازنشر پیام یک کاربر جعلی
Donald Trump MEK Terrorists And The Troll Factory In Albania
ولع ایرانستیزی موجب شد رئیسجمهور آمریکا پیام یک حساب کاربری ضدایرانی در توئیتر را که جعلی است بازنشر کند.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا امروز چهارشنبه پیام تمجیدآمیز یک حساب کاربری ضدایرانی در توئیتر را که متعلق به هیچ شخص حقیقی نیست بازنشر کرد.
چندی پیش رسانه تحقیقی «اینترسپت» در گزارشی مفصل فاش کرد حساب توییتری ساختهشده به نام فردی موسوم به «حشمت علوی» جعلی است و چنین فردی وجود ندارد. این گزارش موجب شد حتی توئیتر مدتی حساب کاربری این فرد را تعلیق کند.
این حساب کاربری امروز چهارشنبه توئیت کرده بود حکومت ایران برای پروپاگاندا اقدام به ایجاد مزاحمت برای کشتیهای آمریکا میکند. این حساب کاربری در ادامه نوشت: «ممنون رئیسجمهور ترامپ بابت تذکر به این رژیم که دوران اوباما به سر آمده است.»
ترامپ دو ساعت بعد این حساب کاربری را مخاطب قرار داده و نوشته است: «جو خوابآلود فکر میکرد انجام اینکار مناسب است. من اینطور نیستم.»
«جو خوابآلود» لقبی است که ترامپ برای اشاره به «جو بایدن»، نامزد بالقوه حزب دموکرات در انتخابات ریاستجمهوری نوامبر ۲۰۲۰ انتخاب کرده است.
«حشمت علوی»، کاربری که وجود نداشت
اینترسپت در گزارشی مشروح و با استناد به اظهارات چندین منبع مطلع و اعضای جداشده گروهک منافقین، افشا کرده که حشمت علوی یک فرد واقعی نیست، بلکه اسم رمز پروژهای تبلیغاتی است که در قالب یک حساب جعلی در بسترهای مختلف شبکههای اجتماعی از جمله توییتر و فیسبوک فعالیت میکند.
«حسن حیرانی» از اعضای ارشد سابق گروهک منافقین که میگوید مستقیما با این پروژه در ارتباط بوده، به اینترسپت گفته است: «حشمت علوی شخصیتی مجازی است که توسط گروهی از اعضای شاخه سیاسی مجاهدین خلق (منافقین) گردانده میشود.»
به گفته حیرانی، این حساب مجازی توسط گروهی از اعضای منافقین در آلبانی مدیریت میشود و «هیچ وقت یک شخصیت واقعی نبوده و نیست.»
اینترسپت نوشته است که تیمی سه نفره از اعضای گروهک منافقین مسئولیت مدیریت حساب حشمت علوی را بر عهده دارند. «رضا صادقی» یکی دیگر از اعضای سابق گروهک منافقین که اکنون در کانادا زندگی میکند هم این موضوع را تایید کرده است.
پروپاگاندای رسانههای آمریکا با استناد به حساب مجعول
با وجود جعلی بودن هویت حشمت علوی، در سالهای گذشته صدها یادداشت و مقاله با این نام در رسانههای دست راستی آمریکایی از جمله «وال استریت ژورنال»، «فوربس»، «هیل»، «دیلی کالر»، «فدرالیست» و همچنین پایگاه سعودی «العربیه» منتشر شده است.
حیرانی در مورد تیم پشت این حساب، میگوید: «آنها هرآنچیزی را که فرماندهانشان دستور دهند، مینویسند و از این اسم برای قرار دادن یادداشتها در رسانهها، استفاده میکنند.»
صادقی هم به اینترسپت گفته است که منافقین در سالهای گذشته به شکلی فزاینده به استفاده از فضای مجازی برای پروپاگاندای ضدایرانی روی آوردهاند.
وی میگوید: «ما همیشه مشغول ساختن خبرهای غلط بودیم تا آنها را در رسانههای خارجی و ایران پخش کنیم. در اردوگاه اشرف، رایانههایی برای عملیاتهای خبری آنلاین، مستقر شده بود. در طول سالها، با شکلگیری عرصه شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک و توییتر، این فعالیت تشدید شده است.»
در یادداشتهای متعددی که با نام علوی در رسانههای آمریکایی منتشر شده، همواره ادعاهایی علیه جمهوری اسلامی ایران عنوان شده و نهایتا با این جمعبندی به پایان رسیده که یک نظام سیاسی به ریاست «مریم رجوی» سرکرده منافقین جایگزین مناسبی برای نظام جمهوری اسلامی است.
به نوشته اینترسپت، هیچیک از رسانههایی که یادداشتهایی با نام حشمت علوی منتشر کردهاند، تاکنون نه چنین فردی را دیدهاند و نه حتی با وی صحبت کردهاند. به گفته این رسانهها، نویسنده این یادداشتها، پولی هم برای نوشتن این مطالب از رسانهها طلب نکرده است.
در پی انتشار گزارش اینترسپت، برخی از این رسانهها اعلام کردهاند که به همکاری خود با حساب حشمت علوی پایان دادهاند.
بنا بر این گزارش، علاوه بر رسانههای دست راستی آمریکا، حتی کاخ سفید نیز در مواردی برای توجیه رسانهای اقدامات ضدایرانی خود از جمله خروج از توافق هستهای و اعمال تحریمهای تازه علیه مردم ایران، به اطلاعات مندرج در یادداشتهای وی استناد کرده است.
حشمت علوی، اسم رمز پروژه منافقین
به نوشته اینترسپت حساب کاربری حشمت علوی نقطه وصل شبکهای از حسابهای توییتری گروهک منافقین است، که با هماهنگی هم تلاش میکنند فضایی ضدایرانی ایجاد کنند.
«جیاف گلبرگ» کارشناس شبکههای اجتماعی و مؤسس شرکت «سوشال کارتوگراف» که حساب حشمت علوی را مورد بررسی قرار داده، میگوید دیگر حسابهای منافقین به صورت هماهنگ دائما مطالب این حساب را بازنشر میکردهاند تا این تصور ایجاد شود که تعداد زیادی از ایرانیها از مطالب آن و همچنین گروهک منافقین حمایت میکنند.
گلبرگ میگوید: «حساب حشمت علوی بخشی از یک گروه حسابهاست، که سالها مشغول فعالیت هماهنگ غیراصیل (فعالیت با عناوین جعلی) هستند. این حساب به هزاران حساب غیراصیل متمرکز بر مجاهدین خلق (منافقین) متصل است، که بسیاری از آنها دائما توییتهای این حساب را بازنشر میکنند. هدف از این تلاشها ایجاد توهم وجود حمایتی فراتر از آنچه که واقعا وجود دارد، است.»
ارتش توییتری در خدمت ایرانستیزان
چندی قبل هم نشریه «مادر جونز» گزارش داد که گروهی متشکل از بالغ بر ۴۰۰ حساب کاربری در توئیتر هستند که به طور منظم پیامهایی را در مخالفت با جمهوری اسلامی ایران منتشر میکنند. برخی از این حسابهای کاربری ربات، عدهای کاربران واقعی و عدهای دیگر «سایبورگ» (حسابهایی که توسط افراد واقعی کنترل میشوند اما فعالیت آنها برای انتشار پیامهای بیشتر و سریعتر توسط فعالیتهای ماشینی تقویت میشود) هستند.
این حسابهای کاربری اغلب توئیتهایی در حمایت از تغییر نظام ایران منتشر میکنند و بسیاری از آنها حامی گروه تروریستی منافقین هستند که حتی طبق تحقیقات وزارت خارجه آمریکا هیچ پایگاهی در میان مردم ایران ندارند.
ارزیابی میزان فعالیت این شبکه توئیتری دشوار است، اما تحقیقات گلبرگ نشان میدهد گروهی متشکل از ۳۵۰ حساب کاربری روی هم رفته بیش از ۵ میلیون بار برای نزدیک به ۵۰۰ هزار نفر از دنبالکنندههای خود پیامهایی در این راستا منتشر کردهاند.
مادرجونز نوشته مشخص نیست چه کسی این حسابهای کاربری را هدایت میکند اما مواضع آنها معمولاً در راستای مواضع گروهک منافقین است. «جان بولتون»، مشاور امنیت ملی سابق کاخ سفید یکی از حامیان این گروهک است و در جلسات آن سخنرانی کرده است.
برده داری رجوی در آلبانی . جلادهای دیروز صدام هشتگ سازان امروز ترامپ
برخی گزارشها و اظهارنظرها در گذشته نیز به نقش رباتهای توئیتری در تبلیغ علیه ایران در فضای مجازی اشاره کردهاند. شبکه خبری الجزیره اخیراً در گزارشی، ضمن مصاحبه با تحلیلگران سیاسی و عناصر جدا شده از گروهک تروریستی منافقین، به پشت پرده راه افتادن طوفانهای توئیتری و ترند شدن هشتگهای معاندان نظام جمهوری اسلامی ایران پرداخته است.
«مارک آونز» استاد دانشگاه «اِگزتر» انگلیس پس از بررسی نحوه عملکرد حسابهای توئیتری به الجزیره گفت: «اکثر حسابهایی که هشتگهای #ایران_را_آزاد_کنید و #تغییر_رژیم_ایران را از اواخر دسامبر (اوایل دی ۹۶) تا مِِی توئیت میکردند، در یک بازه زمانی چهار ماهه ایجاد شدند. این بدان معناست که استفاده زیاد از این هشتگها، نشاندهنده این است که آنها توسط رباتها توئیت میشوند.»
برخی از اعضای جداشده از گروهک تروریستی منافقین تأیید میکنند که این گروهک برنامههایی برای دامن زدن به تبلیغات علیه ایران داشته است.
«حسن شهبازی» یکی از اعضای جداشده از منافقین گفت: «برای فعال شدن هشتگها، به ما گفته میشد که دقیقا روی چه هشتگی کار کنیم. کار ما این بود که با جستجوی ویدئوهای اعتراضات و نشر و بازنشر آنها، کامنتهای خودمان را در ذیل همان ویدئوها پخش کنیم.»
Trump retweets a troll account linked to MEK, a terrorist Iranian opposition group that‘s killed Americans and Iranians. This fake account is constantly promoted and amplified by Saudi government media.
Read about the account: https://t.co/dQFYr99rr0 https://t.co/AwUHSCuVHZ
— Negar Mortazavi (@NegarMortazavi) April 22, 2020
دونالد ترامپ حشمت علوی و شبکه ترولهای تویتری مجاهدین خلق در آلبانی
***
Massoud Khodabandeh: No decent American intelligence officer would say MEK is trustworthy because it is a Destructive Cult.
همچنین:
غفور فتاحیان، دوازدهم آوریل 2021:… با یک بررسی می توان به راحتی فهمید که تعداد حساب های جعلی این فرقه در صفحات مجازی و مشخصا توئیتر بیش از پنچاه هزار اکانت است در صورتیکه کل جمعیت فعال و دارای توانایی کار در کل فرقه حداکثر 1500 نفر بیشتر نیست ومیشود فهمید که هر نفر توانایی کار؛ حداقل 40 آکانت جعلی… مزرعه ترولها مجاهدین آلبانی در گزارش فیسبوک
ابراهیم خدابنده، انجمن نجات، تهران، دهم آوریل 2021:… حالا پس از سال ها افشاگری، تازه حذف حدود 300 حساب کاربری جعلی سازمان مجاهدین خلق توسط شبکه اجتماعی فیس بوک، که این حساب ها تماماً از مقر این سازمان در آلبانی هدایت می شوند، فقط یک درصد از میزان کل این نوع حساب ها را در برمی گیرد. سال گذشته، در… مزرعه ترولها مجاهدین آلبانی در گزارش فیسبوک
عیسی آزاده، صفحه فیسبوک، نهم آوریل 2021:… ما افرادیکه بیشترین شناخت را از این فرقه مافیایی داریم بارها اعلام کردیم که تمام حساب های سازمان مجاهدین رجوی جعلی و فیک هستند من در مصاحبه دوم آوریل با آمار و ارقام اعلام کردم که هر نفر در آلبانی حداقل ده اکانت دارد که در فیس بوک. اینستاگرام. یوتیوپ گوگل پلاس. جمیل.… مزرعه ترولها مجاهدین آلبانی در گزارش فیسبوک
علی شیرزاد، وبلاگ وطنم ایران، نهم آوریل 2021:… اعتراض دارد که چرا گفته شده شبکه های اجتماعی راباید کنترل کرد برخلاف ازادی ست بخاطراین ازاینگونه حرفها میزند که خودش درتشکیلاتش بالاترین ازادی ها رابه نفراتش داده هرنفرصاحب چهارموبایل ودو کامپیوتراست با موبایلها ولگردی سیاسی میکنند وبا کامپیوترها تمام تلویزیونهای اینترنتی را نگاه میکنند وبالای هراسایشگاه یک دیش نصب کرده ودرداخل… مزرعه ترولها مجاهدین آلبانی در گزارش فیسبوک
محمد رزاقی، کانون آوا، پاریس، هشتم آوریل 2021:… اعضاء فرقه خود را بعنوان خبر نگار ؛ محقق ؛ فعال حقوق بشر ؛ فعال اجتماعی و … جا می زنند و از بدین شیوه از ایران اطلاعات جمع می کنند و اگر به سوژه ای بر خوردند که زودتر خام و با فرد چت کننده راه بیاد طئمه خوبی برای فرقه… مزرعه ترولها مجاهدین آلبانی در گزارش فیسبوک
بی بی سی، یورونیوز، رادیو فردا، هفتم آوریل 2021:… بررسیهای فیسبوک نشان داد که همه این حسابها از یک مکان واحد در آلبانی و توسط گروهی از افراد که به نمایندگی از مجاهدین خلق کار میکردند اداره میشده است. فیسبوک همچنین سرنخهایی یافت که نشان میداد چیزی که اصلاحا «مزرعه ترول» نامیده میشود در آن کشور فعال است؛ جایی که… مزرعه ترولها مجاهدین آلبانی در گزارش فیسبوک