سیدرضا قزوینی غرابی، بنیاد هابیلیان، سیزدهم مارس 2020:… آلبانی درحالی وارد این لیست شد که در سال 2015 از آن خارج شده بوده اما مجددا توسط گروه کارشناسان شورای اروپا با مسئولیت ارزیابی اجرای استانداردهای مبارزه با پولشویی و جرایم سازمانیافتۀ افایتیاف، موسوم به مانیوال، در آن گنجانده شد. براساس گزارش تروریسم سال 2009 وزارت خارجه آمریکا، برمبنای شواهد بهدستآمده پس از سقوط صدام، منافقین از سال 1999 تا 2003 میلیونها دلار از صدام بابت برنامه جانبی «نفت در برابر غذا» دریافت کردند. بر پایه این گزارش، در جریان اشغال عراق لیستی از سیزده سازمان به دست آمد که چنین کمکهایی را از صدام دریافت میکردند و نام منافقین هم در بین آنها مشاهده میشود. این گزارش میافزاید شواهدی که نشاندهنده ارتباط منافقین با رژیم سابق عراق است، شامل اسناد مکتوب و نیز ویدئوهایی است از اهدای کیفی از پول به رهبران شناخته شده منافقین توسط صدام و آموزشهای نظامی ارتش عراق به منافقین. میزبانی از مجاهدین آلبانی را وارد لیست مقابله با پولشویی کرد. چرا؟
حضور مجاهدین خلق در آلبانی مذاکرت پیوستن این کشور به اتحادیه اروپا را دچار مشکل کرده است
میزبانی از مجاهدین آلبانی را وارد لیست مقابله با پولشویی کرد. چرا؟
میزبانی آلبانی از مجاهدین (منافقین) چه تأثیری بر حضور این کشور در فهرست خاکستری FATF خواهد گذاشت؟
پولشویی همواره از اقدامات تبهکارانهای بوده است که نه تنها گروههای خلافکار مرتکب میشوند بلکه برخی از دولتها نیز از چنین روشی بهره میگیرند. در کشورهایی که باندهای مافیایی به طور گسترده درگیر پدیده پولشویی هستند این اقدام خلافکارانه، دولتها و سیاستمداران را هم درگیر میکند و علاوه بر اثرگذاری بر اقتصاد آن کشور، باعث بیاعتباری آن در تجارت جهانی و مناسبات بینالمللی اقتصادی میشود به ویژه که در سالهای گذشته همواره پولشویی یکی از روشهای تأمین مالی گروههای تروریستی نیز بوده است.
کشورهای درگیر با این پدیده، به شدت تحت فشار قوانین بینالمللی و سازمانهای بینالمللی هستند و مجازاتی نیز برای اینگونه کشورها درنظر گرفته میشود.
بیستویکم فوریه گروه ویژه اقدام مالی در مقابله با پولشویی (افایتیاف) اعلام کرد آلبانی را بههمراه پنج کشور دیگر به فهرست کشورهای «تحت نظارت شدید» یا فهرست خاکستری اضافه کرده است. این فهرست شامل کشورهایی است که حوزههای قضایی آنها دارای «نواقص راهبردی» در جلوگیری از پولشویی و جرایم سازمانیافته هستند و از این رو تحت نظارت شدیدتر قرار دارند.
آلبانی درحالی وارد این لیست شد که در سال 2015 از آن خارج شده بوده اما مجددا توسط گروه کارشناسان شورای اروپا با مسئولیت ارزیابی اجرای استانداردهای مبارزه با پولشویی و جرایم سازمانیافتۀ افایتیاف، موسوم به مانیوال، در آن گنجانده شد.
مانیوال در اوایل سال 2018 در گزارشی از مقامات آلبانی خواسته بود تا تلاشهای خود را برای پیگرد قانونی افراد درگیر در پولشویی و مصادره اموال آنها انجام دهند. گزارشی که برای آلبانی بسیار منفی بوده است و ارتباط بین فساد و سازمانهای جنایی مرتبط با پولشویی را در این کشور نشان میدهد و به مقامات هشدار میدهد که اقدامات کافی برای مقابله با این پدیده انجام نشده است.
مانیوال تصدیق میکند که مقامات آلبانی به خوبی از خطرات ناشی از پولشویی برای اقتصاد رسمی باخبر هستند و در مواجهه با خطرات آن سازوکارهایی را در مقیاس ملی ایجاد کردهاند. هرچند، تأثیرگذاری این سازوکارها به طور کامل اثبات نشده است و حوزههایی وجود دارد که در آنها وصول به نتایج مؤثرتر قابل انتظار بوده است.
فقدان اقدام مقتضی از سوی آلبانی در مقابله با پولشویی، موضوعی است که دولت ایالات متحده آمریکا نیز بر آن صحه میگذارد. براساس گزارش سال 2019 وزارت خارجه آمریکا درباره پولشویی و جرایم مالی، دولت آلبانی هیچ پیشرفت مهمی در مقابله با پولشویی و جرایم مالی در سال 2018 نداشته است. در این گزارش تأکید شده است که آلبانی بهدلیل فساد، شبکههای روبهرشد جرایم سازمان یافته و نهادهای قانونی و دولتی ضعیف، همچنان در مواجهه با پولشویی آسیبپذیر است.
حضور مجاهدین خلق در آلبانی مذاکرت پیوستن این کشور به اتحادیه اروپا را دچار مشکل کرده است
همین وضعیت و استمرار آن کمیسیون اروپا را وادار کرد تا ضمن گسترش سازوکار کنترل پدیده پولشویی در آلبانی، این کشور را پس از پنج سال بار دیگر در فهرست خاکستری کشورهای در معرض خطر بالای پولشویی قرار دهد.
اگرچه درخصوص قرارگرفتن آلبانی در فهرست خاکستری افایتیاف نکتهای قابلتوجه و نگرانکننده وجود دارد که آن را از سایر کشورهای حاضر در آن فهرست متمایز میکند و آن پذیرایی این کشور از یک گروه تروریستی با سابقهای طولودراز در فعالیتهای غیرقانونی جمع آوری پول است.
به اصطلاح خیریه مجاهدین خلق ، نقض قوانین غیر سیاسی بودن کمیسیون خیریه انگلستان
سازمان مجاهدین خلق یک گروه چریکی مخالف حکومت ایران است که تا چند سال پیش در فهرست تروریستی اتحادیه اروپا، ایالات متحده آمریکا، انگلستان و کانادا قرار داشت. این گروه تروریستی که با بیش از 2500 نفر از نیروهای خود در سال 2016 به آلبانی منتقل شد، از جمله گروههای تبهکاری است که سابقه طولانی در پولشویی و فعالیتهای مالی غیرقانونی دارد.
براساس گزارش تروریسم سال 2009 وزارت خارجه آمریکا، برمبنای شواهد بهدستآمده پس از سقوط صدام، منافقین از سال 1999 تا 2003 میلیونها دلار از صدام بابت برنامه جانبی «نفت در برابر غذا» دریافت کردند. بر پایه این گزارش، در جریان اشغال عراق لیستی از سیزده سازمان به دست آمد که چنین کمکهایی را از صدام دریافت میکردند و نام منافقین هم در بین آنها مشاهده میشود. این گزارش میافزاید شواهدی که نشاندهنده ارتباط منافقین با رژیم سابق عراق است، شامل اسناد مکتوب و نیز ویدئوهایی است از اهدای کیفی از پول به رهبران شناخته شده منافقین توسط صدام و آموزشهای نظامی ارتش عراق به منافقین.
علاوه بر آن، موارد متعددی از گزارشهای متعلق به ایجاد مؤسسات خیریه پوششی توسط منافقین در اروپا به ویژه آلمان موجود است که اعضای منافقین به نام جمعآوری کمک به کودکان نیازمند، پولهای دریافتی از شهروندان اروپایی را در حسابهای متعلق به مجاهدین خلق قرار میدادند. از آن میان، میتوان به گزارش اداره امنیت فدرال آلمان در سال 2008 و گزارش تحقیقاتی مؤسسه رند در سال 2009 اشاره کرد.
اداره امنیت فدرال آلمان (بیافوی) در سال 2008 در گزارشی 23 صفحهای درباره مجاهدین خلق، این گروه را سازمانی تروریستی توصیف کرده است که بهطور کنشمند به فعالیتهای غیرقانونی جذب سرمایه میپردازد. در این گزارش آمده است که شورای ملی مقاومت ایران، بازوی سیاسی مجاهدین خلق در اروپا و آمریکای شمالی، به دلیل تبلیغات گسترده و اقدامات سازمانیافته در جذب سرمایه، توانسته توجه عمومی را به خود جلب کند.
همچنین مؤسسه رند، که یک اندیشکده وابسته به دولت ایالات متحده آمریکاست، در سال 2009 با انتشار گزارشی مفصل درباره مجاهدین خلق به فعالیتهای گسترده این گروه در جذب غیرقانونی سرمایه اشاره میکند. این گزارش به تحقیقات جنایی صورتگرفته درخصوص منافقین در سال 2001 در ایالات متحده، انگلستان و آلمان اشاره میکند که با افشای فعالیتهای پولشویی مرسوم مجاهدین خلق، به دستگیری و محاکمه چندین نفر از اعضای آن منتج شد.
مجاهدین خلق بارها توسط رسانهها در معرض این پرسش قرار گرفتهاند که منابع مالی آنها وابسته به کجاست. اما همواره سکوت کردهاند. همین موضوع بر تردیدها مبنی بر اینکه این گروه، اقدامات گستردهای را در حوزه پولشویی انجام میدهد و بخشی از اموال آن نیز در یک فرآیند پیچیده پولشویی توسط برخی کشورها تأمین شده است میافزاید.
نگرانی اینجاست که اکنون یکی از گروههای تروریست و تبهکار و دارای سابقه در زمینه پولشویی بیش از پنج سال است که در آلبانی، این کشور عضو خاکستری لیست افایتیاف حضور دارد و مناسبات گرمی نیز میان رهبران این گروه با مقامات آلبانیایی برقرار شده است.
این موضوع احتمالا اوضاع را کمی در آلبانی و حتی حوزه بالکان پیچیدهتر کند و منجر به تقویت بیشتر تروریسم و پولشویی و تضعیف سازوکارهای بینالمللی برای مبارزه با پولشویی در بالکان شود. این ترس آنجا بیشتر میشود که بدانیم بالکان بهشتی برای شبکههای جرایم سازمانیافته و یکی از منابع تأمینکننده عناصر گروههای افراطگرا مانند داعش بوده است.
آلبانی سالهاست به طور جدی به دنبال پیوستن به اتحادیه اروپاست اما روند آغاز مذاکرات برای پیوستن تیرانا به این اتحایه به دلایل متعدد از جمله فساد و پولشویی تاکنون ناکام مانده است. تیرانا در حوزه قانونگذاری علیه پولشویی تاکنون اقدامات قابل توجهی را انجام داده است اما همانطور که مانیوال نیز اذعان میکند این اقدامات وارد حوزه عمل و اجرا نشده است. محدود کردن گروههای تبهکار از جمله مجاهدین خلق و مشخص شدن سازوکارهای مالی این گروه و منابع تأمین مالی آن میتواند تا حدود زیادی به شفافیت کمک کند و این موضوع میتواند آلبانی را وارد مرحله عملی مبارزه با پولشویی کند.
میزبانی از مجاهدین آلبانی را وارد لیست مقابله با پولشویی کرد. چرا؟
***
همچنین:
https://iran-interlink.org/wordpressfa/شورای-ملی-مقاومت-رجوی-و-ابعاد-جدیدی-از-پ/
شورای ملی مقاومت رجوی و ابعاد جدیدی از پولشویی برای احزاب راست افراطی علیه اتحادیه اروپا
شاهرخ بهزادی، رادیو فرانسه، به نقل از ال پائیس اسپانیا، سی ام ژانویه 2020:… ال پائیس می نویسد: شورای ملی مقاومت ایران یک شاخه نظامی دارد که تا سال ۲۰١۲ و درست یکسال قبل از حمایت های مالی از حزب راست افراطی وُکس در اسپانیا در فهرست سازمان های تروریستی آمریکا قرار داشته است. سازمان مجاهدین خلق در سال ١۹۶۵ در تهران تأسیس شد و بین سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰١۴ تلاش کرد تا از طریق دادگاه های بین المللی از فهرست سیاه سازمان های تروریستی اتحادیه اروپا و ایالات متحده خارج شود. کشور بریتانیا پس از تلاش یک گروه پارلمانی این کشور که از سوی ۳۵ نماینده حمایت می شد، در سال ۲۰۰۸ این سازمان را از فهرست سازمان های تروریستی خود خارج کرد. روزنامه انگلیسی گاردین در نوامبر سال ۲۰١۸ ضمن فاش ساختن کمپین گسترده مجاهدین موسوم به ” کمپین پرداخت پول” برای به دست آوردن حمایت رهبران بین المللی، موضوع خروج مجاهدین از فهرست سازمان های تروریستی را با تلاش ۳۵ نماینده پارلمان این کشور پیوند زد. شورای ملی مقاومت رجوی و ابعاد جدیدی از پولشویی برای احزاب راست افراطی علیه اتحادیه اروپا
Alejo Vidal-Quadras: We (VOX) Received money from Mojahedin Khalq (MEK) terrorists
شورای ملی مقاومت رجوی و ابعاد جدیدی از پولشویی برای احزاب راست افراطی علیه اتحادیه اروپا
ال پائیس: افشای ابعاد جدیدی از حمایت مالی مجاهدین خلق به رهبران راست افراطی اسپانیا
روزنامه اسپانیایی “ال پائیس” ابعاد جدیدی از حمایتهای مالی سازمان مجاهدین خلق را به رهبران حزب وُکس، حزب راست افراطی اسپانیا فاش ساخته است. بر أساس این روزنامه، سازمان مجاهدین خلق افزون بر یک میلیون یورو کمکهای گسترده برای تأسیس و استقرار این حزب راست افراطی که سال گذشته فاش ساخت، به دو نفر از رهبران این حزب که اکنون نماینده کنگره (پارلمان) اسپانیا هستند، به مدت هشت ماه بین ماه های فوریه و اکتبر سال ۲۰١۴ به طور مخفیانه حقوق ماهانه پرداخت کرده است. میزان حقوق سازمان مجاهدین به این دو رهبر حزب راست افراطی اسپانیا طی این مدت در حدود ۶۵ هزار یورو بوده است.
ال پائیس در شماره روز سه شنبه ۲۸ ژانویه خود می نویسد: وُکس در سال ۲۰١۳ با حمایت مالی یک میلیون یورویی سازمان مجاهدین خلق رسماً در دفاتر وزارت کشور اسپانیا به عنوان یک حزب سیاسی در این کشور متولد شد. این حزب هم اکنون با ۵۲ کرسی در پارلمان اسپانیا، سومین حزب بزرگ این کشور است.
۱۷ دسامبر ۲۰۱۳ همان روزی که وُکس در میان احزاب سیاسی وزارت کشور اسپانیا نامنویسی کرد، این حزب از مجاهدین اولین تراکنش مالی به مبلغ ۱۱۵۶,۲۲ یورو را دریافت نمود. حدفاصل دسامبر ۲۰۱۳ و آوریل ۲۰۱۴ مبالغ منتقلشده به حساب بانکی وکس افزایش یافت و به حدود یک میلیون یورو رسید.
ال پائیس می نویسد سازمان مجاهدین خلق یک ماه پس از تشکیل وُکس، پرداخت حقوق به دو نفر از رهبران حزب وُکس، سانتیاگو آباسکال، دبیر کل حزب و ایوان اسپینوزا دو لوس مانتروس، یکی از رهبران حزب را آغاز کرد. این کمک جدید مجاهدین به حزب با تلاش ویدال کوادراس، نخستین رئیس و پایه گذار حزب که با مجاهدین روابط قدیمی دارد، به دو تن از رهبران وُکس رسیده است.
ال پائیس بر أساس دو نفر از مسئولین پیشین این حزب راست افراطی می نویسد که حقوق سانتیاگو آباسکال ۵ هزار یورو ناخالص و ۳۵۷۰ یورو خالص تعیین شده بود. سانتیاگو آباسکال بین ماه های فوریه و اکتبر ۲۰١۴ جمعاً مبلغ ۴۰ هزار یورو از سازمان مجاهدین خلق دریافت کرده است.
حقوق ماهانه ایوان اسپینوزا ۲۳۰۰ یورو خالص و مبلغ ناخالص آن ۳ هزار یورو بوده است.
توافق برای کمک مالی مجاهدین با تقبل پرداخت حقوق به دو تن از رهبران حزب وُکس در هنگام صرف صبحانه در خانه اسپینوزا انجام شد و سپس در دفتر حزب در مادرید نهایی شد.
ال پائیس گزارش می دهد که وُکس بین دسامبر سال ۲۰١۳ و آوریل ۲۰١۴ مبلغ ۹۷١ میلیون و ۸۹۰ هزار یورو دریافت کرده است. این حمایت مالی صرف مخارج کمپین این حزب افراطی اسپانیا برای انتخابات پارلمان اروپا در سال ۲۰١۴ و هزینه های آموزشی، اجاره نخستین مقر حزب در خیابان ” دیهگو دو لئون” در شهر مادرید و همچنین میز و صندلی، کامپیوتر و دیگر وسائل مورد نیاز این حزب شده است.
براساس تحقیقات ماه آوریل گذشته روزنامه اسپانیایی ال پائیس، مجاهدین خلق نه تنها ۸۰ درصد از مخارج کارزار انتخاباتی وُکس در انتخابات سال ۲۰۱۴ پارلمان اروپا را، بلکه مخارج روزمره این حزب راست افراطی، نظیر مخارج حفظ و نگهداری مقر این حزب در مادرید، حقوق کارکنان، هزینه درمان سانتیاگو اباسکال، رئیس حزب در آن زمان، خرید مبلمان دفتر، کامپیوترها و … را تأمین کرده است.
براساس دفتر روزنامه حزب، که ال پاییس به آن دسترسی داشته، حتی یک صندوق مشترک هم برای تأمین مخارج جاری وُکس از زمان آغاز به کار آن در اواخر سال ۲۰۱۳ ایجاد شده بوده است.
براساس تبادلات بانکی فاششده از سوی ال پائیس، میتوان فهمید که مبالغ ذکرشده نه مستقیماً از سوی سازمان مجاهدی خلق، بلکه بهواسطه صدها تن از اعضایش که در سرتاسر جهان پراکندهاند، و به کمک ۳۵ تحصیلدار به حساب وُکس واریز شده است.
به این ترتیب، در طول تقریباً ۵ ماه، این تحصیلداران ” کمک های” صدها فرد ناشناس را کانالیزه و فاکتورهای حزب را پرداخت کردهاند. کمترین مبلغ این فاکتورها ۶۰ یورو و بالاترین مبلغ ۳۵۵۶۰ یورو بوده است.
استفاده از این افراد ناشناس به مجاهدین اجازه داده بتوانند قانون ممنوعیت تأمین مالی احزاب سیاسی از سوی احزاب و سازمانهای خارجی در اسپانیا را دور بزنند.
افزون بر آن، هیچ کدام از این تراکنش های مالی از مرز ۱۰۰ هزار یورو کمک سالانه از جانب هر فرد که توسط قانون سال ۲۰۱۲ مقرر شده بود، فراتر نرفته است.
برای وُکس، کمک مالی مجاهدین برای تولد و شکلگیری این حزب تعیینکننده بوده است. چراکه در اسپانیا مجموع بودجه عمومی اختصاصیافته به هر حزب سیاسی براساس میزان آرای بهدستآمده توسط این حزب در انتخابات قبلی تعیین میشود. این کمک بر دو نوع است: هزینهی سازوکارهای معمول که یارانه مربوط به آن از سوی وزارت کشور به احزاب حاضر در کنگره نمایندگان اختصاص مییابد؛ و یارانه انتخاباتی که مخارج صرفشده از سوی احزاب طی کارزارهای انتخاباتی را بازمیگرداند. دولت ۲۱۱۶۸ یورو برای هر جلسه کنگره یا سنا پرداخت میکند و به این عدد باید مبلغ ۰,۸۱ سنت برای هر رأی بهدستآمده در کنگره و ۰,۳۲ سنت برای هر رأی بهدستآمده در سنا را اضافه کرد.
بر أساس رسانه های اروپایی، حزب وکس VOX که در لاتین به معنای صدا voice می باشد، دیدگاه های راست افراطی و ضدیت با اسلام دارد. این حزب توسط اعضای سابق حزب محافظه کار مردم اسپانیا people’s party تاسیس شد. حزب وُکس به عنوان حزبی پوپولیست و راست افراطی شناخته می شود. دیدگاههای اقتصادی و سیاسی این حزب منطبق با دیدگاههای دیگر پوپولیستهای راست گرای اروپایی می باشد: ضدیت با اسلام، مخالف اختلاط فرهنگی و مهاجرت مسلمانان به اسپانیا. رهبران این حزب نگاهی نسبتاً منتقدانه به اتحادیه اروپا دارند و معتقدند که ذره ای از حقوق حاکمیتی اسپانیا نباید در دست اتحادیه اروپا باشد و سرنوشت کشور فقط از طریق مردم اسپانیا باید تعیین شود.
روابط نزدیک ویدال کوادراس، نخستین رئیس و پایه گذار حزب وُکس باسازمان مجاهدین خلق به هنگامی باز می گردد که او در سال های ١۹۹۹ و ۲۰۱۴ نماینده پارلمان اروپا بوده است و با نخستین هیات نمایندگی سازمان مجاهدین در بروکسل ملاقات کرده است.
ویدال کوادراس به روزنامه ال پائیس گفته که وی از رابطه اش با مجاهدین خلق به رهبر حزب وُکس، آباسکال اطلاع داده است و گفته است که مجاهدین، حزب را تامین مالی خواهد کرد. ویدال کوادراس تائید می کند که مجاهدین که او از آن به عنوان شورای ملی مقاومت ایران نام می برد، سازماندهی تامین مالی برای وُکس را بر عهده گرفته و می گوید حاضر است در این مورد با روزنامه نگاران اسپانیایی صحبت کند.
ال پائیس می نویسد: شورای ملی مقاومت ایران یک شاخه نظامی دارد که تا سال ۲۰١۲ و درست یکسال قبل از حمایت های مالی از حزب راست افراطی وُکس در اسپانیا در فهرست سازمان های تروریستی آمریکا قرار داشته است. سازمان مجاهدین خلق در سال ١۹۶۵ در تهران تأسیس شد و بین سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰١۴ تلاش کرد تا از طریق دادگاه های بین المللی از فهرست سیاه سازمان های تروریستی اتحادیه اروپا و ایالات متحده خارج شود. کشور بریتانیا پس از تلاش یک گروه پارلمانی این کشور که از سوی ۳۵ نماینده حمایت می شد، در سال ۲۰۰۸ این سازمان را از فهرست سازمان های تروریستی خود خارج کرد. روزنامه انگلیسی گاردین در نوامبر سال ۲۰١۸ ضمن فاش ساختن کمپین گسترده مجاهدین موسوم به ” کمپین پرداخت پول” برای به دست آوردن حمایت رهبران بین المللی، موضوع خروج مجاهدین از فهرست سازمان های تروریستی را با تلاش ۳۵ نماینده پارلمان این کشور پیوند زد.
ال پائیس می نویسد: شورای ملی مقاومت ایران یک شاخه نظامی دارد که تا سال ۲۰١۲ و درست یکسال قبل از حمایت های مالی از حزب راست افراطی وُکس در اسپانیا در فهرست سازمان های تروریستی آمریکا قرار داشته است.
سازمان مجاهدین خلق در سال ١۹۶۵ در تهران تأسیس شد و بین سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰١۴ تلاش کرد تا از طریق دادگاه های بین المللی از فهرست سیاه سازمان های تروریستی اتحادیه اروپا و ایالات متحده خارج شود.
کشور بریتانیا پس از تلاش یک گروه پارلمانی این کشور که از سوی ۳۵ نماینده حمایت می شد، در سال ۲۰۰۸ این سازمان را از فهرست سازمان های تروریستی خود خارج کرد. روزنامه انگلیسی گاردین در نوامبر سال ۲۰١۸ ضمن فاش ساختن کمپین گسترده مجاهدین موسوم به ” کمپین پرداخت پول” برای به دست آوردن حمایت رهبران بین المللی، موضوع خروج مجاهدین از فهرست سازمان های تروریستی را با تلاش ۳۵ نماینده پارلمان این کشور پیوند زد.
ال پائیس می نویسد: سازمان مجاهدین خلق هر ساله گردهمایی بزرگی در پاریس برگزار می کند که در آن ویدال کوادراس بیش از ١۵ بار به عنوان سخنران شرکت کرده است. در گردهم آیی سازمان مجاهدین همچنین میهمانان دیگری از اسپانیا، چون نخست وزیر پیشین اسپانیا، خوزه ماریا ازنار و خوزه لوئیس رودریگز زاپاتِرو و معاون سابق نخست وزیر اسپانیا، ماریا ترزا فرناندز دو لا وِگا، حضور داشته اند.
شورای ملی مقاومت رجوی و ابعاد جدیدی از پولشویی برای احزاب راست افراطی علیه اتحادیه اروپا
***
Mapping the Cult Landscape with a New Lexicon
همچنین:
https://iran-interlink.org/wordpressfa/مجاهدین-خلق،-مریم-رجوی-عامل-پولشویی-در/
مجاهدین خلق، مریم رجوی عامل پولشویی در اسپانیا
سهیل جان نثاری به نقل از فارین پالیسی، بیست و نهم آوریل 2019:… مسعود خدابنده، که در سال ۱۹۹۶ از سازمان جدا شد، میگوید سازمان مجاهدین بعد از سقوط صدام آنقدر پول ندارد که به حزبی کوچک، تازه تأسیس، حاشیهای، و با احتمال کم موفقیت یک میلیون یورو کمک کند. او اضافه میکند که سازمان مجاهدین نه حامی مالی، که انتقالدهندهی پول است. آلخو ویدال-کوادراس، بنیانگذار حزب و رهبر وقت(۲۰۱۳ و ۲۰۱۴) میگوید سازمان مجاهدین(«شورای مقاومت ملی») از هوادارانش خواسته به حزب کمک کنند. مجاهدین خلق، مریم رجوی عامل پولشویی در اسپانیا.
MEK, Iranian friends of the Far Right Spanish VOX
لینک به منبع (صفحه فیسبوک سهیل جان نثاری)
مجاهدین خلق، مریم رجوی عامل پولشویی در اسپانیا
دربارهی کمک حدوداً یک میلیون یورویی سازمان مجاهدین خلق به حزب راست افراطی «ووکس» اسپانیا مقاله نوشتیم. حزب ووکس در انتخابات امروز وارد مجلس اسپانیا خواهد شد و اتفاق عجیبی نخواهد بود اگر نتیجهی انتخابات به ترتیبی باشد که حزب محافظهکار «مردم» برای تشکیل دولت روی همکاری حزب ووکس حساب باز کند.
بنیانگذار حزب، که حالا از حزب جدا شده است، حاضر به مصاحبه نشد، اما در گذشته دفاع مفصلی از سازمان مجاهدین کرده و همچنان هم مشغول دفاع و تبلیغ سازمان مجاهدین است. یک سخنگو از طرف سازمان مجاهدین به ال پاییس گفته بود که سازمان از ایدئولوژی حزب تازه تأسیس باخبر نبوده است.
خلاصهی ماجرا:
آلخو ویدال-کوادراس، بنیانگذار حزب و رهبر وقت(۲۰۱۳ و ۲۰۱۴) میگوید سازمان مجاهدین(«شورای مقاومت ملی») از هوادارانش خواسته به حزب کمک کنند.
اسپینوسا د مونتهروس، مسئول سیاست خارجی در حزب ووکس، میگوید این کمک صرفاً کمکی شخصی به ویدال-کوادراس بوده و ربطی به حزب نداشته است.
دانیل بنجامین، مسئول مقابله با تروریسم در وزارت خارجهی اوباما در زمان خروج سازمان مجاهدین از لیست سازمانهای تروریستی، میگوید «هواداران» برای اجرای برنامههای منسوب به هواداران پول کافی ندارند و پولی که منسوب به هواداران است بیشتر از این حرفهاست و منبعش هم مشخص نیست.
مسعود خدابنده، که در سال ۱۹۹۶ از سازمان جدا شد، میگوید سازمان مجاهدین بعد از سقوط صدام آن قدر پول ندارد که به حزبی کوچک، تازه تأسیس، حاشیهای، و با احتمال کم موفقیت یک میلیون یورو کمک کند. او اضافه میکند که سازمان مجاهدین نه حامی مالی، که انتقال دهندهی پول است.
دو عضو سابق سازمان گفتند که سازمان قبل و بعد از سقوط صدام تحت حمایت مالی عربستان(مشخصاً از طریق ترکی بن فیصل) بوده است. از گزارشها میدانیم که سازمان مجاهدین با اسراییل هم همکاریهایی داشته است.
از گزارشهای مختلف و مصاحبهها میدانیم که سازمان مجاهدین برای انتقال پول و مخفی کردن منبع اصلی شبکهی آزمودهشدهای دارد که برای انتقال پول به حامیانش[و دیگران] از ان استفاده میکند.
بنجامین میگوید با خروج سازمان از لیست سازمانهای تروریستی امید چندانی به جمعآوری اطلاعات حامیان مالی سازمان و ارتباطات مالیشان نیست.
[سازمان مجاهدین به ایمیلهای نویسندهی دیگر این مطلب پاسخی نداد اما در گذشتهی تقریباً همهی بخشهای متن بالا را تکذیب کرده است]
کسانی به یک حامی اروپایی سازمان مجاهدین خلق بودجه رساندهاند، و میشود موضع سخنگوی سازمان را پذیرفت که آنها نمیدانستهاند پولشان در نهایت به بنیانگذاری یک حزب راست افراطی میرسد، یا میشود به نتایج دیگری رسید.
(پایان)
–
باشگاه خبرنگاران، بیست و نهم آوریل 2019
لینک به منبع
کمکهای مالی گروهک تروریستی منافقین به حزب اسلامستیز وکس اسپانیا
مجاهدین خلق، مریم رجوی عامل پولشویی در اسپانیا
فارن پالیسی نوشت حزب راست افراطی وکس اسپانیا بیتردید یک حزب اسلامستیز است که بدون کمکهای مالی گروهک تروریستی منافقین هرگز نمیتوانست موفق شود.
گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، پایگاه اینترنتی فارن پالیسی در تحلیلی نوشت: حزب راست افراطی وکس اسپانیا مبارزات انتخاباتی ۲۰۱۹ خود را این ماه در شهر کوچک کووادونگا آغاز کرد. به روایت محافظهکاران اسپانیا، این شهر محل آغاز رکونکیستا [جنگهای طولانی میان مسیحیان اسپانیا و مسلمانان حاکم بر شبه جزیره ایبری] بود.
ایوان اسپینوسا دلوس مونتروس، معاون دبیر روابط بین الملل حزب وکس در یک مصاحبه تلفنی به فارن پالیسی گفت: “آنچه اروپا اکنون هست به لطف اسپانیاست، به لطف مشارکت ما از زمان قرون وسطی تاکنون در جلوگیری از گسترش اسلام است.”
اخیرا خاویر اورتگا اسمیت، مرد شماره دو حزب وکس به علت بیان سخنانی حاکی از نفرت درباره مسلمانان، از سوی دادستان اسپانیا بازجویی شد. با توجه به اسلام ستیزی حزب وکس، انتشار گزارشهایی در ماه ژانویه درباره کمک مالی یک گروه ایرانی به این حزب، مایه شرمساری آن شد.
بنابر این مطلب، سیاستهای نژادپرستانه، همجنس گرایانه و جنسیتی حزب وکس قبلا بهانه خوبی به منتقدان و احزاب رقیبش برای حمله به آن داده بود, اما این ادعا که وکس در سال ۲۰۱۳ با کمک مالی یک گروه ایرانی تاسیس شد چیزی بود که کمتر انتظارش میرفت. بر اساس اسنادی که به دست روزنامه اسپانیایی ال پائیس رسیده است، در فاصله زمانی دسامبر ۲۰۱۳ که حزب وکس تاسیس شد تا زمان انتخابات پارلمان اروپا در مه ۲۰۱۴, این حزب مبلغ یک میلیون یورو کمک مالی از سازمان مجاهدین خلق (گروهک تروریستی منافقین) دریافت کرده بود.
خوآکین خیل، روزنامه نگار روزنامه ال پائیس که اولین بار درباره کمکهای مالی این گروهک به حزب وکس گزارش داده بود، گفت: “از اولین روز تاسیس این حزب در دسامبر ۲۰۱۳, یعنی از همان روزی که این حزب به عنوان یک حزب سیاسی در وزارت کشور اسپانیا ثبت شد، دریافت کمک [از این گروه] ایرانی را آغاز کرد. این کمکهای مالی از دهها منبع انفرادی از کشورهایی از جمله آمریکا، آلمان، سوئیس، کانادا و ایتالیا و از ۶۰ تا ۳۵ هزار یورو و در کل به مبلغ تقریبا ۹۷۲ هزار یورو بوده است که در فاصله زمانی دسامبر ۲۰۱۳ تا آوریل ۲۰۱۴, کمی قبل از انتخابات پارلمان اروپا به حزب وکس پرداخت شده است.”
به گفته خیل، ویدال کوادراس، سیاستمدار بازنشسته اسپانیایی، اعلام کرد از دوستانش در سازمان مجاهدین خلق خواسته بود از حامیانشان بخواهند برای آنها پول بفرستند. کوادراس گفت این سازمان (گروهک تروریستی منافقین) کمپین بینالمللی دریافت کمک مالی برای وکس به راه انداخته بود.
خیل افزود این پول برای تاسیس این حزب بسیار مهم بود و بدون آن حزب وکس تشکیل نمیشد.
انتهای پیام/
***
*

The MEK’s man inside the White House (Maryam Rajavi cult, Mojahedin Khalq)
همچنین:

هابیلیان به نقل از دیلی بیست، پانزدهم ژانویه 2020:… به گزارش دیلی بیست، وزارت امور خارجه آمریکا به شکل بیسابقهای، از دستور قطع ارتباط دیپلماتهای آمریکایی با گروههای تروریستی مخالف ایران عقبنشینی کرد. فرمان قبلی وزارت خارجه آمریکا، نمایندگان حامی سیاستهای سختگیرانه علیه ایران در کنگره آمریکا را عصبانی کرده بود و اقدام اخیر این وزارتخانه در لغو آن دستور،… میزبانی از مجاهدین آلبانی را وارد لیست مقابله با پولشویی کرد. چرا؟

کانون هابیلیان به نقل از لوبلاگ، نهم نوامبر 2019:… از جمله دلایلی که در این یادداشت به آنان اشاره شده، مخالفت دولت فرانسه با برگزاری مراسم سالانۀ منافقین در فرانسه است که به اعتقاد نویسندۀ یادداشت انگیزۀ اصلی دولت فرانسه از این مخالفت، تلاش برای گسترش روابط دیپلماتیک با تهران بوده است. دلیل دیگری که در این یادداشت دربارۀ محدودیت… میزبانی از مجاهدین آلبانی را وارد لیست مقابله با پولشویی کرد. چرا؟

سیدرضا قزوینی الغرابی، بنیاد هابیلیان، بیست و چهارم اکتبر 2019:… مبنای ادعای پلیس آلبانی در حقیقت اظهارات بابا ادموند براهیماج (بابا موندی) رهبر طریقت بکتاشیه آلبانی است که گفته بود در فروردین 1397 دو نفر برای خرابکاری قصد ورود به مقر این فرقه را داشتهاند. جالب آنکه همان زمان و پس از دستگیری آن دو فرد، به دلیل نبود مدرک… میزبانی از مجاهدین آلبانی را وارد لیست مقابله با پولشویی کرد. چرا؟

هابیلیان به نقل از ان بی سی امریکا، بیست و یکم اکتبر 2019:… متیو سندرسون، یکی دیگر از وکلای متخصص در امور لابیگری در این باره به انبیسی میگوید: «این مسئله کاملاً در زیرمجموعه نقض قانون «فارا» قرار میگیرد.» به گفتۀ وی احتمالاً وزارت دادگستری تلاش خواهد کرد مشخص نماید که آیا این فعالیتها که با هدف تاثیرگذاری بر افکار… میزبانی از مجاهدین آلبانی را وارد لیست مقابله با پولشویی کرد. چرا؟

هابیلیان به نقل از اوپن سیکرت، چهارم اکتبر 2019:… این گزارش که به طور خاص اقدام اخیر مایکل موکازی در ثبتنام رسمی در فرم مربوطۀ وزارت دادگستری آمریکا بهعنوان لابیگر گروهک تروریستی منافقین را بررسی میکند، به سایر فعالیتهای تبلیغی این گروهک نیز اشاره کرده و اسامی دیگر سیاستمداران آمریکایی حامی تروریستهای منافقین مانند رودی جولیانی، جان بولتون و رابرت… میزبانی از مجاهدین آلبانی را وارد لیست مقابله با پولشویی کرد. چرا؟

دکتر نواب محمدی، بنیاد هابیلیان ، بیست و نهم سپتامبر 2019:… جالب آنکه شیفتگان رجوی که همواره مخالفان سیاسی خود و نهادها یا کنشگران ضد تشکیلات رجوی را تحت عناوینی همچون مزدور یا جیره خوار توصیف می کنند از منظر حقوق بین الملل با اتکا بر اسناد بین المللی بطور خاص کنوانسیون 1949 ژنو (ناظر بر مخاصمات مسلحانه) به لحاظ… میزبانی از مجاهدین آلبانی را وارد لیست مقابله با پولشویی کرد. چرا؟

بیناد هابیلیان به نقل از واشنگتن پست، بیست و پنجم سپتامبر 2019:… در این یادداشت که بهقلم جان هادسون، گزارشگر امنیت ملی واشنگتنپست، منتشر شده، آمده است که مایک پامپئو، وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا، طبق برنامه قرار است روز چهارشنبه در حاشیه جلسه مجمع عمومی سازمان ملل، در نشستی ضدایرانی به میزبانی مایک والاس، دیپلمات سابق آمریکایی و از… میزبانی از مجاهدین آلبانی را وارد لیست مقابله با پولشویی کرد. چرا؟

هابیلیان به نقل از آلیس تیلور، بالکانیستا، هفدهم سپتامبر 2019:… این خبرنگار انگلیسی در بخش دیگری از یادداشت خود به توصیف مراسم گردهمایی سالانه منافقین که امسال در آلبانی برگزار شد میپردازد و از آن به عنوان نمایش یاد میکند. در بخشی از این گزارش، وی بیان میکند یکی از مسئولین برگزاری همایش پس از اینکه مطلع میشود او خبرنگار… میزبانی از مجاهدین آلبانی را وارد لیست مقابله با پولشویی کرد. چرا؟

بنیاد هابیلیان، تهران، دوم سپتامبر 2019:… ایران یکی از معدود کشورهایی است که طی چند ماه چندین نفر از مسئولان ردهبالایش در کنار صدها نفر از مردم عادی ترور شدند و به شهادت رسیدند. همان سال ۶۰ که بحث ترورهای سازمان نفاق داغ شد، ما یک رئیسجمهور، یک نخست وزیر، رئیس دیوان عالی کشور، چند نماینده مجلس، چندین قاضی و…… میزبانی از مجاهدین آلبانی را وارد لیست مقابله با پولشویی کرد. چرا؟

راه نو، اقتصاد نیوز و هابیلیان به نقل از نیوزویک، سی و یکم اوت 2019:… پس از سرنگونی صدام در سال ۲۰۰۳ نیروهای آمریکایی عراق را اشغال كردند ، آنها “مجاهدین» خلق را خلع سلاح كردند و ۳،۴۰۰ عضو «مجاهدین» خلق را تحت حمایت ایالات متحده قرار دادند. در همان سال ، مسعود رجوی به طرز مرموزی ناپدید شد و… میزبانی از مجاهدین آلبانی را وارد لیست مقابله با پولشویی کرد. چرا؟

بنیاد هابیلیان، به نقل از پراودا، بیست و هفتم اوت 2019:… از اشرف 3 برای برنامهریزی به منظور نفوذ به داخل ایران و بیثباتسازی این کشور استفاده خواهد شد. این برنامه میتواند هم تروریستهای مجاهدین خلق را در بر بگیرد و هم نیروهای داعش و القاعده که از عراق و سوریه به آنجا منتقل شدهاند. تأسیسات عظیم اشرف 3 یک… میزبانی از مجاهدین آلبانی را وارد لیست مقابله با پولشویی کرد. چرا؟

سیدرضا قزوینی الغرابی ؛ بنیاد هابیلیان، بیست و پنجم اوت 2019:… به نظر میآید اظهارات چند سال قبل ترکی الفیصل، رئیس سابق دستگاه اطلاعات عربستان در جمع اعضای این فرقه که رجوی را مرده خطاب کرده بود از سویی و قرار دادن تصویر مسعود در میان رهبران تاریخی متوفای ایران از سوی دیگر و نیز اعلام نکردن مرگ مسعود به… میزبانی از مجاهدین آلبانی را وارد لیست مقابله با پولشویی کرد. چرا؟